Apr 26, 2021
202 Views
0 0

Cat este durata de viata a bateriei unui laptop?

Postat de

Probabil că fiecare perosnaă ce deţine sau a deţinut cel puţin un laptop în viaţa sa ştie faptul că bateria este printre primele componente ce începe să scadă uşor, uşor din punct de vedre al duratei de viaţă.

Majoritatea bateriilor ce sunt incorporate pe un laptop sunt baterii de tip Li-Ion, care, conform teoriei ar trebuie să aibă o funcţionare foarte lungă, în practică se pare că lucrurile nu stau chiar aşa, astfel încât, în funcţie de noroc şi intensitatea la care vei folosi laptop-ul va determina dutara de viaţă a produslui tău.

De altfel, condiţiile de mediu cât şi temperatura sunt alte puncte ce influenţează durata de viaţă a bateriei tale. De asemenea, ele sunt clasificate și după producător, existând mituri precum că laptopurile dell au o baterie mai buna decât laptopuri hp.

Câte încărcări suportă bateria unui laptop?

În funcţie de elementele mai sus menţionate, marea parte a producătorilor de laptop-uri ţin să estimeze că durata medie a unei baterii de laptop este de la 300 şi până la 500 de aşa zise cicluri de încărcare şi descărcare, totul la cea mai mare capacitate.

Din moment ce timpul de folosire al bateriei începe să scadă acesta nu va mai putea fi refăcut aşa cum a fost în fabrică, indiferent că vei apela la un service sau că vei încerca să trimiţi laptopul în garanţie pentru această problemă. Ai o singură soluţie şi anume aceea de a înlocui bateria laptopuluio tău.

Sfaturi pentru ca bateria laptopului să reziste la cât mai multe încărcări

Pentru a putea ca bateria ta să reziste la cât mai multe încărcări fără a se deteriora şi a-şi pierde din proprietăţi mai jos îţi vom prezenta câteva sfaturi dar şi câteva “reguli” de care să ţii cont pentru ca bateria să reziste cât mai mult.

  1. Nu lăsa niciodată bateria să se descarce complet. Este unul din principalele lucruri de care să ţi cont atunci când vrei să protejezi viaţa bateriei tale, fiind recomandat să o încarci cât mai mult din momentele în care eşti atenţionat că bateria se va descărca.
  2. Nu încărca bateria cu o tensiune de peste 4.1 V per celulă, deoarece dacă vei încărca bateria la o tensiune ce nu poate să fie suportată atât de bine, vei afecta destul de puternic bateriile Li-Ion ale laptopului.
  3. Nu ţine bateria la încărcat mereu, deoarece acest lucru ar putea să nu facă deloc bine bateriei, deoarece va creşte prea mult temperatura, iar temperatura este unul din factorii ce afectează foarte mult o baterie tip Li-Ion.

Aşadar, mai sus ţi-am prezentat câteva sfaturi de care să ţii cont pentru a putea să prelungeşti cât mai mult durata de viaţă a bateriei tale, dar şi cam care ar fi durata medie de viaţă a unei baterii de laptop.

kontento.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *