iul. 30, 2022
440 Views
0 0

Epilarea cu ceara: ce trebuie sa stim atunci cand ne epilam prima data

Postat de

Parul de pe corp este una din principalele probleme ale unei fete la pubertate. Multe fete aleg sa se epileze cu ceara insa au o multime de intrebari legate de acest produs. Pentru a sti cand sa incepi epilarea si tot ceea ce ar trebui sa faci, iti dezvaluim toate sfaturile noastre pentru o piele fina si o epilare de succes.

Cand se trece de la o fetita la o femeie tanara, pubertatea joaca un rol cheie in transformarea corpului. Cresterea parului este unul dintre cei mai importanti jucatori in schimbarea hormonala, dar este adesea dificil pentru fetele tinere sa stie cand sa-si epileze parul. In general, incep prin a utiliza aparatul de ras, ceea ce este o mare greseala.

Epilarea: cand sa incepem?

Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multe fete tinere odata ce observa primele fire de par care le apar pe picioare. Concret, nu exista o varsta precisa, insa specialistii recomanda prima epilare cand pubertatea s-a incheiat. Epilarea cu ceara traditionala ramane metoda cea mai recomandata si accesibila ca si pret.

Pe de alta parte, daca o fata foarte tanara, 10 ani de exemplu, este puternic afectata de cresterea semnificativa a parului, este posibil ca mama sa o ajute sa se epileze mai devreme. Va trebui sa mearga cu ea la un salon de infrumusetare pentru a o epila cu ceara. In orice caz, este esential sa existe sfatul unui profesionist. Daca pielea este sensibila, exista si pasta de zahar, ideala pentru persoanele care nu suporta ceara calda.

Cu ce ​​metode sa te epilezi prima data?

Pentru a incepe in siguranta, cel mai bine este sa mergi la o cosmeticiana care va incepe cu ceara calda. Aceasta metoda este cea mai potrivita pentru o fata tanara, deoarece permite indepartarea firului de la radacina. Acest lucru ii va permite sa observe o recrestere mult mai lenta decat cu alte metode.

Daca nu poate sa mearga la un cabinet cosmetic, recomandam epilarea cu produse profesioanle, chiar acasa, cu ajutorul mamei. Astfel de produse, precum ceara elastica, ceara la cutie, ceara perlata si asa mai departe sunt disponibile la epilatpro.ro.

Sub nicio forma nu ar trebui sa se foloseasca aparatul de ras. Recomandam cu tarie evitarea aparatului de ras in general, si mai ales la inceput. Inmulteste foliculii de par si devine un etern stres. Femeile care isi incep epilarea cu aparatul de ras regreta pe termen lung, pentru ca regenerarea va fi mult mai rapida.

Cat de des sa te epilezi cu ceara?

Asta depinde de cat de des creste parul unei persoane. In general, epilarea cu ceara este necesara doar de cateva ori pe an.

Pentru femeile care au optat pentru produse de supermarket, nu exista reguli. Aparatele si cremele depilatoare provoaca o regenerare extrem de rapida. De aceea, recomandam cu tarie epilarea cu ceara.

De asemenea, daca tanara a inceput cu aparatul de ras, prima epilare cu ceara poate fi ceva mai dureroasa. Atunci cand folosesti aparatul de ras, firele de par se despart pe masura ce cresc din nou. Deci logic, nu scoti un pic, ci de doua ori mai mult, cu fiecare trecere.

Inainte de epilare

Parul trebuie sa aiba o lumgime suficienta incat ceara sa il poata prinde. De asemenea, pielea trebuie sa fie curata si fara rani sau eczeme. Chiar daca esti adolescenta, cere, mai intai, sfatul mamei si roag-o sa te insoteasca la un salon sau, daca te epilezi acasa, sa te ajute.

In concluzie, ceara de epilat este cea mai buna optiune pentru o prima epilare, dar si pentru epilari ulterioare. Ceara are un pret decent, este usor de utilizat si iti asigura picioare si o piele frumoasa pentru mult timp.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *