nov. 23, 2021
27 Views
0 0

Iata informatiile pe care trebuie sa le oferi pentru procesul de notificare dauna OMNIASIG!

Postat de

Daca ai fost implicat intr-un eveniment petrecut in trafic si masina ta a inregistrat daune, fie ele si usoare, atunci ai nevoie sa apelezi la polita de asigurare. Polita ta CASCO te ajuta sa iti repari masina rapid, iar costurile sa fie acoperite de catre firma asiguratoare. Mai ales daca esti asigurat la OMNIASIG, procesul ar trebui sa se desfasoare rapid, simplu si fara complicatii.

Primul pas pe care trebuie sa il faci, dupa ce te-ai asigurat ca accidentul este usor, nu exista victime si ai incheiat un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer implicat, este etapa de notificare dauna OMNIASIG. Fara notificarea daunei, care trebuie efectuata cat mai rapid dupa producerea sa, reparatiile decontate nu pot fi obtinute. Iata tot ce trebuie sa stii despre unde si cum se efectueaza notificarea daunei! 

Notificare dauna OMNIASIG – apeleaza la o companie partenera 

OMNIASIG este o companie care face parte din Vienna Insurance Group. Experienta pe piata si seriozitatea brandului Vienna Insurance Group sunt elemente convingatoare pentru ca orice sofer sa apeleze la un centru de daune autorizat OMNIASIG. Prin intermediul acestor centre de daune OMNIASIG  poti notifica daune, poti completa dosarul de constatare si poti gasi si service-urile partenere, care te vor ajuta sa iti rezolvi rapid si sigur dauna. 

Revenind la procesul de notificare dauna OMNIASIG, trebuie sa stii ca aceasta trebuie sa se efectueze imediat dupa incidentul nedorit din trafic sau imediat dupa ce ai aflat de existenta daunei. Notificarea poate fi efectuata de catre persoana asigurata (sau pagubita), clientul proprietar al masinii avariate si asigurate, imputernicitul legal al acestuia sau utilizatorul bunului achizitionat in leasing. Pentru a putea efectua notificarea, fie online, fie telefonic, trebuie sa poti oferi urmatoarele informatii:

 • Informatii despre imprejurarile si cauzele producerii accidentului. Trebuie sa informezi asiguratorul cu privire la locul, ora si data producerii evenimentului nedorit;
 • Datele de identificare ale soferilor implicati;
 • Datele de identificare ale masinilor implicate;
 • Informatii despre starea autovehiculului si masura in care acesta este deplasabil;
 • Locul in care vrei sa se efectueze constatarea

Aceste informatii sunt necesare doar pentru a notifica dauna, nu reprezinta o garantie cu privire la solutionarea ei. Pentru a le putea oferi cu usurinta, este de preferat sa ai acces la urmatoarele documente:

 • Cartea/ buletinul de identitate a/al asiguratului sau a/al delegatului;
 • Permisul de conducere al persoanei care se afla la volan în timpul producerii evenimentului;
 • Certificatul de înmatriculare al mașinii avariate;
 • Copie a tichetului RCA valabil la data producerea evenimentului sau cunoașterea numărului și seriei poliței RCA;
 • Procesul verbal, Anexa 2 sau orice alt act emis de organele abilitate, din care să reiasă cum și când s-a întâmplat evenimentul și, dacă este cazul, cine este vinovat de producerea daunei; aceste acte trebuie prezentate în original;
 • Împuternicire de la firmă, în cazul în care mașina este în proprietatea unei firme;
 • Procură notarială în cazul în care nu se poate prezenta proprietarul la constatare;
 • Împuternicire de la firma de leasing, în cazul în care mașina este în proprietatea unei firmei de leasing.

Daca apelezi la un centru de daune OMNIASIG, ai certitudinea ca poti parcurge procesul de notificare dauna OMNIASIG chiar si online. Mai mult decat atat, poti beneficia de suport tehnic permanent si toate intrebarile pe care le ai isi vor gasi raspunsul in cel mai scurt timp. In plus, beneficiezi de indrumare pentru ca reparatiile masinii tale sa se efectueze in locuri sigure si sa fie decontate rapid. 

Categorii:
Comunicate · general
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *