mart. 12, 2020
1531 Views
0 0

De ce sa ii cumperi copilului tau jucarii din lemn?

Postat de

Atunci cand ai un copil unul dintre principalele scopuri in viata devine cat se poate de clar: vrei sa il vezi cat mai fericit. Pentru un copil fericit si mai apoi un adult fericit, un prim pas este acela de a-i oferi jucariile potrivite. Prin joaca, copiii fac cunostinta cu lumea inconjuratoare si isi dezvolta tot felul de abilitati care ii ajuta mai tarziu.

Ce jucarii sa cumperi, insa?

Exista o multime de variante de jucarii, care mai de care mai interesante. Cei de la catenlunasinstele le recomanda tuturor parintilor sa opteze pentru jucarii din lemn  in detrimentul altor tipuri de jucarii prezente pe piata. Este adevarat ca majoritatea jucariilor din prezent sunt din plastic, sunt colorate si foarte atractive, insa jucariile din lemn prezinta o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Avantajele jucariilor din lemn

  1. Sunt realizate din materiale naturale. Lemnul este un material folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru constructia de jucarii si pentru o multime de alte industrii. Acesta este prietenos cu natura si este prietenos cu copiii. Singura conditie atunci cand achizitionezi o jucarie realizata din acest material este aceea de a avea grija la vopselurile folosite si la modul in care sunt taiate, pentru a nu deveni periculoase.
  2. Sunt foarte rezistente. O jucarie din lemn poate face fata tuturor curiozitatilor pe care le are copilul. Foarte adesea, aceasta poate sa fie lasata mostenire de la o generatie la alta;
  3. Sunt placute la atingere. Atata vreme cat sunt bine prelucrate, sunt placute la atingere, ajutandu-l pe cel mic sa isi descopere mult mai bine simturile;
  4. Pot fi educative. Exista numeroase jucarii din lemn cu rol educativ, cum ar fi jucariile sub forma de cuburi de constructie sau cele sub forma de puzzle.
  5. Sunt usor de intretinut. Avantajele nu sunt doar pentru copil, ci si pentru parinti. O jucarie de lemn este usor de curatat si nu acumuleaza alergeni, bacterii si microbi atata vreme cat i se acorda suficient de multa atentie.

Exista si dezavantaje ale jucariilor din lemn?

Exista, insa sunt foarte mici. De multe ori, aceste jucarii sunt mai grele decat cele din plastic, ceea ce le face mai dificil de manevrat. Un alt dezavantaj este pretul ceva mai ridicat decat cel al jucariilor din plastic si faptul ca pot fi destul de monotone. In ultimii ani insa, au aparut numeroase jucarii din lemn foarte atractive, atat din punct de vedere al culorilor, cat si din punct de vedere al accesoriilor pe care le au, in asa fel incat niciun copil sa nu se plictiseasca atunci cand se joaca cu ele.

 

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *