apr. 13, 2018
2034 Views
2 0

Care sunt costurile unei înmormântări?

Postat de

„În ziua de astăzi, nu-ți mai permiți nici să mori”, acestea sunt vorbele majorității bătrânilor din zilele noastre, iar dacă e să facem o comparație între costurile aferente unei înmormântări pe vremea lor și costurile de acum, atunci îi putem înțelege pe deplin.

Dar, ca să nu începem într-o manieră total negativistă, o să specificăm de la început și vestea că ajutorul de înmormântare s-a mărit și este acum 4162 lei, față de 3131 lei cât era în anii precedenți.

O sumă destul de importantă, ce pare să acopere majoritatea cheltuielilor, însă un lucru ce trebuie punctat aici este că o înmormântare nu implică numai costurile aferente evenimentului în sine și a pregătirii persoanei decedate. În funcție de tradiții și de zonele la care ne raportăm, oamenii au o serie de ritualuri și obiceiuri pe care le respectă cu strictețe și care, desigur, necesită cheltuirea de sume de bani însemnate.

Dacă e să ne referim la pomenile ce trebuie făcute atunci când o persoană trece în neființă, aici costurile pot ajunge destul de sus, mai ales dacă pentru persoanele apropiate se aleg lucruri speciale și scumpe. Ca de pildă, în unele zone, tradiția spune că persoanelor apropiate li se dau de pomană lucruri valoroase precum lenjerii de pat, haine, încălțăminte, pături și perne, toate acestea plus masa propriu zisă și cozonacii cu toată rânduiala lor. Toate aceste costuri pot ajunge chiar până la 5000 sau 6000 de lei în funcție de numărul de persoane.

Pomana de la 6 săptămâni reprezintă o investiție destul de mare pentru întreaga familie. Aceasta e considerată ca fiind cea mai importantă pentru că familia pune crucea la mormântul persoanei decedate.  Prețul crucii poate ajunge până la 1600 de lei sau chiar mai mult, iar poza pentru cruce dacă este prelucrată digital poate ajunge chiar și la 500 de lei.

Ideal ar fi să economisim încă de la început, iar pentru asta cea mai bună soluție este să alegem servicii funerare ieftine și complete de la o firmă de renume care s-a făcut cunoscută prin calitate, seriozitate și devotament.

Funerare-Alexandru

Funerare Alexandru pune la dispoziție 6 pachete funerare, bazate doar pe ajutorul de înmormântare și personalizate în funcție de nevoile tuturor clienților.

Pachetul Domiciliu Standard are prețul de 3512 lei, restul de 650 de lei fiind oferit familiei și oferă strictul necesar începând cu un sicriu echipat complet și până la setul complet de servicii funerare.

Pachetul Domiciliu Plus vine la prețul de 3712 lei, restul de 450 lei fiind oferit familiei și vine în plus față de pachetul Domiciliu Standard cu pominete, aranjamente florale și set de tămâiat la cimitir.

Pachetul Domiciliu Extra are prețul de 3912 lei, restul de 250 lei fiind oferit familiei și oferă în plus 4 mânere la sicriu, 1 crucifix și 6 cuie.

Pachetul Domiciliu Extra Plus are prețul ajutorului de înmormântare, 4162 lei și oferă serviciile complete.

Pachetul Spital Standard are prețul de 3512 lei, restul de 650 lei fiind oferit familiei și oferă sicriul echipat complet și toate serviciile necesare inclusiv transportul decedatului.

Pachetul Spital Plus are prețul de 3912 lei, restul de 250 lei fiind oferit familiei și are în plus 12 pominete, 3 farfurii cu colivă, coroană din garoafe și set tămâiat la cimitir.

Dacă alegem astfel de servicii complete încă de la început, bazate doar pe ajutorul de înmormântare, atunci vom putea ca pe viitor să organizăm și pomana de 6 săptămâni și să respectăm și toate tradițiile fără a face o gaură în buget chiar atât de mare. Însă pentru asta trebuie să alegem înțelept, să alegem Funerare Alexandru!

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *