mart. 1, 2020
947 Views
0 0

Aparate de aer condiționat dublu split

Postat de

Aparate de aer condiționat cu sistem dublu și fără duct au numeroase aplicații potențiale în clădiri rezidențiale, comerciale și instituționale. Cele mai frecvente aplicații sunt în carcase multifamiliale sau ca suplimente de retrofit pentru casele cu sisteme de încălzire „fără conductă”, cum ar fi hidronice (căldură cu apă caldă), panouri radiante și încălzitoare (lemn, kerosen, propan). Ele pot fi, de asemenea, o alegere bună pentru adăugările de camere și apartamentele mici, în care extinderea sau instalarea canalelor de distribuție (pentru un aparat de aer condiționat central sau sisteme de încălzire) nu este posibilă.

La fel ca sistemele centrale, sistemele de aer conditionat multisplit au două componente principale: un compresor / condensator exterior și o unitate de manipulare a aerului interior. O conductă, care găzduiește cablul de alimentare, tubul de refrigerare, tubul de aspirație și un dren de condens, leagă unitățile exterioare și interioare.

Principalele avantaje ale acestor aparate sunt dimensiunile mici și flexibilitatea lor pentru zonarea sau încălzirea și răcirea camerelor individuale. Multe modele pot avea patru unități de manipulare a aerului interior (pentru patru zone sau camere) conectate la o unitate exterioară. Numărul depinde de cât de multă încălzire sau răcire este necesară pentru clădire sau pentru fiecare zonă (care la rândul său este afectată de cât de bine este izolată clădirea). Fiecare dintre zone va avea propriul său termostat, deci trebuie doar să condiționați acest spațiu atunci când este ocupat, economisind energie și bani.

De asemenea, sistemele dublu sau multi split sunt mai ușor de instalat decât alte tipuri de sisteme de condiționare a spațiului. De exemplu, conectarea dintre unitățile exterioare și interioare necesită în general doar o gaură de 8 centimetri printr-un perete pentru conductă. De asemenea, majoritatea producătorilor acestui tip de sistem pot asigura o lungime de conducte de conectare. Deci, dacă este necesar, puteți localiza unitatea exterioară cât mai departe de 50 de metri de evaporatorul interior. Acest lucru face posibilă răcirea camerelor din partea din față a unei case a clădirii cu compresorul într-un loc mai avantajos, în exteriorul clădirii.

 

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *