dec. 11, 2019
1674 Views
0 0

Cum alegi un aspirator?

Postat de

Aspiratoarele au inlocuit si continua sa inlocuiasca in tot mai multe locuintele traditionalele matura si faras. Probabil stiti deja cumm se utilizeaza si la ce sunt utile, deci nu are rost sa intru foarte mult in detalii. Cert este faptul ca va ajuta sa efectuati curatari mai eficiente, mai rapide si care presupun mai putin efort. Preturile lor sunt mai accesibile ca niciodata si puteti gasi modele excelente chiar si sub 300 de lei daca urmariti ofertele.

In acest articol am sa va prezint cateva dintre cele mai improtante criterii pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand doriti sa cumparati un aspirator nou. Daca stiti deja pentru ce doriti sa-l folositi si care sunt asptarile dumenavoastra, alegerea este una chiar destul de usoara.

In primul rand trebuie sa va stabiliti un buget. Preturile diferta suficient de mult in functie de mai multi factori precum: tipul unui aspirator robot, puterea acestuia, functiile pe care le are si nu in ultimul rand, brand-ul.

Dupa ce v-ati stabilit un buget dupa care sa cautati, trebuie sa va ganditi la ce tip de aspirator doriti sa cumparati. In cazul in care nu stiati, exista mai multe tipuri de aspiratoare: aspiratoare cu sac, aspiratoare fara sac, roboti de aspirare si aspiratoarele cu curatare (care joaca si rolul unui mop). Fiecare prezinta avantajele si dezavantajele lui, deci doar dumenavoastra puteti sa decideti care este cel mai potrivit.

Un alt criteriu deosebit de important este puterea aspiratorului. Daca nu va confruntati des cu situatii dificile si cu murdarii greu de indepartat, un aspirator de 200-800W ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru dumneavoastra. In schimb, daca folositi aspiratorul des si stiti ca suprafetele pe care trebuie sa le curatati nu sunt foarte usor de intretinut, va recomand sa va indreptati catre un model mai puternic cu o putere cuprinsa intre 800 si 2200W. Cele cu o valoare de peste 2200 de W sunt deja semi-profesionale si nu le recomand pentru uzul rezidential.

Alte lucruri care v-ar putea interesa sunt nivelul de zgomot produs de aspirator in timpul functionarii, lungimea cablului de alimentare si tipul de roti. Valoarea sunetului se calculeaza in decibeli, cu cat valorile sunt mai mici, cu atat mai putin zgomot produce. Astfel, cautati modele care sa nu depaseasca valoare de 80-85 de decibeli pentru ca sunt foarte zgomotoase. Lungimea cablului de alimentare, din punctul meu de vedere, n-ar trebui sa fie mai putin de 6M. Daca optati pentru un robot de aspirare sau un aspirator vertical, acest aspect n-ar trebui sa va intereseze intrucat functioneaza pe baza de acumulatori reincarcabili.

In concluzie, acestea consier ca sunt cele mai importante criterii atunci cand doriti sa cumparati un aspirator nou. Un alt sfat pe care vi-l pot oferi este sa cititi cat mai multe review-uri/comentarii despre produsele pe care le-ati ales ca intr-un final sa faceti cea mai buna alegere.

Categorii:
IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *