ian. 13, 2021
831 Views
0 0

Care sunt beneficiile pardoselilor elicopterizate? Afla cum sa lucrezi eficient!

Postat de

Lucrezi in domeniul constructiilor si esti in cautarea celor mai eficiente solutii, cu ajutorul carora sa obtii rezultate de calitate? Inseamna ca trebuie sa stii cele mai importante lucruri despre beton elicopterizat. Este vorba despre o modalitate de realizare a pardoselilor din cladirile industriale, dar care poate fi aplicata si in cazul imobilelor rezidentiale.

Astfel, in loc sa torni betonul manual si sa risti ca acesta sa nu fie uniform distribuit, mai bine optezi pentru o solutie automatizata!

Beton elicopterizat – ce este?

Din punct de vedere tehnic, betonul elicopterizat este un sistem care se bazeaza pe realizarea unui strat din beton cat mai usor cu putinta. Imediat dupa ce intinzi si nivelezi betonul, este important sa il tratezi cu un strat proaspat, care este compus din quartz, din minerale de ciment, dar si din pigmenti de culoare. Astfel poti realiza sapa pentru orice tip de cladire foarte usor, in doar cateva ore, in functie de suprafata pe care trebuie sa lucrezi. Produsele finite vor fi unele extrem de dure, dar si rezistente in acelasi timp.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru betonul elicopterizat?

In ceea ce priveste felul in care poti turna betonul elicopterizat, este important sa stii care sunt toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

 • pregateste-ti suprafata de lucru: indeparteaza deseurile si sterge praful cat mai bine cu putinta, pentru ca betonul sa se poata ,,prinde” de podea;
 • toarna, intinde si niveleaza betonul, imediat dupa ce ai deliminat clar spatiul in care trebuie sa lucrezi;
 • aplica mortarul prin presarare, in functie de nivelul de incarcare al pardoselii;
 • ocupa-te de sclivisirea initiala, care este necesara pentru omogenizarea suprafetei;
 • ai grija la sclivisirea finala, astfel incat sa obtii efectul de oglinda dorit;
 • sigileaza intreaga suprafata cu produse pe baza de solventi (lacuri);
 • ai grija la rosturile de dilatare si umple-le cat mai bine.

Ce caracteristici are betonul eclicopterizat?

Despre betonul elicopterizat trebuie sa stii si faptul ca iti ofera extrem de multe avantaje pe termen lung. Printre cele mai importante se numara urmatoarele:

 • rezistenta sporita la impact;
 • reducerea nivelului de absorbitivitate a suprafetelor lucrate;
 • durabilitate;
 • siguranta in privinta operarii;
 • access la o gama larga de culori;
 • lucrarile pot fi realizate extrem de usor;
 • aceasta solutie este mult mai economica, decat daca ai lucra manual.

Gama cromatica

In ceea ce priveste culorile pentru betonul elicopterizat, le poti alege in functie de destinatia cladirilor la care lucrezi, dar si in functie de preferintele clientilor. De exemplu, daca pe deasupra sapei va fi montat parchet sau va fi pusa gresie, atunci te poti limita la griul clasic. In schimb, daca pardoseala va fi lasata doar cu beton, atunci poti alege sa folosesti o culoare potrivita!

Unde se foloseste betonul elicopterizat in general?

Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in considerare faptul ca betonul elicopterizat poate fi folosit in extrem de multe tipuri de cladiri. De la service-uri auto, pana la garaje de firme, ateliere pentru reparatii, hale de productie, fabrici, parcarile centrelor comerciale, docuri maritime si pana la zonele de access pentru salile de spectacole, toate sunt zone in care betonul se poate turna elicopterizat, fiind vorba despre spatii suficient de mari, incat sa ai nevoie de ajutor automatizat!

De la Milucon.ro poti cumpara toate produsele de constructii de care ai nevoie pentru lucrarile de care te ocupi. Mai mult, de aici poti comanda toate cele necesare pentru hidroizolatii de calitate, care sa nu permita in timp infiltrarea apei in peretii cladirilor de care te ocupi, dar si multe ustensile, care iti sunt necesare in timpul activitatilor de zi cu zi!

Date de contact:

E-mail: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

 

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *