aug. 21, 2023
168 Views
0 0

Operatia de mastopexie – solutie pentru sanii cazuti dupa sarcina

Postat de

Sa dai nastere unui copil poate fi considerat unul dintre cele mai deosebite lucruri in viata. Insa fiecare sarcina, pe langa bucurii, vine si cu anumite dezavantaje, in special in ceea ce priveste aspectul fizic, care, de cele mai multe ori, se schimba radical. In acest sens, pe langa abdomen, sanii sunt cei care se schimba cel mai mult, deoarece in timpul sarcinii si alaptarii, volumul acestora se mareste considerabil, in cele din urma, ajung sa se lase si sa capete un aspect destul de inestetic. O solutie la aceasta problema o reprezinta operatia de mastopexie, despre care vom discuta mai multe in randurile ce urmeaza.

Ce este mastopexia?

Operatia de mastopexie are ca scop ridicarea si remodelarea sanilor lasati. De cele mai multe ori, sanii se lasa din motive precum: pierderea elasticitatii pielii, una sau mai multe sarcini, oboseala, schimbari hormonale, alaptare sau pur si simplu, imbatranire. Sanii se lasa inevitabil o data cu trecerea timpului, insa, la fel ca pentru orice altceva, si aici exista o solutie, iar in acest caz solutia este mastopexia.

In timpul interventiei propriu-zise de mastopexie, chirurgul plastician indeparteaza excesul de piele existent, rearanjeaza tesutul mamar si ridica sanii, oferindu-le astfel un aspect mai tanar, mai ferm si mai tonifiat. In unele cazuri, unde pacientele isi doresc ca sanii sa devina si putin mai voluminosi sau este nevoie de o completare, mastopexia se imbina cu augumentarea mamara (implanturi), obtinandu-se astfel un rezultat mult mai estetic.

Cand este cazul sa optezi pentru mastopexie?

Stii ca este cazul sa optezi pentru o interventie estetica de mastopexie in cazul in care te regasesti intr-una dintre situatiile de mai jos:

  • Ai sanii lasati, iar acest lucru se vede inestetic sau te deranjeaza pe tine. In cazul in care sanii tai si-au pierdut forma ferma si echilibrata pe care o aveau, iar tu esti deranjata de acest lucru, mastopexia te poate ajuta. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care sanii tai prezinta asimetrie sau neregularitati, chiar daca nu sunt lasati.
  • Ai pierdut semnificativ in greutate. Indiferent ca pierderea in greutate este pe termen lung sau termen scurt, o data cu kilogramele pierdute, sanii isi vor pierde la randul lor din volum si vor incepe sa se lase. Mastopexia poate corecta acest aspect si poate ajuta la obtinerea unor sani mai tonifiati.
  • Iti doresti si completarea cu augumentata mamara. Daca pe langa faptul ca ai sanii lasati iti doresti sa imbunatatesti si volumul acestora, combinarea mastopexiei cu argumentarea mamara poate fi varianta perfecta pentru tine.

Pe langa faptul ca mastopexia iti va ridica sanii si le va oferi un aspect cu mult mai estetic si mai placut vizual, aceasta procedura te va face si pe tine sa te simti mai bine cu tine. Mai ales ca, pentru foarte multe femei, aspectul sanilor poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine.

Cuvant de final

In cazul in care ai luat decizia finala de a opta pentru interventia chirurgicala estetica de mastopexie, consulta mai intai un specialist in acest sens. Un chirurg plastician experimentat iti va oferi cu siguranta toate detaliile si informatiile de care ai nevoie inainte de procedura. Chirurgul va evalua forma actuala a sanilor tai, veti discuta despre care sunt obiectivele si a tale si iti va oferi o perspectiva clara cu privire la ce poti obtine cu ajutorul interventiei chirugicale de mastopexie. In final, alegand un medic chirurg bun, cu experienta si rezultate bune in palmares, si respectand toate sfaturile pe care acesta ti le da, si cu o doza zdravana de rabdare, in special in ceea ce priveste recuperarea, pentru a te bucura de cele mai bune si mai satisfacatoare rezultate!

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *