iun. 20, 2019
1642 Views
0 0

Ce sunt semineele rustice?

Postat de

Semineele rustice, sunt deosebit de populare in Romania si in strainatate. Reprezentand stilul cel mai elegant, discret si natural al interiorului, gama de seminee rustice intruchipeaza cu exactitate ideile despre confort si caldura.  Astazi putem distinge stiluri de seminee rustice nu numai in cabanele de la munte, ci si in confortul casei, deoarece simplitatea naturala si rustica este foarte apreciata. Semineele rustice pot fi realizate din piatra moale poroasa (gresie, ceramica, travertin), care este lustruita, netezita si adesea realizata sub forma de caramizi naturale grosiere,  granit sau marmura taiata si finisata, o gama larga de specii de lemn (stejar, fag, frasin, cires, nuc si alte soiuri). Semineele rustice pot fi montate pe perete, unghiular, central sau bilateral.

Seminee rustice – stil si design

Designerii noteaza interesul masiv al proprietarilor de case pentru stilul rustic al semineelor. In epoca de inalta tehnologie si cu aceeasi inalta eficienta, fiecare persoana de succes are nevoie de ceva simplu, confortabil, cald si de actualitate. Oamenii gasesc toate acestea in conceptul semineelor rustice. Farmecul natural, confortul, magia materialelor naturale si viata aproape fara de sfarsit, disting gama de seminee rustice de elementele de incalzit moderne urbane. Travertinul usor confortabil, marmura alba ca zapada, onixul calduros stralucitor, granitul maiestuos si placile calcaroase placute sunt cele mai populare tipuri de materiale pentru seminee rustice.

Avantajele semineelor rustice din piatra naturala

Autenticitatea. Rusticul nu poate fi numit un stil foarte flexibil, insa este dificil sa iti imaginezi un semineu dintr-un alt material decat piatra. Dar daca vorbim despre semineul rustic pentru o casa moderna in stilul rustic, in mod implicit, roca trebuie sa fie nobila pentru a fi in ton cu intregul spatiu.

Armonie naturala. Un semineu rustic  nu ar trebui sa fie in stilul fantezist sau in cel modern. Un semineu in stilul rustic sugereaza simplitatea si lipsa de elemente moderne. Travertinul maroniu, calcarul nisipiu, marmura cafenie sau alba, granitul auriu sau bej se incadreaza in paleta ecologica si sunt adesea folosite pentru seminee rustice.

Durabilitate. Granitul, cuartul, onixul si marmura dau o durata de viata de zeci sau chiar sute de ani cu ingrijirea corespunzatoare. Semineele rustice din astfel de materiale pot fi restaurate si nu ies din moda, personificand valorile vesnice ale familiei, precum si stilul rustic nemuritor.

Seminee rustice – tipuri si stiluri

Provence. Piatra alba este un clasic al genului. Poti combina culoarea alba cu un raft de nuante de menta sau lavanda.

Mediteranean, italian, american, german etc. Fiecare dintre ele are propriile elemente unice. Astfel, pentru stilul dulce italian sunt potrivite nuante intunecate de stejar, precum si stilul vintage. Semineele rustice in stil american sunt minimaliste in decor, cu accent aspru de travertin. Tema mediteraneana va necesita tonuri albastre si albe de marmura lustruita.

Rustic. Numele in sine inseamna „dur, neprelucrat”. Stilul sau implica texturi brute fara lustruire.

Munte. O casa montana frumoasa se completeaza perfect cu un semineu rustic in nuanta calda, ca o topire cu onix iluminat.

In mod ideal, travertinul si unele soiuri de marmura cu textura lemnului, ating acest obiectiv. O alta optiune este imitatia unui cuptor de lut, care va fi inlocuit elegant cu gresie sau o structura bruta, cu patina timpului, de granit colorat in nuante pastel.

 

Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *