Un semineu este mai mult decat o sursa de caldura pentru locuinta ta. Este o piesa veritabila de decor care confera un aer primitor incaperii tale. In plus, contureaza si o nota unica de personalitate care va genera un mediu prielnic relaxarii. Pentru investitii de lunga durata ai grija sa acorzi toata atentia elementelor care pun bazele unui astfel de sistem de incalzire, de la focare seminee la tipul de combustibil.
Acum este mai usor ca niciodata sa schimbi atmosfera din casa ta cu un semineu. Se monteaza simplu si rapid si vin la pachet cu zeci de beneficii pentru tine. Poti sa economisesti sume importante de bani si sa te bucuri de confort sporit in timpul sezonului rece.
De ce trebuie sa tii cont atunci cand ai un semineu
In medie, focarului unui semineu are o durata de viata cuprinsa intre 5 si 10 ani. Daca intreg ansamblul va fi intretinut intretinut corespunzator si verificat in mod periodic, in mod sigur o sa te bucuri de seri calduroase pentru o perioada impresionanta de timp. Asadar, iata o lista care contine sfaturi utile care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata atat a micilor focare de seminee, cat si a intregii constructii.
Efectueaza periodic revizia cosurilor de fum si a intregului semineu
Pentru siguranta ta si a celor din jur, apeleaza doar la echipe specializate in vederea verificarii si curatarii tuturor componentelor semineului. Indiferent de combustibilul folosit, semineele clasice vor suferi anumite depuneri de cenusa care pot limita capacitatea de a functiona in termeni optimi. Chiar si cele moderne care au drept combustibil bio-etanolul sau energia electrica trebuie verificate pentru un grad sporit de incredere si siguranta.
Foloseste doar lemn de calitate
In cazul semineelor rustice, clasice, specialistii recomanda sa fie folosit doar lemnul foios care nu prezinta un grad de umiditate mai mare de 22%. Acest lucru se traduce simplu prin faptul ca lemnele trebuie lasate sa se usuce pentru o perioada de cel putin un an inainte de a fi folosite. In caz contrar, pot sa apara defectiuni nedorite, iar elementele care compun semineul nu vor mai functiona la capacitate maxima.
Ai grija la dimensiunea lemnelor
Un aspect important atunci cand faci focul in semineu este sa nu il umpli pana la refuz din dorinta de a mai scuti timp. Pregatirea lemnelor pentru foc necesita rabdare si multa atentie. Informatiile legate de dimensiuile lemnului sunt furnizate de catre producatorul focarului, insa in cele mai multe cazuri nu trebuie sa depaseasca 45 de centimetri lungime si 8 centimetri in diametru. In plus, lemnele se aseaza in pozitie orizontala, la o distanta de 5 centimetri fata de peretii semineului.
Acorda atentie aprinderii focului
Evita pe cat de mult posibil sa aprinzi focul folosind hartie sau carton. Cu timpul, acestea vor conduce la depuneri pe cosul de fum, si nu numai, si in acest fel scade capacitatea de functionare a semineului. Ca alternativa sigura poti sa optezi pentru brichetele care se folosesc la aprinderea gratarului. Totodata, nu folosi niciodata benzina sau alte produse inflamabile. Pericolul este inevitabil, iar pagubele vor fi majore.
Un semineu confera casei tale personalitate
Daca vrei sa introduci un nou element de design in casa ta, cei de la seminee-expert.ro vin in ajutorul tau. Aici ai posibilitatea sa alegi semineul ideal dintr-o gama variata de produse de cea mai inalta calitate. Cu o experienta de 20 de ani in domeniu, acestia iti asigura toate resursele de care ai nevoie de la plan, catalog impresionant de produse la constructie semineu.
Astfel, nu mai sta pe ganduri si traieste clipe minunate alaturi de cei dragi in aceasta iarna.