oct. 19, 2023
360 Views
0 0

5 Motive sa-ti monitorizezi tensiunea arteriala acasa

Postat de

Cand vine vorba de a ramane sanatos, cu cat cunosti mai multe informatii, cu atat mai bine. Acest lucru este valabil mai ales daca te preocupa sanatatea inimii tale. Un studiu din 2018 a constatat ca monitorizarea la domiciliu a tensiunii arteriale poate fi de mare folos la imbunatatirea sanatatii celor care se confrunta cu hipertensiune arteriala.

Chiar daca scaderea tensiunii arteriale nu este principalul obiectiv, exista o multime de alte motive pentru care folosirea unui tensoval pentru masurarea regulata a tensiunii arteriale ar putea fi o idee buna.

Iata 5 motive pentru care ai putea dori sa-ti monitorizezi tensiunea arteriala acasa:

​1. Ai fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala.

Sa incepem cu cel mai evident motiv. Daca ai fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala, masurarea regulata a tensiunii arteriale ar trebui sa devina parte din rutina ta. Dincolo de faptul ca poate ajuta la confirmarea acestui diagnostic, iti poate oferi o imagine clara a modului in care te descurci cu gestionarea tensiunii arteriale.

​2. Iti ofera valori reale ale tensiunii tale (nu se intampla rar ca in cabinetul medicului sa obtinem valori nu tocmai exacte din cauza fricii de medic).

Daca ti-ai simtit vreodata tensiunea in curs de accelerare doar gandindu-te la cabinetul unui medic, stii ca citirea valorilor tensiunii arteriale nu este intotdeauna o reflectare exacta a tensiunii pe care o ai in mod normal. Monitorizarea tensiunii arteriale acasa poate ajuta la identificarea “hipertensiunii de halat alb” sau a “hipertensiunii mascate” (aceasta fiind opusul hipertensiunii de halat alb, presupunand identificarea unor valori normale in cabinetul medical, in timp ce valorile observate la domiciliu sunt crescute).

​3. Te ajuta sa identifici cel mai bun tratament pentru hipertensiunea ta arteriala.

Tratamentul pentru hipertensiunea arteriala nu este, din pacate, unidimensional. Asta inseamna ca pot exista unele incercari si erori atunci cand vine vorba de a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine. Aceasta ar putea fi o schimbare a dietei, a exercitiilor fizice sau a medicamentelor. Cel mai bun mod de a-ti da seama ce functioneaza pentru tine este sa-ti monitorizezi frecvent tensiunea arteriala.

​4. Ai risc crescut de hipertensiune arteriala sau alte afectiuni asociate.

Cunoasterea istoricului medical al familiei tale poate duce la o mai buna intelegere si gestionare a propriei stari de sanatate. Totodata, daca te confrunti cu probleme cardiovasculare, ai putea avea un risc mai mare de hipertensiune arteriala sau alte afectiuni. Bolile autoimune, cum ar fi diabetul, te pot expune si ele la un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arteriala.

​5. Esti gravida si doresti sa verifici daca te confrunti cu hipertensiune arteriala sau cu preeclampsie indusa de sarcina.

Monitorizarea tensiunii arteriale ar trebui sa fie o prioritate pentru femeile insarcinate. Chiar daca nu ai antecedente de hipertensiune arteriala, sarcina are un impact imens asupra organismului si poate duce la hipertensiune gestationala sau la o afectiune mai grava care poate pune viata in pericol, cunoscuta sub numele de preeclampsie.

Categorii:
LifeStyle · Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *