iul. 19, 2021
537 Views
0 0

Cum sa iti intretii corect incarcatorul de la laptop?

Postat de

In momentul in care ai un laptop caruia vrei sa ii intretii corect incarcatorul, atunci cand vrei ca acesta sa ramana in stare foarte buna pentru mult timp va trebui sa urmezi cativa pasi si sa iei in calcul mai multe aspecte. Pe piata exista foarte multe tipuri de incarcatoare laptop cu care il poti schimba pe cel pe care deja il ai, insa este bine sa il conservi cat mai mult pe cel pe care deja il ai.

Conectati-va la priza potrivita

Asigurati-va ca priza la care va conectati are cerintele corecte ale circuitului de tensiune. Acest lucru este notat pe incarcatorul de la laptop, veti gasi intotdeauna indicati parametrii in termeni precum 110v, 120v, 220v sau 240v.

Nu folositi alte prize si este recomandat sa tineti cont de aceste specificatii, pentru ca altfel exista posibilitatea ca laptopul  sa se, arda ceea ce nu este deloc de dorit sau sa arzi transformatorul de la incarcator. Unele incarcatoare sunt acum scumpe, mai ales cele ale laptopurilor foarte pretentioase, deci protectia este foarte importanta. Poti afla mai multe pe blog.

Protejati-va incarcatorul de apa

Deoarece apa este un bun conductor al energiei electrice, aceasta poate cauza mult rau incarcatorului laptopului. Asigurati-va ca stati departe de suprafetele din bucatarie si baie, cu incarcatorul pentru laptop. Pe aceste suprafete, sa nu stiti niciodata cand se poate produce un accident.

In cazul in care incarcatorul pentru laptop intra in contact cu apa, iata ce puteti face:

  • Deconectati imediat incarcatorul din priza pentru a evita electrocutarea
  • Scoateti adaptorul
  • Uscati incarcatorul
  • Asigurati-va ca este uscat inainte de a decide sa il utilizati din nou.
  • Retineti ca va trebui sa evitati sa va curentati, deci daca puteti purta manusi si pantofi speciali atunci cand puneti mana pe cablul din apa nu ar trebui sa ezitati.

Deconectati incarcatorul cand se incalzeste

Cand incarcatorul pentru laptop se supraincalzeste, trebuie sa il deconectati pentru a-i permite sa se raceasca. Problema cu un incarcator de laptop care se supraincalzeste este ca va provoca distrugerea bateriei laptopului. Daca bateria laptopului  este radacina problemei, atunci va trebui o inlocuiti cu una noua. Daca utilizati incarcatorul pentru laptop pentru o perioada lunga de timp, asigurati-va ca l-ati asezat pe o suprafata care ii poate permite sa se raceasca sau acolo unde exista suficienta circulatie a aerului.

Nu-l puneti in jurul marginilor ascutite

Marginile ascutite provoaca frecare si deterioreaza cablul incarcatorului laptopului. Evitati contactul dintre laptop si alte obiecte colturoase sau dure pentru ca in aceasta situatie exista un foarte mare risc ca incarcatorul sa se strice. Nu puneti picioarele de la scaune sau de la mese, respectiv de la paturi peste cablul de la laptop pentru ca exista riscul ca firul sa se intrerupa ceea ce nu e deloc de dorit. Iti recomandam sa iei in calcul si cumpararea unei protectii pentru cablu. Atunci cand cablul se intrerupe evita sa il lipesti pentru ca exista riscul sa se incinga si ia foc la un moment dat.

Depozitati corect incarcatorul

Indoiti intotdeauna cablul incarcatorului laptopului in jumatate. Repetati acest lucru pana cand ajungeti la o lungime mai mica. Ulterior puteti folosi un elastic pentru a prinde buclelel de cablu formate.

Stim cu totii ca unele lucruri nu sunt facute sa dureze pentru totdeauna. Cand este timpul sa obtineti un nou incarcator de laptop, nu prelungiti agonia de a folosi un incarcator de laptop care functioneaza defectuos. Puteti obtine cu usurinta unul nou care sa corespunda specificatiilor laptopului. Puteti gasi incarcatorul potrivit foarte usor si este mult mai simplu sa alegeti varianta potrivita din prima. Nu folositi incarcatoare universale pentru ca nu sunt foarte bune si de cele mai multe ori vor deteriora bateria de la laptop.

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *