oct. 12, 2022
421 Views
0 0

Cum se pot integra bătrânii cu afecțiuni degenerative într-un cămin?

Postat de

Persoanele care ajung să sufere de boli degenerative sunt obligate să își schimbe stilul de viață datorită nevoii de a se adapta la noua situație. De asemenea, în unele cazuri este greu să te integrezi în grupuri de oameni, situația fiind uneori chiar delicată. Una dintre bolile care face ca interacțiunea cu ceilalți să fie mai dificilă este alzheimerul. Această condiție poate să fie ținută ușor sub control, dar în unele cazuri poate să se agraveze rapid.

De multe ori, oameni care suferă de această afecțiune se află în cămine de bătrâni. Uneori vorbim de un azil alzheimer, alteori vorbim despre cămine în care orice persoană, indiferent de afecțiunile de care suferă, este primită. Cum putem face mai ușoară experiența acestor oameni într-un azil, alzheimerul fiind o boala destul de delicată?

Despre Alzheimer

Alzheimer-ul este una dintre cele mai cunoscute boli la nivel global. Aceasta este o formă de demență și este caracterizată în general de pierderea memoriei. Această boală apare la persoanele în vârstă, oamenii începând să se confrunte cu confuzii sau pierderi de memorie de scurtă durată, în timp, la forme grave, oamenii ajungând să uite de persoanele din propria familie. Această afecțiune nu are un tratament în momentul de fașă, din păcate, însă modificări ale stilului de viață pot încetini avansarea acestei boli.

Sunt acceptați bătrânii cu alzheimer în cămine pentru vârstnici?

Fiecare cămin de vârstnici diferă de celelalte prin regulile sale și prin serviciile oferite. Unele cămine pot fi axate pe o anumită boală, altele pot accepta doar persoane cu o stare de sănătate foarte buna, dar care vor să își petreacă timpul într-un mediu controlat, pe când altele acceptă atât persoane sănătoase, cât și persoane care suferă de anumite afecțiuni.

Indiferent de natura căminului, când ne referim la cele care acceptă persoane ce suferă de alzheimer, grija este una ridicată. Vârstnicii se pot bucura de asistență medicală în orice moment din zi sau din noapte, se fac analize regulate și se oferă tratamentele necesare fiecăruia. Un astfel de azil alzheimer oferă un mediu perfect pentru a-și păstra o rutină zilnică, evitându-se prin aceasta avansarea rapidă a bolii, bătrânii bucurându-se astfel de mai multe zile fericite.

De ce alte lucruri se pot bucura bătrânii într-un azil?

Astăzi, azilele sunt proiectate astfel încât să ofere cât mai multe activități recreative bătrânilor. Pe lângă cadrele medicale care sunt de față, dar și siguranța oferită de firmele de specialitate, cei în vârstă se pot bucura și de activități recreative cum ar fi cititul, plimbatul în spații verzi sau jocurile de societate. Toate aceste activități ajută la o viață fericită.

Ce cămine din București oferă îngrijiri pentru persoane cu alzheimer?

Dacă sunteți în căutarea unui azil care să îngrijească și persoane care suferă de afecțiuni degenerative, s-ar putea ca cei de la Bătrâneți Fericite să vă vină în ajutor. Aceștia lucrează la fiecare azil astfel încât să fie cât mai primitor. Dacă vreți să știți mai multe despre un camin batrani preturi bune, tarifele putând fi discutate ulterior, puteți accesa batranetifericite.ro. Astfel, veți afla exact condițiile în care o persoană poate fi acceptată, serviciile de care se poate bucura, dar veți putea afla și un preț orientativ.

Date de contact:

Telefon: 0722 624 264

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Adresa: Str. Aviator Popisteanu, nr. 65, Sector 1, Bucuresti

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *