ian. 11, 2021
1132 Views
0 0

Cum sa faci un loc de joaca in gradina ta?

Postat de

Multi copii viseaza sa aiba un loc de joaca in gradina lor. In functie de spatiul tau exterior si de buget, iti sunt disponibile mai multe configuratii. Ai de ales intre diferite activitati in aer liber. In timpul selectiei si implementarii sale, aspectul de securitate nu trebuie neglijat, de aceea este recomandat sa folosesti un paviment din dale de tartan.

Pasii pentru a face un loc de joaca in gradina ta

Pentru a face un loc de joaca in gradina ta, trebuie sa iei in considerare mai multi pasi intre pregatire si aspect.

In functie de dimensiunea gradinii, locul de joaca va trebui adaptat. Intr-adevar, copiii nu ar trebui sa fie jenati cand se misca. In plus, varsta este un criteriu important, din motive de siguranta si, de asemenea, de interes. Copilul trebuie sa se poata juca. Natura terenului trebuie, de asemenea, studiata.

Dupa ce ai ales diferitele activitati, va fi timpul sa cumperi si sa amenajezi. In functie de modelele pe care le alegi, este posibil sa ai nevoie de ajutor. Pentru a impiedica rasturnarea zonei de joc, aceasta trebuie fixata la sol, iar pentru siguranta copiilor sa folosesti un paviment cu dale de tartan.

Primul pas este sa gasesti unde sa plasezi acest viitor loc de joaca.

Cum sa iti alegi locatia?

Pentru a crea un loc de joaca in gradina, trebuie totusi sa ai suficient spatiu. Chiar daca doresti sa iti multumesti copiii, trebuie sa stii cum sa fii rezonabil. Intr-adevar, activitatile alese trebuie sa corespunda suprafetei spatiului tau exterior. Trebuie respectate regulile de siguranta pentru a evita accidentele, folosind dale de tartan. In general, este recomandabil sa lasi 2 m intre jocuri si orice obstacole, cum ar fi copacii, peretii.

In plus, nu ar trebui sa ocupe tot spatiul. Trebuie sa iti poti intretine gradina, cum ar fi taierea ierbii. Locatia va depinde de varsta copiilor, daca sunt mici, planifica un loc aproape de casa ta. Daca ai copii mai in varsta, vor fi mai departe pentru a le oferi mai multa independenta.

La fel ca spatiul, podeaua este importanta. Trebuie sa fie plata, astfel incat locul de joaca sa fie stabil. Gazonul si nisipul vor fi favorabile pentru copii ca sa se distreze in deplina siguranta. Daca nu ai acoperiri adecvate, sa stii ca poti folosi un paviment cu dale de tartan.

Ce acoperire sa ai pentru un loc de joaca?

Pentru a face un loc de joaca in gradina ta, betonul sau chiar placarea cu gresie nu sunt recomandate. Intr-adevar, sunt de asteptat caderile, iar iarba si nisipul vor fi mai potrivite. Eventualele accidente pot fi atenuate cu un paviment de dale de tartan. Acestea exista in mai multe materiale. Sunt fabricate din plastic sau cauciuc si pot fi gasite in magazinele de echipamente hobby.

In functie de configuratia locului de joaca, le aranjezi dupa cum doresti. Sunt disponibile diferite formate si culori.

De ce sa nu marchezi zona de joaca cu margini? Prefera-le in plastic, deoarece in caz de cadere, acest material este mai potrivit decat betonul. Acestea iti permit sa limitezi statia cu mai multe activitati si sa creezi un spatiu pentru copiii tai in gradina. In plus, poti alege un strat adecvat pentru un loc de joaca, cum ar fi nisipul sau coaja de copac. Odata ce locatia este stabilita, este timpul sa te gandesti la activitatile care vor compune locul de joaca.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *