nov. 25, 2020
797 Views
0 0

Cum poate influenta gazduirea web performantele magazinului tau online?

Postat de

In ultima perioada, activitatea in mediul online a crescut considerabil, poate si din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, dezvoltarea si gestionarea unui magazin online a devenit o prioritate pentru multi antreprenori. Daca si tu te afli in aceeasi situatie, trebuie sa stii ca, inainte de toate, este esential sa alegi resursele in mod correct. Mediul online este plin de oportunitati, dar si de provocari pe care doar niste servicii de hosting performante te vor ajuta sa le tii fata.

Cu toate acestea, contractarea celor mai bune servicii nu este o misiune simpla, mai ales pentru cei care nu au experienta in domeniu. Aparent, o multime de provideri de gazduire web promit excelenta in acest domeniu, servicii web de calitate superioara si costuri reduse. Este bine sa stii cum sa sortezi astfel de oferte si sa nu cazi in capcanele Internetului. Asadar, intrebarea este simpla: cum alegi gazduire web potrivita pentru magazinul tau online? Iata mai jos cativa factori care te vor ajuta:

  1. Securitatea

Fata de alte tipuri de site-uri, magazinele online chiar au nevoie de securitate la cel mai inalt nivel. Acestea stocheaza date cu caracter personal care trebuie protejate cat mai bine cu putinta. Asigura-te ca furnizorul tau de gazduire web utilizeaza tehnologia de certificare SSL pentru a cripta astfel de informatii si investeste pentru ca sistemul de securitate sa fie de ultima generatie.

  1. Asistenta tehnica

Asistenta tehnica este coloana vertebrala a oricarei companii de gazduire web. Ca atare, trebuie sa te asiguri ca acest serviciu este disponibil 24/7, deoarece nu poti anticipa cand vei avea nevoie de ajutor in rezolvarea problemelor. In plus, alege cu grija pachetul care iti poate oferi si asistenta prin chat live, ticket sau mail.

  1. Transferul de date

Transferul de date sau latimea de banda se refera la datele pe care vizitatorii le pot descarca in timp ce iti acceseaza site-ul. Pentru site-urile cu trafic mare sau in crestere este indicat sa se consulte providerul cu privire la cifrele si costurile aplicabile in cazul in care se depaseste latimea de banda.

  1. Backup

Compania pe care o contractezi trebuie sa asigure backup datelor tale. Istoria tine sa ne aminteasca ca e bine sa ai un plan de rezerva si de recuparere a datelor evitand problemele de soft, erorile umane si upgrade-urile esuate.

Furnizorii de gazduire web ar trebui sa ofere cele mai recente functii care pot rula pe ultima tehnologie dezvoltata. Evita companiile care se lauda ca sunt in aceasta industrie de hosting de ani buni si totusi ruleaza in continuare pe platforme mai vechi, deoarece in cele din urma se vor autodistruge neadaptandu-se.

Retine faptul ca un magazin online este un business in care web hosting-ul este o resursa indispensabila, la fel de importanta cum este curentul electric pentru un magazin fizic.

Asigura-te ca alegi un pachet optim care sa iti ofere uptime garantat de 99,99%. Daca website-ul tau nu se incarca in unele momente, ai toate sansele sa pierzi clientii nu doar pe moment, ci pe termen lung. Astfel, imaginea brandului tau va fi afectata din cauza ca oamenii nu vor mai avea incredere sa cumpere de la tine.

Nu renunta la pasiunea si ideea ta de business si indrazneste sa alegi un pachet de gazduire web corect ce se muleaza pe cerintele tale.

Categorii:
IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *