aug. 22, 2020
842 Views
0 0

Ghid Facebook Ads 2020 – Audiente Personalizate

Postat de

Publicul personalizat este un tip de public în Facebook pe care aproape fiecare afacere îl folosește la un moment dat. Fiecare client în care lucrăm utilizează audiențe personalizate în canalele de vânzare, ca parte a strategiei de direcționare. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de direcționare pe Facebook este foarte puternic – în special atunci când este utilizat ca parte a unei strategii generale pe Facebook.

Îți voi arăta pas cu pas cum să configurezi și să folosești audiențe personalizate în Facebook, dar mai întâi să-ți spun ce sunt publicurile personalizate.

Ce este un public personalizat?
Definiția ușoară este că audiențele personalizate Facebook sunt audiențe pe care le creați din date pe care le dețineți deja în afacerea dvs.

O mare parte a timpului pe Facebook veți utiliza audiențe precum:

Interese
Date demografice
Direcționarea comportamentului
Aceasta este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de targetare la rece sau audiență rece.

Când utilizați un public personalizat, în loc să utilizați datele pe care Facebook le furnizează pentru direcționare, veți utiliza propriile dvs. date – date care sunt UNICE pentru compania dvs. Acest lucru provine, în mod normal, din liste de oameni care sunt familiarizați cu afacerea dvs.

Puteți construi o audiență personalizată pe Facebook de la:

O listă de clienți
O listă de e-mailuri
Oameni care au vizitat site-ul dvs. web sau pagina specifică de pe site-ul dvs. web
Oameni care au interacționat cu tine pe Facebook
Persoanele care v-au cumpărat produsele sau serviciile
Oameni care v-au vizionat videoclipurile
Mai sunt și alte câteva și voi trece în mai multe exemple pe măsură ce voi intra în etapele de construire a acestor tipuri de audiențe.

Aceasta este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de direcționare caldă sau public cald.

PRO TIP: audiențele personalizate pe Facebook vor performa de obicei foarte bine și vor depăși aproape întotdeauna „audiențe reci”. Acest lucru se datorează faptului că oamenii din audiențe personalizate sunt deja familiarizați cu afacerea dvs.

Dacă aveți deja o listă de vizitatori destul de mari, de e-mail sau de vizitatori ai site-ului web, atunci vă recomand să începeți călătoria dvs. de publicitate Facebook în mod special prin publicitate către persoanele din aceste audiențe. Este probabil să vă ofere cel mai bun ROI.

Configurarea audiențelor personalizate Facebook
Pentru a configura audiențe personalizate Facebook, va trebui să accesați administratorul de anunțuri la business.facebook.com. Dacă nu aveți unul și nu știți cum să configurați acest lucru, puteți consulta acest videoclip aici.

Pentru a începe, faceți clic pe cele trei linii din colțul din stânga și selectați publicuri. Pentru mine, este deja în zona mea frecvent folosită.

Amintiți-vă dacă nu ați făcut acest lucru înainte, va fi destul de gol. Este perfect. Îl veți completa în curând cu audiențe personalizate pe care le-ați creat.

Faceți clic pe butonul „creați public” și veți avea trei tipuri diferite: personalizate, similare și salvate.

Doriți să faceți clic pe publicul personalizat.

În acest tutorial, pe lângă trecerea peste audiențe personalizate, voi atinge pe scurt publicuri similare la sfârșitul articolului. Audiențele similare sunt extrem de puternice și le creezi din publicul tău personalizat. Așa că rămâneți în preajmă pentru asta!

După ce faceți clic pe publicul personalizat, veți obține o serie de opțiuni.

Acest lucru poate părea copleșitor, dar nu vă faceți griji. Voi parcurge toate opțiunile importante din această listă și le voi clasifica în funcție de cele mai utile până la cele mai puțin utile în ceea ce privește probabilitatea conversiilor.

În general, publicul personalizat realizat din următoarele surse va fi cel mai valoros în această ordine:

Listele de clienți
Liste de e-mail
Traficul site-urilor web
Activitatea Facebook

Despre valoarea clientului pe toată durata vieții: Facebook are o caracteristică în care puteți încărca cât valorează clienții pe parcursul unei vieți de cumpărături. Aceasta se numește valoarea clientului pe viață sau LTV. Dacă aveți aceste date, este excelent, deoarece Facebook vă va servi clienții mai valoroși mai întâi. Majoritatea oamenilor nu au aceste date și este în regulă – publicul personalizat este puternic chiar și fără acestea.

Încărcarea datelor clienților / prospectului pentru a crea audiențe personalizate
Când creați un public personalizat, de cele mai multe ori va trebui să încărcați singur un fișier de date.

Există și o opțiune de a importa date și de la Mailchimp, dar majoritatea oamenilor din întreprinderile mici nu utilizează Mailchimp.

Dacă aveți datele într-o foaie de calcul Excel, convertiți-le într-un fișier CSV și încărcați-le în acest fel.

Veți dori să includeți cât mai multe date pentru a oferi Facebook. Puteți vedea datele pe care le vor potrivi fișierului dvs. în secțiunea „pregătiți un fișier cu datele clientului dvs.”

Sfat Pro: Cu cât includeți mai multe date în acest fișier, cu atât mai bine. Facebook folosește adresa de e-mail ca sursă principală. Dar dacă adresa dvs. de e-mail a perspectivelor nu se potrivește, Facebook va încerca să se potrivească cu alte date pe care le oferiți.

Cu această metodă, majoritatea oamenilor se pot aștepta la o rată de meci de 50% pe Facebook.

Dacă aveți probleme cu acest pas, Facebook are un tutorial excelent aici.

După ce ați terminat încărcarea datelor, dați-vă unui nume unui public și apoi faceți clic pe „creați audiență”.

În acest moment, publicul tău va începe să folosească meciuri și să apară pe ecranul de start în secțiunea audiențe.

Puteți utiliza două tipuri principale de liste pentru a crea o audiență personalizată Facebook cu o încărcare de date a unui client / prospect.

Lista clienților

Aceasta va crea audiența dvs. cea mai puternică – dacă este suficient de mare (cel puțin 500 de persoane). Acest lucru se datorează faptului că persoanele care au cheltuit deja bani cu dvs. sunt susceptibile să o facă din nou dacă le vizați cu o ofertă similară.
Lista de e-mailuri.

Nu este la fel de receptiv ca publicul clienților, dar este totuși probabil să fie mult mai receptiv decât un public rece. Dacă încă nu aveți o listă de clienți, acesta este un loc bun pentru a începe.
Sfat Pro: începeți întotdeauna cu o listă de clienți dacă aveți una. Cel mai probabil este să obții cele mai bune rezultate.

Acest tip de public încărcat va trebui să fie actualizat pe măsură ce adunați mai multe persoane de contact. Este o idee bună să creați o sarcină recurentă pentru dvs. în cazul în care încărcați contactele odată ce audiența crește cu peste 10%.

Utilizarea traficului site-ului web pentru a crea un public personalizat
Pe lângă datele pe care le încărcați, Facebook poate urmări traficul site-ului pe care îl obțineți pe întregul site sau către anumite pagini. Acestea fac acest lucru prin utilizarea unei bucăți de cod numite pixel. Puteți vedea cum instalați pixelul Facebook aici.

După ce ai instalat pixelul Facebook și colectează date, poți configura audiențe de trafic pe site-uri. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe opțiunea de trafic a site-ului în secțiunea pentru a crea o audiență personalizată.

Spre exemplu vrem sa targetam oamenii care au ajuns pe pagina www.star-marketing.ro/blog.

Oamenii care vizitează această pagină sunt de obicei interesați să găsească o agenție care să îi ajute cu publicitatea lor pe Facebook.

Pentru retargetarea persoanelor care vizitează această pagină, selectăm „persoane care au vizitat anumite pagini web” și introducem URL-ul în caseta URL. Doar asigurați-vă că selectați URL-ul este egal.

Acest tip de direcționare funcționează foarte bine pentru persoanele care vizitează o pagină de mulțumire după achiziție. Adesea, dacă oamenii cumpără o dată, vor cumpăra din nou și puteți construi un public de cumpărători cu această tehnică.

Observați o temă aici? Listele de cumpărători de orice tip sunt fantastice!

Puteți viza și un grup de pagini care au aceeași categorie, dar utilizând opțiunea derulantă „conține”.

De exemplu, dacă aș vrea să afișez un anunț specific tuturor celor care au vizitat un blog de publicitate Facebook pe site-ul meu web și fiecare adresă URL conținea publicitate, atunci aș putea să public publicitate în caseta de mai sus și să afișez reclame numai acelor persoane.

Dacă publicul dvs. este prea mic, atunci puteți viza mai multe pagini web folosind funcția conține sau întregul site. Puteți viza, de asemenea, persoanele pe o perioadă mai lungă de timp pentru a vă crește publicul.

O altă caracteristică pe care o puteți folosi este funcția de excludere a Facebook.

Să spunem că am vrut să fac publicitate pentru persoanele care au vizitat pagina noastră de servicii, dar nu ne-au contactat. Aș putea exclude persoanele care au vizitat pagina noastră de contact.

Extinderea publicului dvs. personalizat cu audiențe similare
Publicul personalizat poate fi puternic, dar dacă nu cheltuiți milioane de dolari pe reclame Facebook, acestea tind să fie destul de mici.

Acesta este motivul pentru care, după ce găsiți un public personalizat care se transformă bine pentru dvs., ar trebui să creezi ÎNTOTDEAUNA audiențe similare din publicul personalizat.

Am un tutorial aprofundat despre audiențe similare pe care le puteți consulta. Dar acum, voi trece peste filozofia de bază.

Dacă aveți un public personalizat pe care l-ați creat dintr-un fișier de clienți și acesta se transformă în vânzări pentru dvs., atunci puteți spune Facebook-ului să iasă și să găsească cele mai apropiate 1% de profilurile acelor persoane.

Acesta este ceea ce este o audiență similară și, de multe ori, acestea sunt foarte apropiate sau la fel de bine ca și publicul personalizat din care faceți.

Pentru a crea o audiență similară, accesați secțiunea dvs. de audiențe și selectați publicul personalizat dintre cel pe care l-ați creat anterior.

www.star-marketing.ro

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *