Apr 25, 2021
30 Views
0 0

Cum ne păstrăm dinții sănătoși?

Postat de

Singura procedură din stomatologia estetică care este absolut inofensivă pentru dinții, gingiile și smalțul dinților este curățarea profesională. Un detartraj profesional îți permite să previi bolile cavității bucale și menținerea frumuseții dinților. Curățarea profesională a gurii este nedureroasă și servește ca o prevenție excelentă a diferitelor boli ale dinților și ale gingiilor. Această procedură elimină placa și calculul și luminează semnificativ dinții prin îndepărtarea plăcii.

Uneori curățarea mecanică sau uscată convențională nu este suficientă pentru a îndepărta complet depunerile dentare complexe de pe suprafața rădăcinii. În acest caz, medicul folosește un sistem profesional, care îndepărtează biofilmul subgingival microbian și bacteriile dăunătoare de pe suprafața rădăcinii dintelui. Compoziția specială curăță și lustruiește suprafața rădăcinii dintelui fără a o deteriora. Procedura de detartraj este nedureroasă și previne dezvoltarea gingivitei și parodontitei.

Îngrijire și recuperare

În primele câteva zile după tratament, pot să apară sângerări care ar trebui să dispară treptat. La o viitoare vizită, medicul dentist va evalua vindecarea gingiilor și va verifica reducerea dimensiunii buzunarelor parodontale. Dacă sunt încă prezente buzunare mai mari de 3 mm după tratamentul inițial, poate fi recomandat un tratament suplimentar.

Bunele practici de igienă orală și urmărirea constantă pe termen lung a dinților la clinica stomatologică București sunt esențiale pentru a preveni apariția bolii parodontale într-o afecțiune mai gravă și/sau cronică care poate necesita o intervenție chirurgicală. Acest lucru este important, având în vedere numărul tot mai mare de dovezi clinice care indică o legătură puternică între bolile parodontale și bolile secundare, cum ar fi bolile cardiovasculare, copiii cu greutate redusă la naștere și nașterea prematură.

Prevenirea este cheia sănătății dinților

Curățarea profesională a cavității bucale ajută la excluderea focarelor bolilor dentare. Se recomandă curățarea profesională înainte de a începe orice tratament dentar. Experții recomandă, de asemenea, efectuarea procedurii de cel puțin două ori pe an. Cu o curățare profesională regulată a cavității bucale, medicul personal asistent identifică individual intensitatea formării tartrului la client și calculează frecvența necesară a procedurii. Acest lucru permite diagnosticarea cariilor și a altor boli ale gurii într-un stadiu incipient.

Detartrajul profesional alături de periajul zilnic adecvat, este eficient în tratarea gingivitei, un stadiu incipient al bolii gingivale. Detartrajul rădăcinii este, de asemenea, o modalitate rentabilă, minim invazivă și non-chirurgicală de prevenire și / sau tratare a unei forme mai grave de boală a gingiilor numită parodontită. Gingivita este o formă mai ușoară, mai ușor de corectat a bolii gingivale, iar parodontita este o formă mai gravă care progresează într-un timp mai lung. Lipsa tratamentului poate duce la parodontită.

Boala parodontală include inflamația și infecția gingiilor și a țesuturilor înconjurătoare ale gurii. Principala cauză a bolii gingivale este placa bacteriană (un film lipicios, incolor care se formează pe dinți) care se transformă într-o substanță aspră, poroasă și care eliberează toxine. Aceste toxine determină slăbirea și ruperea fibrelor gingivale care țin strâns dinții, creând buzunare parodontale care se pot umple cu cantități mari de bacterii și toxine. Dacă nu sunt tratate, buzunarele continuă să se adâncească și osul care ține dinții va fi distrus, ducând în cele din urmă la pierderea dinților (edentulism).

Categorii:
Afaceri · Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *