mai 17, 2019
1526 Views
0 0

Industria de haine second hand vs. fast fashion

Postat de

Un trend care este in crestere ameninta succesul si evolutia industriei fast-fashion, in favoarea celei de haine second hand. Iar acest lucru nu se intampla pentru ca oamenii nu ar mai avea bani, ci din motive chiar admirabile.

Oamenii acorda, acum, mai mult ca niciodata, o atentie suplimentara mediului si in principal conceptului de sustenabilitate. Nu doar ca lumea incearca sa se abtina din a cumpara prea multe haine, dar acum majoritatea clientilor din magazinele traditionale se intreaba de mai multe ori daca chiar au nevoie de un articol vestimentar. Iar micile magazine aleg sa isi asigure stocul cumparand kilograme intregi de haine din depozite de haine second-hand.

Totodata, acestia isi indreapta atentia catre magazinele de haine second hand. In principal pentru ca realizeaza importanta acestei modalitati de cumparare, apoi pentru a opri incurajarea magazinelor din industria fast-fashion, care product mai mult decat se consuma.

Crestere in popularitatea de haine second hand

Specialistii din acest domeniu spun ca acum, clientii si-au schimbat obiceiurile de cumparare. In anul 2018, a existat o crestere de 30% a celor care cumpara haine second hand, in comparatie cu 2017. Tot acestia considera ca achizitia de haine second hand este un adevarat gest de activism, deoarece lumea realizeaza impactul asupra mediului a industriei fast fashion si nu vor sa continue acest consum inutil si totodata, pierderea.

Conform unei asociatii caritabile numita Wrap, care promoveaza magagementul eficient al hainelor, viata unui articol de imbracaminte in Marea Britanie este de doar 2.2 ani. Apoi, fie nu mai este purtat, fie este aruncat, iar hainele sunt inlocuite constant.

Din acest motiv, mai multe organizatii non-guvernamentale incearca sa schimbe mentalitatea clientilor, educandu-i despre sustenabilitate si importanta de a cumpara strict lucrurile de care ai nevoie. De asemenea, acestia incearca sa ii incurajeze sa doneze hainele pe care nu le mai poarta.

Un alt trend care se bucura de atentie este schimbul de haine. Peste tot in Marea Britanie, se organizeaza in fiecare weekend „piete de vechituri”, unde poti gasi in mare parte haine ce poarta nume de designeri importanti. Sistemul functioneaza in felul urmator: aduci o piesa vestimentara si iei alta. Astfel, cererea de pe paita fast fashion va scadea, inevitabil si productia, deci poluarea.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *