aug. 29, 2020
1054 Views
0 0

Ghid marketing prin Google Adwords Romania

Postat de

Când începeți prima dvs. campanie Google Adwords, poate fi puțin copleșitor sau când angajați prima companie de marketing, este posibil să utilizeze o terminologie pe care este posibil să nu o înțelegeți sau să nu o cunoașteți.

Echipa SEO Empire a pus la dispoziția dvs. ghidul complet pentru Google Adwords pentru 2020. Vom intra în detalii și vom descompune o campanie completă Google Adwords și vă vom parcurge procesul de listare a primelor dvs. reclame și de a înțelege cum să profitați la maxim din ea.

Deși Google vă face foarte ușor să vă dezvoltați propriile reclame și să vă puneți în funcțiune în câteva minute, vă recomandăm să utilizați profesioniști pentru orice campanie serioasă. Reclamația noastră numărul 1 atunci când vorbim cu clienții noi este că „au încercat asta și nu funcționează”. După cum știți, există și multe modalități de a construi o casă. Modul în care constructorii maeștri fac unul este foarte diferit de un nou ucenic. Este vorba despre fundamentele și strategia din spatele acestuia pentru a arăta și a suna bine.

Multe milioane, dacă nu chiar miliarde sunt irosite pe Google AdWords în fiecare an. Am lucrat cu multe companii care cheltuiesc peste 50k pe lună și odată ce echipa noastră și-a creat noua campanie, am redus costurile de conversie cu până la 60 sau 70% prin oprirea deșeurilor și configurarea corectă a campaniilor.

Acest articol vă va învăța despre terminologia campaniei PPC, strategiile de licitare și cele mai bune practici pentru crearea de conținut excelent în anunțurile Google.

Ei bine, hai să ajungem la asta ..

INTRODUCERE GOOGLE ADWORDS MARKETING

Dacă intenționați să investiți în campanii publicitare plătite pentru a ajunge la publicul țintă, asigurați-vă că folosiți platforma care are peste 246 milioane de vizitatori unici și 3,5 miliarde de interacțiuni zilnice, în timp ce oferiți feedback. investiție estimată la 700%.

Cu alte cuvinte, nu ratați potențialul Google Ads.

Lansată în octombrie 2000, la doi ani după ce motorul de căutare Google.com a intrat online, platforma de publicitate a fost cunoscută pentru prima dată sub numele de Google Adwords, înainte de a fi redenumită Google Ads în 2018.

Se bazează pe modelul de publicitate pay per click, unde costul unei reclame este facturat publicitarului pe clic (PPC) sau pe afișare (CPM). Oportunitățile de a genera clicuri și clienți potențiali noi sau clienți care rezultă din calitatea campaniilor dvs., acest ghid își propune să vă ajute să le optimizați datorită Google Ads.

Google Ads permite livrarea de reclame prin diferite canale, cum ar fi Google, YouTube, Blogger și milioane de site-uri web din Rețeaua de display Google.

În acest ghid, veți afla cum să începeți cu Google Ads și veți afla cum să utilizați întregul potențial al unora dintre funcțiile sale pentru a vă optimiza campaniile publicitare și rezultatele pe care le produc.

promovare google adwords ghid romania

promovare google adwords ghid romania

PUTEREA MARKETINGULUI GOOGLE ADWORDS

Următoarele statistici oferă un prim răspuns pozitiv la această întrebare.

Rata de clic a platformei este de aproximativ 8%, iar anunțurile banner pe care le găzduiește generează 180 de milioane de afișări în fiecare lună. În plus, reclamele afișate acolo sunt responsabile pentru 65% din clicurile clienților gata să încheie o tranzacție, iar 43% dintre clienți achiziționează un produs sau un serviciu pe care l-au văzut promovat pe YouTube.

Cu alte cuvinte, o campanie publicitară cu forme contextuale optimizate este probabil să genereze un ROI ridicat.

DE CE TREBUIE PUBLICITATE PRIN GOOGLE ADWORDS?

Google se bazează pe un principiu simplu: să ofere răspunsuri sub formă de reclame plătite și rezultate naturale căutărilor efectuate de utilizatorii din întreaga lume. Cu 3,5 miliarde de căutări pe zi, este cel mai utilizat motor de căutare din lume. În plus, platforma de publicitate lansată în urmă cu aproape douăzeci de ani, se bucură de o anumită vechime în sectorul publicității cu plată. Conform statisticilor platformei, o campanie Google Ads poate genera un ROI de opt ori mai mare decât investiția inițială.

În plus, mii de companii folosesc Google Ads pentru a-și promova afacerea și, printre acestea, sunt cel mai probabil mulți dintre concurenții dvs., care vizează potențial aceleași cuvinte cheie ca dvs. Deci, chiar dacă afacerea dvs. apare în mod natural în rezultatele unei căutări specifice, aceasta nu va fi printre pozițiile de top, care sunt rezervate campaniilor plătite.

Dacă creați campanii PPC pentru a vă promova produsele sau serviciile, Google Ads ar trebui să fie unul dintre instrumentele pe care se bazează strategia dvs.

De-a lungul anilor, postările și reclamele plătite sau sponsorizate au preluat încet pagina cu rezultatele motorului de căutare (SERP). Dacă vă întoarceți în urmă cu doar 4 sau 5 ani, primul loc organic a fost încă văzut fără a derula în jos și a fost folosit pentru a afișa 10 rezultate organice. Astăzi va trebui să derulați 1 sau 2 pagini în jos pentru a începe să vedeți rezultate organice și este posibil să vedeți până la patru până la 6 rezultate, în funcție de termen.

CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE O CAMPANIE ADS GOOGLE NU ESTE REZULTATE REZULTATELE DATE?

Vă recomandăm dacă în trecut ați încercat AdWords și v-ați gândit să renunțați, să vă reconsiderați poziția. Ca multe lucruri din viață, există multe moduri de a face lucrurile și apoi există modalități corecte și greșite. Multe companii își externalizează adwords-urile în străinătate unde există membri ai personalului mai puțin calificați sau pregătirea lor este doar depășită. Din experiența noastră, dacă afacerea dvs. este tipul de oameni de afaceri care caută pe google, atunci este foarte probabil să funcționeze foarte bine cu AdWords. Unele alte companii care sunt vândute pe produse în stil gimmick sau ceva pe care oamenii trebuie să le vadă pentru a-și dori, atunci poate Facebook sau YouTube este locul potrivit pentru tine.

Cuvinte cheie vagi:

Este esențial să vă definiți cuvintele cheie cu cea mai mare precizie posibilă și, prin urmare, trebuie să vă pregătiți să le testați și să le modificați în timp. Dacă sunt prea vagi, motorul de căutare poate prezenta reclama dvs. publicului greșit, rezultând pierderea de clicuri și o creștere a bugetului dvs. publicitar. Urmăriți-le și modificați-le în funcție de rezultatele obținute pentru a optimiza reclame pentru publicul dvs. țintă. Probabil că nu veți putea defini cele mai performante cuvinte cheie la prima încercare și acesta este motivul pentru care trebuie să fiți obligat să le testați, să le modificați și să le înlocuiți.

Soluția dvs.: consultați secțiunea acestui ghid dedicată strategiilor de cuvinte cheie.

Lipsa relevanței unei reclame:

Dacă reclamele dvs. nu corespund căutărilor audienței dvs., acestea nu vor genera trafic suficient pentru a face profitabilă o campanie plătită. Pentru a furniza rezultate care să satisfacă așteptările dvs., titlurile și descrierile ar trebui să se refere la cuvintele cheie pe care licitați, în timp ce soluțiile pe care le promovează ar trebui să abordeze problemele cu care se confruntă audiența dvs. . Prin urmare, va trebui să învățați cum să le modificați și să le reglați creând, de exemplu, mai multe reclame pentru aceeași campanie sau folosind anunțuri responsive de la Google pentru a identifica cele care obțin cele mai bune rezultate.

Soluția: consultați secțiunea din acest ghid dedicată celor mai bune practici pentru crearea de conținut publicitar.

Un nivel de calitate insuficient:

Nivelul de calitate al unei reclame este unul dintre factorii care permit companiei Google să-și stabilească clasamentul. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bună clasarea. În schimb, dacă este redusă, expunerea și oportunitățile de conversie de care se bucură publicitatea sunt, de asemenea, scăzute. Google indică nivelul de calitate al reclamelor dvs. cu un scor de calitate, însă depinde de dvs. să îl îmbunătățiți.

Soluția: consultați secțiunea din acest ghid dedicată optimizării nivelului de calitate al reclamelor dvs.

cum dezvoltam campanii de google ads

Pagini de destinație slabă:

Eforturile dvs. de a crea o reclamă sunt la fel de importante ca cele pentru restul experienței utilizatorului. Prin urmare, pagina de destinație asociată reclamei dvs. trebuie să fie optimizată pentru conversie și să conțină aceleași cuvinte cheie. De asemenea, este esențial să ofere o soluție la problema sau întrebarea publicului țintă. Experiența utilizatorului trebuie să fie fluidă pe parcursul călătoriei de conversie.

Pentru a profita la maximum de Google Adwords, trebuie să aveți un site web de înaltă calitate. În mod obișnuit, vedem clienți cu un site web gratuit, ieftin sau cu un șablon și apoi cheltuiesc peste zece mii de dolari pe lună pe AdWords, pentru a ne plânge apoi că nu obțin vânzări sau conversii slabe. Obținerea traficului este un lucru, păstrarea acestuia și conversia la vânzări este un alt lucru. TREBUIE să aveți un site web excelent, pagini de destinație excelente și un site web de foarte bună calitate, care nu numai că este compatibil cu dispozitivele mobile, ci convertește bine traficul.

Soluția: examinați site-ul dvs. web începând cu instrumentul gratuit de verificare a site-ului Google și discutați cu echipa noastră pentru un audit și revizuire gratuită a site-ului web. Vom face orice recomandări pe care le considerăm necesare sau vom aduce site-ul dvs. web actual la standardul și viteza necesare.

TERMENI DE STIUT PENTRU GOOGLE ADS:

Clasarea anunțurilor
Licitaţie
Tipul campaniei
Rata de clicuri
CPC
CPM
Rețeaua de display Google
Extensii la anunțuri
Cuvinte cheie
PPC
Nivel de calitate

Acești termeni comuni vă vor ajuta să configurați, să gestionați și să optimizați campaniile dvs. Google Ads. Unele sunt specifice platformei, iar altele se referă la modelul PPC mai general, dar toate sunt esențiale pentru construirea unor campanii eficiente.

Clasarea anunțurilor

Această valoare, care determină clasarea unei reclame, este calculată prin înmulțirea ofertei maxime cu scorul corespunzător nivelului dvs. de calitate. Dacă este ridicat, clasamentul, expunerea și rata de clic pe care le primește publicitatea sunt, de asemenea, ridicate.

Licitaţie

Google Ads se bazează pe un sistem de licitație în care agentul de publicitate selectează oferta maximă pe care este dispus să o plătească pentru un clic pe reclama sa. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bine clasamentul reclamei. Există trei tipuri diferite de licitații: CPC, CPM și CPE.

CPC sau costul pe clic este suma plătită pentru fiecare clic efectuat pe o reclamă.

CPM, sau costul la mia, reprezintă suma plătită la mia de afișări, adică atunci când reclama a fost vizualizată de o mie de utilizatori.

CPE sau cost pe angajament se referă la suma plătită atunci când reclama este sursa unei interacțiuni prestabilite.

Strategiile de licitare sunt discutate mai detaliat mai târziu în acest ghid.

Tipul campaniei

Înainte de a lansa o campanie plătită pe Google Ads, trebuie să selectați tipul dintre următoarele trei opțiuni: anunț text, display sau video.

Anunțurile text sunt textul afișat pe paginile cu rezultate Google.

Anunțurile grafice se învârt de obicei în jurul unei imagini și apar pe paginile web ale site-urilor din Rețeaua de display Google.

Anunțurile video apar pe YouTube și durează între 6 și 15 secunde.

Rata de clicuri

Această rată corespunde numărului de clicuri generate de o reclamă comparativ cu numărul de vizualizări pe care le obține. Este reprezentativ pentru calitate, capacitatea de a răspunde căutărilor de la un anumit public și capacitatea de a viza cuvinte cheie relevante.

Rata de conversie

Această rată definește numărul de trimiteri de formular ca procent din numărul total de vizite la o pagină de destinație. Cu alte cuvinte, cu cât o pagină de destinație oferă mai multă experiență fluidă și în concordanță cu oferta oferită în publicitatea cu care este asociată, cu atât este mai mare rata de conversie.

Rețeaua de display Google

Google Ads poate apărea pe paginile cu rezultatele Google sau pe paginile web ale site-urilor care fac parte din Rețeaua de display Google. Această rețea este formată din site-uri web, ale căror pagini oferă spațiu de afișare pentru reclame Google. Acestea se prezintă sub formă de texte sau imagini asociate cu conținut relevant pentru cuvintele cheie pe care le vizați. Cele mai populare formate de anunțuri din Rețeaua de display Google sunt reclame pentru cumpărături și anunțuri pentru aplicații.

Extensii la anunțuri

Extensiile la anunțuri vă permit să îmbogățiți conținutul promoțional al unei reclame fără costuri suplimentare. Acestea sunt clasificate în cinci categorii principale detaliate în restul acestui ghid: extensii de sitelink, extensii de apel, extensii de locație, extensii de promovare și extensii de aplicații.

ghid-google-adwords-romania

ghid-google-adwords-romania

Cuvinte cheie

Atunci când un utilizator efectuează o căutare, Google îi oferă o selecție de rezultate legate de termenii pe care i-a introdus. Cuvintele cheie sunt cuvinte sau fraze care pot fi folosite de către publicul dvs. țintă sau cu care se poate răspunde. Acestea trebuie definite în funcție de căutările la care doriți să vă asociați reclama.

De exemplu, un utilizator care introduce cuvintele „cum să elimini guma de mestecat sub încălțăminte” va vedea conținut publicitar care vizează cuvinte cheie precum „pantofi de gumă de mestecat” sau „încălțăminte curată”.

Cuvintele cheie negative reprezintă o listă de termeni la care nu doriți să vă asociați publicitatea. Google vă elimină automat din sumele licitate pentru acești termeni, care sunt similari cu cei vizați de afacerea dvs. țintă, dar care se aplică ofertelor care se află în afara ariei sale de expertiză sau pentru care nu dorește să fie menționată.

PPC

Plata pe clic sau PPC se referă la un model de publicitate în care agentul de publicitate plătește pentru fiecare clic pe reclama sa. Nu este specific pentru Google Ads și este chiar cel mai comun tip de campanie publicitară plătită. Înțelegerea mecanismelor sale este esențială pentru succesul unei campanii Google Ads.

Nivel de calitate

Acesta este unul dintre principalii factori luați în considerare la clasarea publicității dvs. Acesta măsoară calitatea în funcție de rata de clic, relevanța cuvintelor cheie selectate, calitatea paginii de destinație asociate acesteia și performanța dvs. anterioară pe paginile cu rezultatele căutării.

CUM funcționează anunțurile GOOGLE?

Google Ads distribuie reclamele dvs. potențialilor clienți interesați de produsul sau serviciul dvs. Agenții de publicitate licitează în funcție de termenii de căutare sau cuvinte cheie, iar cei care câștigă au anunțurile plasate în rezultatele căutării, pe YouTube sau pe site-urile web corespunzătoare, în funcție de tipul de campanie selectat.

Crearea de publicitate eficientă și profitabilă pe Google Ads se învârte în jurul multor factori detaliați mai jos.

Clasarea anunțurilor și nivelul de calitate

Clasarea anunțului determină poziționarea reclamei dvs. în rezultatele căutării. Nivelul său de calitate reprezintă unul din cele două elemente, celălalt fiind suma ofertei, care definește clasarea anunțului.

Scorul de calitate se bazează pe calitatea și relevanța publicității dvs., pe care Google o determină în funcție de numărul de clicuri pe care le generează atunci când este afișat, care este rata de clic.

Această rată indică, pe de altă parte, capacitatea dvs. de a crea reclame care să corespundă căutărilor publicului dvs. țintă. Pentru a-l optimiza, asigurați-vă că vă asigurați:

Relevanța cuvintelor dvs. cheie.
Transparența textului publicitar și a îndemnului, care trebuie să ofere utilizatorului o soluție legată de cercetările pe care le-a efectuat.
Fluiditatea experienței utilizatorului oferită pe pagina dvs. de destinație.
Cu cât nivelul de calitate al publicității este mai mare, cu atât costurile de achiziție sunt mai mici și cu atât este mai bună clasarea acesteia. Prin urmare, ar trebui să acordați o atenție specială acestui lucru atunci când configurați primele campanii pe Google Ads înainte de a lua în considerare, de exemplu, creșterea sumei licitate.

Tipul campaniei: anunțuri text, afișare și videoclipuri

Google Ads oferă trei tipuri diferite de campanii: anunțuri text, grafice sau video. Aflați mai jos condițiile optime de utilizare pentru fiecare dintre ele și factorii care vă vor permite să alegeți cel care vă va satisface cel mai bine așteptările.

Anunțuri text

Corespund textelor afișate pe paginile de rezultate Google. De exemplu, dacă căutați „SEO Empire Melbourne”, Google vă oferă reclame sponsorizate, cu alte cuvinte reclame (chiar dacă căutați marca dvs.):

Reclame receptive

Acestea vă permit să introduceți diferite versiuni ale titlurilor și descrierilor reclamelor dvs. (15 și respectiv 4), astfel încât Google să le selecteze și să le afișeze pe cele care obțin cele mai bune rezultate de la utilizatori.

Publicitatea tradițională reprezintă o creație statică al cărei titlu și descriere rămân mereu identici. În schimb, un anunț receptiv este construit în jurul unei structuri dinamice, care analizează rezultatele unei reclame până când găsește cea mai relevantă versiune pentru publicul țintă. Pentru Google, asta înseamnă până când obține cele mai multe clicuri.

Afișați anunțuri

Google are o rețea impresionantă de site-uri web din diverse industrii care ating o gamă largă de audiențe. Printre ele, unii sunt de acord să afișeze reclame Google Ads pe paginile lor în schimbul unei remunerații în funcție de numărul de clicuri sau de afișări pe care le generează.

ghid-promovare-google-adwords-romania

ghid-promovare-google-adwords-romania

Pentru agenții de publicitate, acest tip de publicitate reprezintă oportunitatea de a distribui conținutul lor promoțional publicului care se potrivește cu persoanele lor. În general, acestea sunt prezentate sub formă de imagini care îndepărtează atenția utilizatorilor de conținutul paginii web pe care o vizionează.

Există diferite formate de anunțuri în Rețeaua de display Google, inclusiv reclame pentru cumpărături și anunțuri pentru aplicații.

Anunțuri video

Sunt difuzate înainte, după și uneori chiar și în timpul videoclipurilor oferite pe YouTube, care este și un motor de căutare. Alegerea cuvintelor cheie relevante va permite, prin urmare, afișarea anunțului dvs. într-un moment suficient pentru a atrage atenția utilizatorilor fără să pară prea intruziv.

Zona geografică vizată

Când creați un anunț Google Ads, trebuie să specificați zona geografică pe care o vizează. Dacă magazinul dvs. este pe stradă, acesta corespunde unui perimetru rezonabil în imediata sa apropiere.

În cazul unei companii online care oferă un produs material, aceasta include toate destinațiile unde este livrat. Dacă produsul sau serviciul dvs. este accesibil la nivel mondial, atunci nu are rost să limitați această zonă.

Această setare joacă un rol important în poziționarea publicității dvs. pe paginile cu rezultate ale căutării. De exemplu, dacă aveți o sală de yoga în Lyon și un utilizator caută termenii „cameră de yoga în Melbourne”, anunțul dvs. nu va apărea în rezultate, indiferent de clasamentul acestora.

Într-adevăr, obiectivul principal al Google este de a oferi utilizatorilor cele mai relevante rezultate, chiar și atunci când anunțul dvs. face parte dintr-o campanie plătită.

Cuvinte cheie

Cercetarea cu cuvinte cheie este la fel de importantă pentru campaniile plătite, precum și pentru căutările naturale. Ar trebui să se potrivească cât mai mult cu căutările publicului dvs. țintă, deoarece Google le folosește pentru a selecta anunțurile care apar pe paginile sale de rezultate.

Fiecare set de anunțuri create în cadrul unei campanii ar trebui să vizeze unul până la cinci cuvinte cheie pe care se bazează Google pentru a le difuza la momentul potrivit.

Tipuri de potrivire a cuvintelor cheie

Această opțiune adaugă un grad de precizie selecției dvs. de cuvinte cheie și vă permite să indicați Google dacă doriți ca anunțul dvs. să fie afișat pentru căutările care le reproduc identic sau pentru cele care oferă o variantă similară.

Există patru tipuri de corespondență:

Potrivirea amplă se referă la tipul de potrivire prestabilit al platformei, în care un anunț este declanșat de toate variantele relevante ale cuvintelor cheie. Căutarea pentru „Dentist Wantirna va genera, prin urmare, rezultate care conțin cuvintele cheie„ Cosmetic Dentist Wantirna ”și„ Dentist in Wantirna ”.

Modificatorul de potrivire largă vă permite să vizați un anumit cuvânt în cadrul unei expresii, prefixându-l cu un semn „+” pentru a declanșa anunțuri care conțin cel puțin acel cuvânt. Astfel, expresia „+ dentist Wantirna” poate avea ca rezultat difuzarea reclamelor care conțin termenii „Wantirna”, „dentist cosmetic” sau „dentist și Wantirna”.

Expresia exactă asociază reclama dvs. cu căutări care includ cuvântul cheie în ordinea în care ați formulat-o. Cu toate acestea, poate fi precedat sau urmat de termeni suplimentari. De exemplu, „stomatologul Wantirna” poate duce la afișarea de reclame care conțin termenii „stomatolog bun Wantirna” sau „cel mai bun doritor dentist”.

Cuvântul cheie exact vă permite să difuzați reclama numai pentru căutările care conțin exact același cuvânt cheie ca al dvs. De exemplu, anunțul dvs. nu va apărea în rezultate dacă căutarea conține termenii „dentist chinez Wantirna” și nu „dentist Wantirna South Melbourne”.

Dacă lucrați într-o companie care nu știe încă exact obiceiurile de căutare ale persoanelor sale, optați mai întâi pentru o corespondență largă, pentru a o rafina pe măsură ce analizați căutările generând cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, întrucât reclamele dvs. vor fi afișate inițial ca răspuns la numeroase căutări, care uneori vor fi irelevante, trebuie să le monitorizați pentru a le optimiza.

Titluri și descrieri

Textul care descrie publicitatea dvs. este unul dintre elementele principale care motivează alegerea utilizatorilor. Prin urmare, trebuie să corespundă cercetării lor, să conțină cuvintele cheie pe care le vizați și să ofere o soluție la problema cu care se confruntă.

Extensii la anunțuri

Informații suplimentare care sunt destinate să încurajeze mai multe interacțiuni cu marca dvs., aceste extensii sunt clasificate în cinci categorii principale:

Extensiile de sitelinkuri extind acoperirea publicității dvs. și îi permit să se distingă de concurenții dvs. oferind mai multe oportunități utilizatorilor de a interacționa cu marca dvs.

Extensiile de apel vă permit să adăugați numărul de telefon al companiei dvs. la publicitatea dvs. pentru a facilita comunicarea cu utilizatorii. Dacă aveți serviciul pentru clienți instruit pentru a stimula implicarea cu publicul, atunci puteți include numărul lor de telefon în anunț pentru a vă optimiza ratele de conversie.

Caller-extensii google-ads

Extensiile de locație vă permit să integrați locația geografică și numărul de telefon al companiei în publicitatea dvs. Această opțiune este utilă în special dacă aveți o prezență fizică, precum și în căutările care includ termenii „aproape”.

ghid-romania-google-adwords

ghid-romania-google-adwords

Extensiile-de-loc-ads-google

Extensiile promoționale sunt eficiente atunci când una dintre ofertele dvs. promoționale este în desfășurare. Aceștia pot apoi să încurajeze utilizatorii să facă clic pe link dacă prețurile sunt mai avantajoase decât cele ale concurenților.

Extensiile-la-promova-google-ads

Extensiile de aplicații oferă un link către o aplicație descărcabilă pe suporturi mobile pentru a simplifica experiența utilizatorului pe toate dispozitivele pe care este probabil să le folosească.

Remarketing conform Google Ads

Datorită funcționalității de retargeting a platformei sau remarketing-ului, puteți crea campanii destinate utilizatorilor care au interacționat deja cu marca dvs., dar care nu au efectuat nicio acțiune de conversie. Utilizarea cookie-urilor vă permite să urmăriți activitatea lor online pentru a vă difuza publicitatea în momentele cele mai potrivite. Aceasta este o tactică de marketing dovedită, deoarece se stabilește că o perspectivă trebuie să fie în contact cu marca dvs. de cel puțin 7 ori înainte de a deveni client.

CUM SE CONFIGURĂ O CAMPANIE DE ANUNȚURI GOOGLE
Configurarea parametrilor unei campanii plătite pe Google Ads este relativ simplă și rapidă datorită asistentului de platformă, care vă ghidează prin proces. Mai întâi accesați site-ul Google Ads, apoi faceți clic pe „Start”, apoi urmați instrucțiunile expertului de configurare pentru a crea și distribui reclama dvs. Dacă aveți deja textele și imaginile pe care doriți să le utilizați, întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute.

Cu toate acestea, după această simplitate inițială, va trebui totuși să urmați pași mai puțin evidenti pentru a optimiza crearea, distribuirea și monitorizarea publicității dvs.

Conectați-vă contul Google Ads la Google Analytics

Dacă ați instalat deja Google Analytics pe site-ul dvs. pentru a urmări traficul, ratele de conversie, obiectivele sau orice altă valoare, asigurați-vă că vă conectați contul Google Ads la acesta. Procedând astfel, veți centraliza și simplifica monitorizarea, analiza și raportarea diferitelor canale pe care distribuiți campaniile.

Adăugați parametri UTM

Aceste setări sunt utilizate de Google pentru a urmări activitatea asociată unui anumit link. Acestea corespund părții unei adrese URL care urmărește un semn de întrebare și vă permite să identificați ofertele sau reclamele care generează conversii pentru a vă ajuta să vă concentrați eforturile pe cele mai profitabile zone ale campaniilor dvs. Cu alte cuvinte, ele facilitează optimizarea reclamelor dvs. permițându-vă să le identificați pe cele care transportă cu adevărat.

Dacă nu doriți să adăugați manual parametri UTM la toate adresele URL create pentru anunțurile dvs., integrați-le la nivel de campanie. În caz contrar, puteți utiliza instrumentul de creare a setărilor Google UTM.

Configurați urmărirea conversiilor

Acest pas opțional vă permite să identificați numărul exact de clienți sau clienți generați de campaniile dvs. Fără aceasta, nu veți putea defini ROI-ul lor cu exactitate. Urmărirea conversiilor vă ajută, de asemenea, să urmăriți vânzările sau orice altă activitate pe site-ul sau aplicațiile dvs., precum și să urmăriți apelurile efectuate prin anunțuri.

Integrează-ți contul Google Ads cu CRM

Există un avantaj incontestabil în centralizarea tuturor datelor dvs. pentru a asigura monitorizarea, analiza și raportarea. Este posibil să faceți deja acest lucru cu CRM pentru a vă urmări datele de contact și cele din formularele pop-up. Prin integrarea contului dvs. Google Ads, veți putea să urmăriți toate campaniile și să le identificați pe cele care produc cele mai bune rezultate pentru a continua să oferiți oferte relevante publicului dvs. țintă.

Strategii de licitare pe Google Ads

După configurarea campaniei și urmăririi, este timpul să plasați primele oferte, deoarece acestea sunt unul dintre cei doi factori care determină clasarea anunțurilor dvs. Dacă suma depinde de fapt în principal de bugetul și obiectivele dvs., există totuși diferiți parametri și strategii pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a vă lansa campania.

Licitații automate și manuale

Google Ads oferă două tipuri diferite de oferte: licitarea automată și licitarea manuală.

Licitarea automată permite Google să ajusteze sumele licitate în funcție de sumele licitate ale concurenților și de limita bugetului pe care l-ați setat, pentru a vă maximiza șansele de câștig fără a fi necesar să le gestionați.

Licitațiile manuale vă permit să selectați singur suma licitată și, prin urmare, să le reduceți pentru reclame care generează puține rezultate.

Licitați pentru termenii de căutare asociați mărcii dvs.

Acești termeni, cum ar fi „SEO Empire PPC”, conțin numele afacerii dvs. sau unul dintre produsele sale. Întrebarea dacă acest tip de licitație este relevantă este dezbătută. Pe de o parte, acestea pot constitui o pierdere de bani dacă considerați că termenii asociați cu marca dvs. sunt acoperiți de cercetări naturale.

Pe de altă parte, licitarea pentru acești termeni vă oferă un avantaj în rezultatele căutării, permițându-vă să ajungeți la clienți potențiali mai puțin avansați în călătoria lor de conversie. De exemplu, dacă căutați PPC și considerați că PPC-ul SEO Empire este o soluție serioasă, introducerea cuvintelor „SEO Empire PPC” va declanșa acest anunț precis în primele rezultate, astfel încât să nu trebuie să derulați în jos pentru a-l găsi.

În plus, dacă nu licitați pentru termenii asociați cu marca dvs., este posibil ca concurenții dvs. să facă acest lucru și, prin urmare, să obțină un nivel mai ridicat în rezultatele căutării.

Costul pe achiziție

Dacă nu sunteți interesat să alocați un buget pentru conversia utilizatorilor în clienți potențiali, puteți seta un cost pe achiziție, care se aplică numai conversiilor de la utilizatori la clienți. Această strategie de licitație este potențial mai scumpă decât celelalte, dar veți fi taxat numai pentru clienții plătitori generați de reclamele dvs. De asemenea, are meritul de a vă permite să justificați sumele investite în campaniile dvs. publicitare, facilitând în același timp monitorizarea acestora.

Lansați campania

Având în vedere domeniul său de aplicare și autoritatea, Google Ads ar trebui să fie unul dintre instrumentele pe care le utilizați pentru campaniile dvs. plătite. Utilizați sfaturile și sfaturile date aici pentru a lansa prima dvs. campanie și asigurați-vă că analizați performanța acesteia pentru a o optimiza în timp. Dacă nu generează rezultatele așteptate, consultați strategiile și informațiile discutate în acest ghid pentru a-l modifica și a-i permite să obțină mai multe clicuri și să convertească mai mulți clienți potențiali.

Rezumatul acestui Ghid Google Adwords

Acum știți elementele de bază ale Google Ads, aveți configurate anunțuri și sunteți dezactivat. Cu informațiile de mai sus sunteți la un început bun. Asigurați-vă că faceți fiecare pas și asigurați-vă că remarketingul funcționează. Pixelii reprezintă o mare parte din PPC și va fi cel mai bun prieten pentru majoritatea campaniilor. Dacă doriți să vorbiți cu noi pentru a gestiona afacerea dvs. Campania PPC contactați-ne.

Categorii:
Comunicate · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *