mart. 5, 2021
919 Views
0 0

10 motive pentru care peștii sunt animale de companie grozave

Postat de

Peștii sunt animale de companie cu adevărat minunate pentru persoanele care nu au timp sau spațiu fizic pentru a le dedica unui animal de companie cu nevoi întreținere mai mari. Și, în circumstanțele potrivite, peștii pot fi, de asemenea, bune „animale de companie de început” pentru a-i învăța pe copii responsabilitatea de a îngriji un animal.

 

Iată 10 motive pentru care merită să investiți într-un acvariu chiar acum.

 

 1. Se știe că peștii au un efect liniștitor și calmant asupra oricui îi privește alunecând senin prin apă.

 

 1. În general vorbind, peștele este mai ușor și mai puțin costisitor de hrănit și de îngrijit decât alte animale de companie; cu toate acestea, ele necesită un mediu adecvat și îngrijitori cu cunoștințe.

Acvariu eMAG pentru pestisorii tai!

 1. Spre deosebire de mulți câini și alte animale de companie cu blană și pene, peștii nu dezvoltă anxietate de separare sau comportamente distructive, atunci când îi lași singuri acasă.

 

 1. Peștii sunt liniștiți – nu trebuie să vă faceți griji niciodată că un pește latră sau scârțâie, îi supără pe vecini sau trezește un bebeluș care doarme.

 

 1. Peștii vin într-o varietate infinită de dimensiuni, forme și culori uimitoare, vibrante.

 

 1. Peștii nu trebuie să fie plimbați, nu necesită o litieră și niciodată nu vă vor lăsa o surpriză pe covorul dvs. nou-nouț sau pe pătura pe care a tricotat-o ​​soacra dvs. Crăciunul trecut.

 

 1. Peștii sunt animale de companie foarte curate, care nu trebuie să fie periate sau spălate regulat.

 

 1. Peștii nu vor aduce murdăria și noroiul din exterior, nu-și vor scutura depunerile de pe labe și nu vor vărsa sau lăsa bale peste tot în casă.

 

 1. Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un acvariu de pești, de orice dimensiune: atâta timp cât este bine întreținut, poate fi un element de design pentru orice cameră din casa ta.

 

 1. Unele tipuri de pești interacționează cu proprietarii lor, sunt jucăuși și pot fi chiar instruiți să facă trucuri.

 

Dacă vă gândiți să alegeți pești ca animale de companie, cel mai bun sfat pe care v-il pot oferi, mai ales dacă nu ați mai păstrat niciodată pești, este să faceți o mulțime de cercetări înainte de a face pasul.

 

Putem recomanda, de asemenea, să începeți cu un bol de pești sau un acvariu mic și două sau trei soiuri rezistente, cu întreținere redusă, cum ar fi peștele auriu. Pe măsură ce interesul dvs. crește, puteți trece la un acvariu mai mare, mai scump sau neobișnuit și la soiuri de pești mai exotice.

 

Iată câteva întrebări inițiale pe care va trebui să le puneți:

 

 • Sunteți interesat de pești tropicali de apă dulce, pești de apă sărată sau poate de pești tropicali marini? Vă recomand să cumpărați numai pești care au fost crescuți în captivitate, nu luați din ocean.

 

 • Ce știți despre peștii care vă interesează? De exemplu: Cât de mare va deveni? Dacă este un pește mare, va vedea peștii mai mici din acvariu ca pradă? Dacă este un pește mic, va deveni pradă pentru pești mai mari? Va mânca plante vii în acvariu? Ce fel de apă i se potrivește cel mai bine (temperatură, duritate, pH etc.)? Are nevoie să trăiască cu alți pești sau singur? Cât costă?

 

 • Diferite tipuri de pești necesită medii de acvariu diferite. Ar trebui să vă construiți acvariul în funcție de nevoile peștilor dvs., mai degrabă decât de estetica acvariului în sine. Concentrându-vă pe nevoile peștilor pe care doriți să îi păstrați, vă veți asigura că vor fi sănătoși și fericiți în mediul lor.

 

Etichete:
· · ·
Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *