mai 29, 2021
196 Views
0 0

Cele 6 motive pentru a alege asfaltul pentru pavaj

Postat de

Sunt o multime de motive pentru care asfaltul este materialul preferat atunci cand vine vorba despre construirea de drumuri. Existand numeroase servicii de asfaltari Bucuresti, ele ofera o calitate foarte buna. Multe drumuri sunt construite in straturi, fiecare strat fiind important pentru realizarea unei infrastructuri cat mai bune.

Stratul continuu

Daca este proiectat corespunzator, asfaltul este un strat continuu care ofera un confort sporit soferilor. Intretinerea acestuia se face rapid si nu se intrerupe traficul atunci cand se fac procedurile de intretinere. Asfaltul imbunatateste semnificativ calitatea calatoriei, precum si consumul de combustibil al autovehiculelor care circula pe el. Pe langa faptul ca va avea o viata cat mai lunga, autoturismele nu vor folosi atat de mult combustibil pe un drum asfaltat corespunzator.

Netezime

Asfaltul ofera o suprafata neteda, lucru care diminueaza mult deterioarea sa. Vehiculele care trebuie sa parcurga drumul respectiv nu se vor mai uza datorita acestuia, iar consumul de combustibil se va reduce semnificativ. Zgomotul generat de rularea masinilor pe un drum cu o suprafata neteda este mai mic, experienta de calatorie a soferului fiind una mult mai placuta.

Proiectul se finalizeaza rapid

Asfaltarea nu este un proces de lunga durata, iar impactul asupra mediului este unul minimizat. Proiectele de asfaltare pot fi planuite, astfel incat sa fie realizate atunci cand nu sunt perioade de varf, de exemplu in weekenduri si noaptea. Imediat dupa ce este compactat si racit, asfaltul este pregatit pentru trafic, de aceea timpul necesar inchiderii unui drum sau a unei portiuni de drum este redus la minimum.

Pretul foarte bun

Nu este un secret faptul ca asfaltul are si un pret foarte bun, fiind un material de constructie ieftin. El poate fi proiectat tinand cont si cantitatea de trafic si anume exista tipuri de asfalt speciale pentru un trafic mai scazut sau mai ridicat, in functie de zona in care va fi plasat. Asfaltul este si un material rezistent, acesta reusind sa reziste chiar si daca este parcurs de cele mai mari utilaje. El poate fi proiectat pentru a se potrivi unui anumit scop specific.

Siguranta

Avand un finisaj neted, asfaltul ofera siguranta, reducand stropirea si punand la dispozitia soferului o aderenta sporita. Acesta mai ajuta si la mentinerea drumurilor cat mai curate.

Sustenabilitate

Asfaltul este avantajos si pentru ca poate fi reciclat fara probleme, cilcul sau de viata fiind unul foarte luing. Drumurile asfaltate pot fi reciclate si apoi refolosite ori de cate ori se doreste, fara ca acestea sa-si piarda proprietatile.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *