iun. 16, 2021
416 Views
0 0

Cum pot fi realizate demolari cu un excavator? Care sunt atasamentele folosite?

Postat de

Cladirile vechi, cu un grad scazut de rezistenta, ajung sa necesite demolarea pentru a lasa loc unor cladiri noi si sigure. In Romania exista o multime de astfel de cladiri, motiv pentru care companiile de demolari  sunt din ce in ce mai intalnite.

Exista o multime de metode prin care se poate face o demolare: prin implozie, cu ajutorul unei bile de demolare sau cu ajutorul unui excavator. Cel mai adesea insa, este folosit excavatorul. Pretul scazut pentru o demolare cu excavator si posibilitatile multiple fac din aceasta optiune una perfecta.

Care sunt atasamentele care pot fi puse pe un excavator pentru o demolare reusita?

  1. Pulverizatorul. Este un brat macina structurile mari din beton armat. Cu un astfel de atasament pot fi taiate si separate structurile de beton de diverse materiale reciclabile. Pulverizatorul poate fi fix sau rotativ.
  2. Piconul. Este un ciocan urias care este folosit la spargerea betonului armat. Acesta este potrivit si pentru spargerea bolovanilor sau spargerea asfaltului.
  3. Cupa. Dupa ce sunt folosite pulverizatorul si piconul este nevoie de o cupa care sa ajute la manipularea materialelor rezultate. Cupa poate sa fie simpla sau de concasare, atunci cand se doreste reciclarea betonului si caramizilor la locul demolarii;
  4. Multiprocesoare. Pentru cei care nu doresc sa schimbe atasamentul exista multiprocesoare, care pot demola si recicla fara a se efectua schimbari. Un multiprocesor este mai costisitor, insa ocupa mai putin spatiu atunci cand este depozitat si este foarte eficient.
  5. Foarfeca. In cazul unor structuri de beton foarte bine armate este nevoie de o foarfeca pentru ruperea armaturilor.
  6. Cupa de sortare. Este un alt atasament foarte util, care poate separa materialele direct la locul demolarii.

Demolarile, indiferent ca este demolata o structura de dimensiuni foarte mari sau o casa de dimensiuni reduse, trebuie sa se faca foarte atent si sa se controleze foarte bine. O demolare nu trebuie sa lase in urma deseuri si nu trebuie sa produca pagube in jur. Tocmai de aceea, atunci cand se doreste demolarea unei structuri este bine sa se caute o firma cu experienta in astfel de actiuni, care are la dispozitie toate utilajele necesare.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *