nov. 16, 2021
334 Views
0 0

Vaccinul veterinar – unde si cand trebuie facut?

Postat de

Sanatatea animalelor noastre de companie este la fel de importanta ca si a noastra. La fel cum noi avem acces la tot felul de medicamente impotriva anumitor dureri, antibiotice dupa anumite probleme, si animalele au varianta proprie a acestora. Medicina veterinara este unul dintre cele mai vaste domenii, fiind cunoscut ca fiind mai greu decat medicina umana. Studiul animalelor este mai complex din cauza marii varietati de specii si a diferentelor dintre acestea.

Ceea ce au in comun toate aceste specii alaturi de noi, oamenii, sunt solutiile impotriva unor probleme globale, probleme la care suntem expusi intr-un fel sau altul. La fel cum noi suntem sfatuiti acum sa ne vaccinam pentru a stopa noul virus, si animalele au diverse tipuri de vaccin veterinar menite sa protejeze impotriva unor reale probleme.

Cine se ocupa cu administrarea acestui vaccin?

La fel cum noi, oamenii, avem un medic de familie, medic care cunoaste si are acces la istoricul nostru medical, si animalele ar fi indicat sa aiba un veterinar. Acesta va avea o baza de date in care sunt pastrate toate informatiile legate de animal si de starea de sanatate a acestuia, cand si ce tip de vaccin veterinar a facut sau urmeaza sa faca.

Este indicat sa nu schimbam prea des acest medic pentru confortul animalului. Daca este vorba de o pisica, de exemplu, care isi petrece timpul in casa si nu are parte de interactiune cu foarte multi oameni, acceptarea unei prezente noi in viata poate fi dificila. De aceea este important sa avem o persoana de incredere, atat din punctul nostru de vedere, cat si al animalului.

Cum stiu cand trebuie sa ii fac animalului urmatorul vaccin?

Fiecare vaccin veterinar are o anumita perioada dupa care acesta trebuie refacut, de cele mai multe ori aceasta perioada fiind de un an. De multe ori este greu de retinut data la care am facut ultimul vaccin, motiv pentru care au aparut solutii care sa ne ajute. Prima dintre aceste solutii este carnetul de sanatate. Acesta se prezinta sub forma unui carnetel fizic in care sunt notate datele despre animal si persoana de contact a acesteia, precum si istoricul vizitelor la veterinar. Avand acest istoric vom sti mereu cand sa ne prezentam din nou la medic.

O solutie mult mai potrivita timpurilor noastre este cea a carnetului de sanatate electronic. Unele cabinete veterinare deja au implementat acest lucru in felul urmator. Fiecare stapan de animal are un cont din care poate vedea electronic informatiile despre animalul sau. Fiind un sistem legat la o baza de date bogata, acesta permite si trimiterea de notificari care sa aminteasca urmatoarele vizite, perioada din apropierea zilei in care trebuie refacut vaccinul si multe altele.

Ce se intampla atunci cand cabinetul veterinar ramane fara produsele necesare?

Exista perioade in care cererile si vizitele la veterinar sunt mai multe si mai dese, motiv pentru care, din cand in cand, se intampla ca unele cabinete sa isi termine stocul de produse. In aceste cazuri, fiecare doctor responsabil de cabinetul respectiv va face o cerere unui furnizor, cum ar fi Veteco (veteco.com), in care mentioneaza ca are nevoie de un anumit numar de solutii antiparazitare, medicamente si vaccinuri. Acestea vor ajunge in timp util, astfel incat nici un animal sa nu sufere in astfel de situatii de criza.

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *