apr. 6, 2021
982 Views
0 0

Cum alegeti cele mai potrivite schele metalice pentru santier? Afla acum

Postat de

Ori de câte ori începe un proiect de construcții mare, primul pas, care dă startul proiectului, este organizarea șantierului.

Echipa de management decide care va fi planul de execuție, iar dacă lucrările vor avea loc la înălțime, care este procedura pentru montarea de schele metalice.

Factori cheie care vor determina succesul în operațiunea de montare de schele metalice

Proiectarea în siguranță

Dacă aveți nevoie să montați pe șantier schele metalice care depășesc anumite înălțimi, se poate să aveți nevoie să apelați la un inginer specializat. Acesta va ajuta la proiectarea unor schele metalice sigure, indiferent dacă planul de construcții are nevoie de schele suspendate, schele fixe sau schele mobile. Schela trebuie să fie suficient de rezistentă și sigură pentru toate persoanele care muncesc cu ajutorul ei.

De asemenea, atunci când montați schele metalice, acestea trebuie să fie stabile și să asigure rigiditatea structurii chiar și în timp ce montarea este în plină desfășurare. Un inginer structurist vă poate ajuta și cu informații referitoare la dezmembrarea sau modificarea unor componente în condiții de siguranță, atunci când situația de la fața locului solicită aceste schimbări de ultim moment.

Alegerea unor schele metalice rezistente

O schelă metalică este astfel proiectată încât structura și componentele ei să poată susține atât propria greutate cât și o greutate suplimentară. O schelă de calitate poate suporta minim de patru ori sarcina maximă prevăzută. Sarcina la care se referă producătorii, poate fi clasificată ca sarcină moartă, sarcină sub tensiune și sarcină eoliană. Toate acestea acționează în puncte de referință față de axul orizontal sau vertical. Pot apărea și încărcături suplimentare, cum ar fi zăpada ori gheața, iar acestea pot afecta negativ structura unor schele metalice care nu sunt destul de solide.

Greutatea persoanelor care lucrează pe schelă va trebui, de asemenea, luată în considerare. Această greutate este una variabilă dar care poate atinge uneori cote maxime, ce pot pune în pericol întreaga structură de schele metalice. De asemenea, orice tobogan pentru evacuarea molozului va reprezenta o sarcină suplimentară care poate afecta rezistența unei structuri de schele metalice

Montarea conform planului agreat și aprobat

După ce ați bifat primele două puncte, nu mai rămâne decât să treceți la executarea planului de montare de schele metalice. Montarea acestor structuri este foarte importantă, deoarece pot prezenta pericole pentru siguranța publică. Este obligatoriu să fie elaborate politici și reguli de protecție a muncii, printre care:

  • Montarea de protecții la cădere;
  • Depozitarea în spații adecvate a componentelor;
  • Verificarea periodică;
  • Verificarea condițiilor meteo și a condițiilor de muncă;
  • Asigurarea integrității fizice a persoanelor care lucrează pe șantier;
  • Analiza siguranței la locul de muncă.

În funcție de șantierul pe care îl veți deschide, puteți opta între diverse tipuri de schele, cum ar fi:

  • Schele metalice independente;
  • Schele metalice unice;
  • Schele metalice duble;
  • Schele metalice suspendate.

Alegerea sistemului adecvat de schele va face ca munca pe șantier să se desfășoare în condiții favorabile și, de asemenea, poate scădea în mod semnificativ costurile totale.

Verificarea periodică și menținerea în condiții optime de utilizare a structurilor de schele metalice sunt operațiuni de importanță crucială, mai ales dacă șantierul va fi funcțional pentru perioade lungi de timp. Apariția ruginei sau a oricăror alte semne de uzură într-o structură de schele metalice, poate reprezenta o amenințare la securitatea întregului șantier. Din acest motiv se impun măsuri urgente de înlocuire a componentelor respective sau de remediere a problemelor semnalate.

 

Stabilitatea și durabilitatea sunt componente cheie pentru ca structurile de schele metalice să fie sigure. În plus, siguranța la utilizare trebuie să fie întotdeauna prioritară. Deoarece o structură de schele metalice este o construcție provizorie, stabilitatea scade pe măsură ce crește înălțimea. Securizarea schelelor metalice de fațada clădirii este obligatorie atunci când înălțimea atinge standardele specificate de producător.

 

Pentru mai multe informații referitoare la vânzarea, montarea și inchiriere schele metalice, dar și oferte de vânzare popi metalici, accesati site-ul www.lucinvest.ro.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *