aug. 2, 2020
1104 Views
0 0

6 lucruri importante despre intretinerea masinilor

Postat de

6 lucruri importante despre intretinerea masinilor

Soferii trebuie sa cunoasca elementele de baza legate de intretinerea masinii si ce servicii sunt necesare pentru a mentine o masina in cele mai bune conditii posibile. 

Vizita la un service auto poate salva de cele mai multe ori situatia, cu toate acestea, exista anumite lucruri pe care fiecare proprietar de masini ar trebui sa le cunoasca daca isi doreste sa prelungeasca durata de viata a masinii sale: 

 

1. Manualul de instructiuni

Manualul auto este un ghid al masinii care ofera informatii despre modul ei de functionare si tot ceea ce are nevoie pentru a ramane intr-o stare buna. Manualele includ date concrete despre umflarea anvelopelor, locatia diferitelor componente ale motorului si caracteristicile speciale ale masinii tale. 

Daca masina nu a venit cu un manual, poti verifica site-ul web al producatorului unde il vei gasi, cu siguranta. Unele site-uri terte ofera, de asemenea, copii PDF ale manualelor auto.

 

2. Nu este doar uleiul

Uleiul nu este singurul fluid esential care trebuie verificat si schimbat. Invata sa verifici pe cont propriu transmisia, frana, servodirectia, antigelul, lichidul de racire si lichidele folosite de stergatoare. Majoritatea acestor lichide pot fi completate acasa, dar unele, cum ar fi lichidul de frana si fluidul de servodirectie, trebuie inlocuite periodic pentru a mentine motorul in functiune si necesita, de cele mai multe ori, verificarea unui profesionist in domeniu. 

3. Anvelopele afecteaza kilometrajul

Anvelopele auto pot rezista pana la 50.000 de km. Asigura-te ca masina ta este echipata cu pneuri sigure facand testul de rulare. Roteste anvelopele la fiecare 6.000 la 8.000 de km si asigura-te ca mentii pneurile la presiune optima. Anvelopele suprasolicitate sau infiltrate pot afecta kilometrajul si durata de viata a masinii tale. 

4. Franele au nevoie de atentie

Asigura-te ca franele masinii tale sunt inspectate regulat. Seturile de franare trebuie schimbate si ele periodic. Acestea ar trebui inlocuite aproximativ la fiecare 50.000 km.  

5. Foloseste combustibilul potrivit

Desi exista trei clase de benzina disponibile la majoritatea benzinariilor, doar cateva masini necesita amestecuri cu un octan mediu si mare. Asigura-te ca verifici manualul masinii pentru a vedea care formula este cea mai potrivita pentru vehiculul tau. 

6. Pastreaza-ti masina curata

Curatarea masinii nu este doar pentru parintii care au copii dezordonati. Toata lumea ar trebui sa isi pastreze masina curata pentru a o mentine in cele mai bune conditii. Masina ta va avea o valoare de vanzare mai buna daca interiorul este mentinut.

In plus, daca locuiesti in zone cu zapada sau in apropierea marii, sarea se poate acumula si poate cauza ruginirea prematura a vehiculului. Nu uita sa iti speli masina in mod regulat pentru a reduce daunele.

Daca ai nevoie de atentia unui specialist, cei de la CarsInv iti stau la dispozitie cu servicii de inalta calitate folosind o tehnologie moderna si o echipa cu o bogata experienta in domeniul auto! 

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *