mai 6, 2020
2194 Views
0 0

Tot ce Trebuie sa Stii despre Ectomorfi

Postat de

Ectomorful este caracterizat printr-o structura osoasa subtire si lunga, el fiind un hardgainer tipic. Pentru acesta este greu sa castige in greutate, atat in situatia in care vorbim, despre grasime, cat si despre masa musculara. Jucatorii de baschet, supermodelele si balerinele se incadreaza cel mai bine in acest grup. Principalele caracteristici ale unui ectomorf sunt ca acesta are brate si picioare lungi, precum si umeri mici, dar si piept si fese mici. Ectomorfii pot manca tot ceea ce-si doresc, tesutul adipos fiind minim. Nu exista pericolul cresterii in greutate, ectomorful fiind hiperactiv si intampinand de obicei dificultati in obtinerea de masa musculara, de aceea el reuseste sa-si mentina greutatea initiala fara efort.

Desi ectomorful este de multe ori de invidiat, trebuie sa avem in vedere si problemele cu care se confrunta acest tip si anume ca el are rate metaboilice mari. Ii este greu sa acumuleze masa musculara, acesta lucru fiind frustrant in special pentru persoanele de sex masculin. Ectomorfii de gen feminin se confrunta cu alte probleme precum lipsa formelor feminine si pieptul plat.

Ectomorful are tendinta de a se supraantrena, lucru ce nu este deloc indicat pentru ca, in cazul sau, antrenamentul mai rar da rezultatele cele mai bune. Exercitiile de baza pentru forta sunt cele mai recomandate in cazul acestui tip si trebuie tinut cont pe cat posibil de limitarea efortului aerobic atat ca durata, cat si ca intensitate. Ectomorful trebuie sa faca exercitii aerobice maxim 30 de minute, de 2-3 ori pe saptamana. De o importanta majora sunt antrenamentul, dieta, precum si odihna, dar in cazul persoanelor ectomorfe, nutritia este cea care face diferenta cel mai mult. Este recoamandat sa se lucreze cu greutati libere si cu miscari compuse.

Exercitiile de izolare trebuie sa fie cat mai minimalizate, ectomorfii impartinandu-si antrenamentul in 3 zile pe saptamana. Intre antrenamente ei trebuie sa aiba o pauza de cel putin o zi. Nutritia trebuie sa fie bogata in nutrienti, de aceea o alimentatie bogata in proteine de calitate de origine animala, dar si grasimi sanatoase, alaturi de carbohidrati cu absorbtie medie este indicata pentru sportivi. Avand in vedere ca ectomorful are de obicei o pofta scazuta de mancare, este important ca in nutritia sa sa intre alimente sarace in fibre. Sunt de evitat mesele bogate in leguminoase precum mazarea, lintea sau fasolea. Ectomorful trebuie sa aiba si un psihic puternic pentru a-si stabili cat mai bine obiectivele pe care doreste sa le atinga.

Mai multe despre tipurile somatice gasesti pe uncorpsanatos.ro

Categorii:
Internet · LifeStyle · Sanatate · Sport
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *