sept. 24, 2020
1484 Views
0 0

Rețeta perfectă a fructelor de mare asortate cu un vin Rose de excepție

Postat de

Rețeta perfectă a fructelor de mare asortate cu un vin Rose de excepție

Ești plictisit de bucatele ordinare, pe care le gătești zilnic? Nu știi cum să diversifici meniul ca să-i bucuri pe cei dragi? Cu siguranță ești în căutarea unei rețete cu adevărat delicioase de fructe de mare, care îți va topi inima. Îți prezentăm o metodă simplă de gătire a unui homar alături de scoici cu spaghete și busuioc. Pe toate le poți savura cu un vin rose demisec de la crama Domeniile Davidescu, bijuterie vitivinicolă născută în terroir-ul din sudul Basarabiei, dar care te poate duce chiar pe meleagurile strămoșilor noștri de pe Valul lui Trăian. 

Dar mai întâi, te invităm să descoperi pașii de gătire a unei cine perfecte pentru o seară de toamnă. Apropo, vei fi ghidat de renumitul chef Scărlătescu, căruia i se mai spune „Regele Scoicilor”. Ești gata? Să începem călătoria gastronomică!

Lobster și scoici cu spaghete și busuioc – oceanul în farfuria ta

Înainte de a începe să gătești o cină colorată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente.

  • Un homar de până la 1 kg;
  • 300 de grame de scoici de mărimi mici sau medii;
  • o mână de paste din făină integrală;
  • ulei de măsline, unt;
  • 3 – 4 căței mari de usturoi;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • câteva crenguțe de busuioc proaspăt;
  • 100-150 ml vin rose de calitate;
  • câteva boabe de piper negru;
  • sare de mare.

Asigură-te că le ai pe toate și să înceapă magia din bucătărie.

  1. Pentru început, pune la fiert lobsterul. Un homar până la un kg trebuie să fiarbă nu mai mult de 23 de minute. Respectă timpul indicat pentru a nu strica textura cărnii fructului de mare.
  2. Între timp, pregătește un bol cu apă și gheață în care vei adăuga mai multă sare. Acest truc recomandat de bucătarul Cătălin Scărlătescu îți va prinde bine când vei pune homarul la răcit. Sarea dizolvată în apă se va îmbiba direct în carnea suculentă.
  3. Cât se răcește homarul, pisează utilizând cuțitul 3 sau 4 căței de usturoi și pune-i pe tigaia încălzită cu ulei de măsline.  Adaugă 10 grame de piper chilli mărunțit. Amestecă până simți mai bine aroma usturoiului.
  4. Nu uita să pui la fiert și pastele. Fierbe-le până la starea al-dente, stare perfectă pentru un sos de fructe de mare.
  5. Să purcedem la sosul propriu-zis. După ce lobsterul s-a răcit, curăță-l de țesuturile tari (apropo nu arunca piciorușele, vei avea nevoie de ele mai târziu), scoate toată carnea suculentă.
  6. Taie țesuturile interioare și pune-le în tigaie alături de usturoiul asezonat anterior. Adaugă și cele două piciorușe de lobster, în ele se ascunde toată intensitatea gustului.
  7. Când amestecul s-a înfierbântat destul, adaugă și scoicile. Ca să se desfacă, toarnă 100 – 150 ml de vin rose de la Crama Domeniile Davidescu.
  8. Fii generos cu sosul și adaugă unt din belșug, vei obține ingrediente ce se vor topi în gură imediat.
  9. Acoperă tigaia cu un capac și așteaptă până scoicile se vor deschide. Tot atunci va fi gata și lobsterul.
  10. După această fază, pune pastele peste sos și amestecă-le bine cu toate fructele de mare. Nu uita să presori și sarea de mare pentru a intensifica aromele.
  11. La final mărunțește pătrunjelul (pune și cozile, ele păstrează tot gustul proaspăt al verdeții), busuiocul și boabele de piper negru proaspăt zdrobite. Presoară-le pretutindeni peste amestecul de fructe de mare.
  12. Mută conținutul tigăii într-o farfurie semi-adâncă. Savurează cu plăcere alături de Rose Sorginte marca Domeniile Davidescu.

 

Tradiții seculare într-un singur pahar

Pentru o seară de toamnă îți recomandăm să optezi pentru vinurile rose, care vor scoate avantajos în evidență savorile din cina copioasă, alături de cei dragi. Crama Domeniile Davidescu, cu tradiții de peste secole de vinificație, îți prezintă un vin premium cu aspect roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir. Aroma de zmeură, căpșuni, cu accente fine florale și de grapefruit te vor uimi de la prima înghițitură.

Rose-ul demisec poate fi asortat și cu alte bucate precum: dorada la grătar, cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin sau piept de pui în sos de Dijon. Află că temperatura optimă de service pentru Rose-ul Sorginte este de 12-14 grade Celsius.

Cu siguranță soiurile de struguri Cabernet Sauvignon și Merlot recoltate și culese manual au născut un vin de excepție pe care îl poți savura chiar tu!

Domeniile Davidescu – creat cu măiestrie, inspirat din tradiție!

 

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *