oct. 28, 2020
946 Views
0 0

Care este avantajul investitiei intr-un loc de joaca?

Postat de

Locurile de joaca sunt alcatuite din multe atractii diferite si ai posibilitatea sa alegi dintre ele. Copiii adora diversitatea, iar scopul este sa se antreneze cat mai mult posibil. Punandu-le copiilor tai aceasta intrebare, cu siguranta iti vor spune despre leagane, hamace, cutii cu nisip, trambulina, casa de joaca, pod de maimuta, scara, tobogan, trapez, joc de balansare si multe altele. Si in acest mod, ai de ales intre mai multe atractii pe acelasi loc de joaca. In plus,  daca te gandesti sa accesezi granturi si fonduri europene pentru locuri de joaca, iata cateva motive intemeiate pentru a face acest lucru.

O distragere in aer liber pentru copiii tai

Daca scopul este sa iti multumesti copilul, acesta este un motiv suficient. In plus, trebuie sa iti faci griji cu privire la sanatatea lui, la siguranta lui si la valoarea acestui timp pentrecut in aer liber. Copiii ar trebui sa se poata bucura de el chiar si dupa mai multi ani, atata timp cat sunt suficient de mari pentru a se juca.

Cu toate acestea, nu iti face griji cand vine vorba de dezvoltarea acestuia, deoarece locul de joaca reuneste diferite spatii care il obliga (singur sau cu prietenii sai) sa urce, sa sara si sa se creada intr-o adevarata aventura ca in desenele lui animate. Iar jocul afara va fi fericire pura.

Dezvoltarea noilor tehnologii a favorizat multiplicitatea si accesibilitatea diverselor jocuri (la telefon, televiziune si altele). Multi copii nu mai beneficiaza de avantajele zonelor de joaca.

Locul de joaca dezvolta creativitatea

Este important de subliniat ca aceste spatii influenteaza foarte mult imaginatia copiilor. Acestia din urma sunt atrasi de obiectele din jurul lor. Astfel au posibilitatea de a le atinge si de a le manipula. Astfel ajung la constructii si ansambluri care rezulta din imaginatia lor. Apoi, trebuie sa investesti in furnizarea instrumentelelor de joaca pentru copii necesare dezvoltarii lor mentale.

Zona de joaca si stimularea socializarii

Aceste zone de joaca ajuta la eliberarea copilului de inchiderea zilnica, care uneori poate fi inabusitoare. Prin urmare, este usor pentru el sa se distreze foarte prietenos cu colegii sai si sa stabileasca legaturi cu acestia. El isi poate face noi prieteni si isi poate spori abilitatile de contact si interactiune. Le este mai usor sa integreze in relatia cu ceilalti copii si sa se adapteze. Socializarea sa este apoi stimulata de acest fapt.

Consolidarea bunastarii

Alergatul, saritul, cataratul, alunecarea sunt activitati esentiale pentru buna vitalitate a copilului. Aceste activitati ajuta la construirea oaselor puternice si la eliberarea excesului de energie care se poate acumula in corp. Copiii care sunt un pic nelinistiti din fire pot recastiga astfel linistea necesara unei bune concentrari. In plus, ele capteaza mai mult din vitamina D esentiala pentru reglarea corecta a nivelurilor de calciu.

Usurarea invatarii

Spatiile de joaca au avantajul de a creste viteza de intelegere si invatare la copii. Acest lucru se explica pur si simplu prin faptul ca acestia din urma, care nu se mai afla intr-o clasa, nu mai sunt

capabili sa asimileze. Intr-adevar, copiii asimileaza bine in timp ce se distreaza. Prin urmare, ei pot dezvolta multe abilitati prin participarea la diferite jocuri.

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *