nov. 11, 2021
87 Views
0 0

Dotarea unui cabinet medical privat: 5 consumabile necesare

Postat de

Succesul unui cabinet medical privat se bazează pe o serie de criterii esențiale pentru formarea percepției clienților, astfel încât să revină cu încredere, atunci când nevoia o cere: expertiza personalului medical, costurile asociate serviciilor respective, dotarea acestuia etc 

În privința dotărilor, consumabilele asigura igienă și protectie, dar ating și o componentă de marketing pe care nu o putem ignora: un cabinet ce dispune de stocuri generoase de consumabile câștigă în timp imaginea unui business responsabil pentru siguranța pacienților. 

Așadar, consumabilele de calitate trebuie să reprezinte o prioritate, atunci se organizează refacerea stocurilor cabinetului respectiv. Iată cele mai relevante produse, în acest context:   

1. Seringi și ace 

Seringile și acele compatibile cu dimensiunile acestora descriu o paletă extinsa de întrebuințări: prelevarea mostrelor de sânge și alte fluide organice, realizarea injecțiilor în zone variate ale corpului uman, spălături cu anumite substanțe cu rol igienizare etc 

Cele mai bune seringi sunt realizate dintr-un material transparent cu pereți gradați, astfel încât cadrul medical să poată observa cu ușurință cantitatea de lichid extrasă / injectată din / în corpul pacientului. Acțiunea de injectare / extragere este simplu de realizat, cu ajutorul unui piston acționat manual.

2. Bureți hemostatici

Bureții hemostatici se încadrează în categoria consumabilelor medicale utile în timpul intervențiilor chirurgicale, cu rol esențial în oprirea unei hemoragii (hemostază), atunci când: se realizează o extracție dentară, se efectuează o intervenție la nivelul sistemului osos sau pe țesut moale etc 

Cei mai buni bureți hemostatici au o putere de absorbție foarte bună, datorită structurii lor microporoase. Pot fi utilizați atât uscați, cât și îmbibați în prealabil în soluție salină, sau alte soluții utilizate în cabinetul medical pentru gestionarea corectă a unei hemoragii. De asemenea, se recomandă achiziționarea unor bureți hemostatici cu pH neutru. 

3. Măști chirurgicale de unică folosință

Măștile chirurgicale protejează atât personalul medical, cât și pacientul aflat în cabinetul acestuia. Sunt produse esențiale din echipamentul de protecție, ajutând la scăderea riscului de transmitere a virusurilor și bacteriilor, pe cale nazală sau bucală. Purtarea lor corectă presupune acoperirea nasului și gurii, cu fixare optimă pe baza clemei nazale. 

Cele mai bune măști chirurgicale de protecție sunt cele de tip IIR, cu o structura in 3 straturi. De asemenea, calitatea acestora trebuie să fie asigurată de standardele în vigoare:

  • Eficiența filtrării bacteriene (BFE) % – EN 14683:20129+AC:2019 (E) Annex B ≥ 98%
  • Presiune diferențială (Pa, cm2) – EN 14683:2019+AX:2019 (E) Annex C < 60 
  • Penetrare la sânge sintetic (kPa) – EN 14683:2019(E) ISO 22609:2004 ≥ 16.0
  • Curățenie microbiană (CFU/g) – EN 14683:2019(E) Annex D ≤ 30

4. Mănuși medicale de unică folosință

Mănușile trebuie utilizate pe întreaga durată a activității medicale, oferind confort în utilizare, rezistență și protecție, în privința răspândirii infecțiilor. Realizând o alegere determinată de o informare corectă, cele mai bune mănuși medicale de unică folosință vin cu un preț de achiziție foarte bun și respectă standardele de calitate în vigoare, pentru astfel de produse. 

O gamă variată de mănuși îți stă acum la dispozitie pe internet, pentru a le putea comanda rapid online, atunci când refaci stocul de consumabile pentru cabinetul medical administrat.  Cele mai apreciate materiale pentru mănușile medicale sunt nitrilul și latexul

O clasificare a mănușilor medicale se realizează în functie de ușurința cu care se pot pune sau scoate de pe mâini. În acest sens, există manusile medicale nepudrate de diferite marimi (pentru persoane care se pot confrunta cu alergii la nivel cutanat) și mănușile medicale pudrate (de obicei, cu pudră de porumb sau amidon), pentru o punere simplă și rapidă. 

5. Lame de bisturiu

Utilizarea bisturiului în medicină acoperă o gamă variată de specialități medicale. Acest instrument chirurgical, cu care se realizează inciziile de precizie, dispune de o parte prevazuta cu o lama, element de unica folosinta, schimbat de la un caz la altul. 

Cele mai bune lame de bisturiu au notată la vedere dimensiunea, acestea variind în funcție de lungime și forma tăișului, deoarece servesc unor scopuri diferite. Produsele de calitate din această categorie de consumabile medicale au un design unic, putând fi montate pe orice tip de mâner. Cele mai bune lame sunt sterilizate cu radiații Gamma și tratate termic.

Ce alte consumabile medicale consideri că sunt mult mai simplu de comandat online?

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *