feb. 28, 2024
134 Views
0 0

Acte necesare constatare daune auto – tot ce trebuie sa stii

Postat de

Ai avut un incident nefericit cu masina si ai avariat-o? O astfel de situatie poate fi destul de complicata, mai ales cand trebuie sa iti faci de unul singur dosarul de constatare daune.

In astfel de momente, este esential sa stii care sunt pasii de urmat si, mai ales, care sunt actele necesare pentru a deschide dosarul de constatare daune. Iata cum te poate ajuta un centru de constatari daune si lista documentelor de care ai nevoie pentru a incepe demersul!

Acte esentiale pentru dosarul de dauna

Cand vine vorba de deschiderea unui dosar de dauna, pregatirea documentatiei este primul pas. Iata lista de acte necesare constatare daune:

 • Cartea de identitate / buletin de identitate a persoanei pagubite sau a delegatului acestuia. Acest document este fundamental pentru a dovedi identitatea ta sau a persoanei care te reprezinta.
 • Permisul de conducere al persoanei pagubite, care se afla la volan in momentul evenimentului. Este necesar pentru a putea atesta ca ai dreptul legal de a conduce.
 • Certificat de inmatriculare al autovehiculului avariat. Acesta confirma ca masina implicata in incident este inregistrata oficial.
 • Copie a politei RCA al autovehiculului vinovat. Acest document este esential pentru a identifica asigurarea responsabila de acoperirea daunelor.
 • Formularul de Constatare Amiabila de Accident completat si semnat de ambii conducatori auto, sau orice alte documente emise de autoritati care clarifica circumstantele accidentului si responsabilitatea.
 • Imputernicire de la societate, daca masina este proprietatea unei companii.
 • Procura, in cazul in care proprietarul nu poate fi prezent personal.
 • Imputernicire de la societatea de Leasing, daca masina este in leasing.

Este esential sa retii ca aceasta este lista de baza a documentelor necesare. In functie de caz, pot fi solicitate si alte acte pentru constatarea daunelor.

Cum te ajuta un centru de constatare a daunelor

Dupa ce ai adunat toate documentele necesare, pasul urmator este sa te adresezi unui centru de constatare a daunelor. Profesionistii te pot ajuta pas cu pas astfel incat tu sa iti recuperezi pierderile materiale. In plus, ai zero costuri, deoarece serviciile lor sunt acoperite de catre asigurator:

 • Expertiza si evaluare: specialistii centrului vor evalua daunele suferite de vehiculul tau pentru a determina costurile de reparatie. Aceasta asigura o evaluare corecta a daunelor.
 • Se ocupa de toate procedurile: reprezentantii centrului te vor ghida prin intregul proces, asigurandu-se ca toate actele necesare pentru dosarul de constatare daune sunt corect completate si depuse la timp.
 • Tine legatura cu asiguratorii: centrul de constatare poate actiona ca un intermediar intre tine si compania de asigurari, accelerand procesul de solutionare si revendicare.
 • Suport si consultanta: vei beneficia de consiliere profesionala privind cele mai bune modalitati de a proceda in situatia ta specifica, inclusiv sfaturi legale daca este necesar.

In concluzie, daca ti-ai lovit masina, este esential sa cunosti care sunt actele necesare constatarii daunelor si, daca vrei ca totul sa se rezolve rapid si fara complicatii, sa apelezi la suportul oferit de un centru de constatare a daunelor.

Ai nevoie de ajutorul unei echipe de profesionisti care sa iti preia dosarul si sa iti ofere ajutorul necesar pentru o rezolvare rapida si corecta a situatiei tale? Birou Constatari Daune este solutia pe care o cauti.

Solutionare fara batai de cap – lasa profesionistii sa se ocupe de dosarul tau!

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Comments are closed.