apr. 15, 2019
1593 Views
0 0

Cum se face afișarea culorilor imprimantei

Postat de

Imprimarea imaginilor poate produce câteodată culori și tonuri diferite decât v-ați aștepta. Iată câteva modalități de a vă asigura că ecranul și imprimanta sunt corect calibrate.

Poate fi frustrant să aveți o imagine minunată pe PC in Windows, dar constatati că atunci când imprimați o copie de hârtie, culorile nu sunt aceleași. Există o serie de motive pentru care acest lucru se poate întâmpla – un monitor sau o imprimantă calibrată prost, tipul de hârtie pe care îl utilizați, folosind driverele de imprimantă vechi sau incorecte sau pur și simplu prea multe culori în imaginea originală – dar există câțiva pași pe care îi puteți lua să remedieze situația sau cel puțin să o îmbunătățească.

Iată modalitățile prin care puteți face culorile imaginilor imprimate să se potrivească cu cele pe care le vedeți pe ecranul PC-ului sau laptopului.

Înainte de a vă arăta prin metodele de mai jos, știți că unele imprimante pur și simplu nu pot replica culorile pe care le vedeți pe monitor. Multe imprimante de acasă au trei sau patru culori pentru a se juca și acestea trebuie combinate pentru a produce o gamă largă de culori  care sunt prezente în majoritatea fotografiilor. Imprimantele nu pot reproduce modificări subtile ale culorilor sau anumitor tonuri de culoare.

De asemenea, rețineți că o imprimanta laser Kyocera color p6035cdn este, de obicei, mult mai buna la imprimarea fotografiilor decât la imprimantele cu jet de cerneală.

Înainte de a vă face setările imprimantei, este bine să calibrați culorile de pe monitor pentru a vă asigura că afișează lucrurile așa cum ar trebui. O parte a calibrării este de a seta luminozitatea și contrastul ecranului astfel încât să fie la niveluri adecvate. Dacă monitorul dvs. este setat la luminozitate de 100%, imaginile ar putea părea strălucitoare și plictisitoare, dar nu este ceea ce este trimis către imprimanta dvs.: poate primi o versiune mai închisă – versiunea adevărată.

De aceea, calibrarea monitorului este atât de importantă dacă doriți să obțineți cea mai bună potrivire a culorii dintre ecran și imprimantă.

Windows 10 vine cu un instrument de calibrare încorporat care vă va duce prin procesul pas cu pas.

Pentru a începe, deschideți meniul Start, tastați Calibrarea culorilor în câmpul de căutare, apoi selectați rezultatul corespunzător. Selectați fila Avansat, apoi, în secțiunea Calibrare afișare, faceți clic pe butonul Calibrare afișare. Când instrumentul de calibrare se lansează, vă va ghida prin configurarea diferitelor elemente ale afișajului.Când ați terminat, alegeți Calibrare curentă pentru a salva setările, apoi faceți clic pe Terminare.

Dacă doriți să luați lucrurile până la un alt nivel, atunci puteți investi într-un colorimetru hardware, cum ar fi Spyder 5 Elite. Acest lucru măsoară fizic ieșirea afișajului dvs. și ajustează totul în consecință. Este doar pentru profesioniștii sau entuziaștii serioși.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *