iul. 27, 2022
922 Views
0 0

Lemn masiv sau grinzi lemn stratificat? TOP 3 diferente intre cele doua materiale

Postat de

Atunci cand planuiesti sa iti amenajezi sau sa iti renovezi casa, cu siguranta calitatea materialelor pe care le utilizezi in cadrul proiectului tau nu este un element pe care sa il poti neglija. Este necesar sa investesti in materiale de calitate, versatile si cu un pret convenabil. De asemenea, trebuie sa alegi optiuni care sa garanteze longevitatea, deoarece cu siguranta nu iti doresti sa renovezi din nou peste un timp foarte scurt. Printre materialele pe care aleg sa le foloseasca foarte multi gospodari atunci cand isi pun la punct locuinta se afla si lemnul masiv. 

Solutie clasica, aceasta este populara de foarte multi ani gratie elegantei pe care o ofera si rezistentei la nivel ridicat. Exista, insa, si o alternativa a carei popularitate se afla intr-o continua crestere. Tot mai multe proiecte includ in planul pe care se bazeaza si folosirea de grinzi lemn stratificat. Acestea prezinta o serie de avantaje remarcabile si, desi se aseamana din unele puncte de vedere cu structurile din lemn masiv, intre cele doua variante exista si cateva diferente importante. Iata care sunt cele mai importante trei deosebiri!

Lemn masiv vs. grinzi lemn stratificat – 3 diferente 

Lemnul este un material clasic, cu o istorie indelungata in domeniul constructiilor. De altfel, oamenii au apelat inca din cele mai vechi timpuri la lemn, pentru a-si ridica locuinte si alte spatii care sa le deserveasca. Progresul tehnologic a determinat aparitia unor variatii de lemn, precum lemnul masiv sau structurile tip grinzi lemn stratificat. Acestea sunt foarte populare in prezent, iar multi oameni le considera similare. Exista, insa, diferente care fac o deosebire clara intre cele doua variante de material. Iata care sunt cele mai importante!

Rezistenta – desi foarte rezistent, lemnul masiv poate sa cedeze in timp la presiunea factorilor de mediu precum socurile mecanice si umezeala. Lemnul lamelar, denumit si lemn stratificat, are o rezistenta dubla si o duritate mult mai mare decat cel masiv. El garanteaza stabilitate structurilor precum foisoarele sau bucatariile de vara, tocmai de aceea este recomandat de catre expertii in constructii tuturor celor care pun in practica proiecte de renovare sau amenajare. 

Structura – daca lemnul masiv are o structura simpla, cu grinzi lemn stratificat obtii structuri mult mai complexe, formate din straturi multiple de lemn rezistent. Acestea sunt lipite prin presare si unite cu un adeziv special, care confera structurii finale o rezistenta superioara la torsiune, curbare, crapare sau putrezire. In ciuda acestei structuri complexe pe care o au grinzile, ele pot fi manipulate in asa fel incat sa se adapteze oricarui tip de proiect de amenajare.

Dimensiunile – grinzile sunt de dimensiuni mari, in general, insa acestea pot fi modificate in functie de nevoile pe care le ai. De regula, bucatile de lemn masiv sunt de dimensiuni mai mici si necesita un efort suplimentar la montaj si asamblare a structurilor.

Acestea sunt doar trei dintre elementele care diferentiaza lemnul masiv de structurile tip grinzi lemn stratificat, pe care le poti comanda chiar acum de pe Construiesti.com. Alege sa investesti intr-un material de calitate, pe care il poti utiliza pentru a amenaja cu stil incaperile noi din cadrul gospodariei tale sau pentru a le renova pe cele deja existente!

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *