dec. 15, 2019
922 Views
0 0

Cum să selectați dimensiunea corespunzătoare a unității de aer conditionat

Postat de

Cum se calculează BTU-urile pentru camera dvs. Când vine vorba de aparatele de aer condiționat Daikin Bluevolution, este important să aveți unitatea corespunzătoare. Dacă aveți un aparat de aer condiționat prea mare pentru încăpere, va închide devreme și nu va avea suficient timp pentru a dezumidifica și elimina umiditatea necesară. Acest lucru vă va lăsa cu un mediu foarte rece și plin de umiditate. Pe de altă parte, dacă aparatul de aer condiționat este prea mic pentru mediul pe care îl răciți, aparatul de aer condiționat va rula continuu și nu va mai răci sau dezumidifica camera în mod corespunzător, astfel că vă va costa mai mult energie.

Deci, cum găsiți aparatul de aer condiționat de dimensiunea BTU potrivit pentru camera dvs.? Este destul de simplu; pur și simplu măsurați metrajul pătrat al camerei. Aceasta este lungimea înmulțită cu lățimea camerei. Dacă este la etajul principal, înmulțiți suprafata pătrata cu 30. Dacă este un al doilea etaj sau o zonă de bucătărie, înmulțiți suprafața pătrată a camerei cu 40. Dacă înălțimea tavanului dvs. este de peste 8 metri, adăugați 1.000 BTU pentru fiecare metru peste aceasta inaltime. De asemenea, luați în considerare numărul de persoane din cameră. Pentru fiecare persoană peste primele două persoane, adăugați 600 de BTU suplimentare la formula dvs.

Exemplu: căutați un aparat de aer condiționat pentru o cameră de 10×15 la etajul doi cu un tavan de 2.30 metri. O cameră de 10×15 este egală cu 150 de metri pătrați. Deoarece se află la etajul doi, înmulțiți 150 cu 40 pentru a ne oferi 6.000 de BTU. Am menționat că înălțimea plafonului a fost de 9 metri, așa că vrem să adăugăm încă 1.000 BTU. Veți avea nevoie de un aparat de aer condiționat de 7.000 BTU pentru a răci corect acest spațiu.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *