nov. 2, 2023
288 Views
0 0

Studiu Aqurate: Luna Black Friday aduce vânzări cu 45% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online monitorizate

Postat de
 • Cele mai mari creșteri apar în categoriile produselor pentru Copii și bebeluși, Sănătate și înfrumusețare și Casă și grădină
 • Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 80 de magazine online, din 10 categorii de comerț electronic
 • ro, marketplace care acoperă majoritatea categoriilor evaluate, pregătește promoții pentru de trei ori mai multe produse, de Black Friday

Timișoara, 2 noiembrie 2023 – Luna noiembrie, care include anual ziua Black Friday,  Aqurate, aduce magazinelor online vânzări cu 45% mai mari decât media lunară anuală, potrivit unui studiu realizat de Aqurate, platformă SaaS bazată pe Inteligenţă Artificială (AI) care crește conversiile din eCommerce prin interpretarea datelor.

„An de an, impactul Black Friday la nivelul întregii luni noiembrie aduce un vârf al vânzărilor, deseori neegalat, în rândul multor magazine online, nici de Crăciun, Paște sau alte momente de vârf în calendarul cumpărăturilor online. Am analizat un eșantion reprezentativ de magazine online, iar măsurătorile arată un plus general de 45,7%”, declară Vlad Marincaș, CEO și cofondator Aqurate.

Top 10 al creșterilor vânzărilor online înregistrate în noiembrie este ocupat, pe categorii, de:

 • Copii și bebeluși, +75,8%
 • Sănătate și înfrumusețare, + 55,5%
 • Casă și grădină, + 55,1%
 • Electronice, + 50,3%
 • Cărți și multimedia, + 48,3%
 • Haine și accesorii, + 40,9%
 • Pet shop, + 40,7%
 • Artă și divertisment, + 38,9%
 • Bricolaj și DYI, + 34,7%
 • Alimente, băuturi și tutun, + 10,7%

Aqurate ajută la colectarea datelor cu care interacționează utilizatorii magazinelor online și la introducerea acestora în motorul de recomandare de produse. Soluția AI este bazată pe analizarea și interpretarea unor volume mari de date privind comportamentul clienților – produse cumpărate, click-uri, produse adăugate în coș și altele. Aceasta compară acțiunile similare ale diferiților utilizatori și estimează, prin intermediul inteligenței artificiale, ce ar putea prezenta interes pentru fiecare utilizator.

„Anul acesta, organizăm cel mai mare Black Friday pe doraly.ro, Super Black Friday. Venim cu de trei ori mai multe produse față de anul anterior și, cu ajutorul partenerilor nostri din zona de recomandări de produse, cat și al AI-ului pe care se bazează Aqurate Personalize, vom putea oferi clienților cele mai bune produse, aliniate la nevoile acestora. Credem că și anul acesta vânzările vor atinge un nou record absolut și vom avea parte și de o creștere substanțială a valorii coșului de cumpărături”, adaugă Andrei Gheorghe, Director E-Business și CMO Doraly.ro.

Aqurate Personalize crește veniturile din eCommerce cu până la 23%, prin recomandările de produs generate cu AI, personalizate fiecărui vizitator al site-urilor. Serviciul crește atât rata de conversie din eCommerce, cât și valoarea medie a comenzii.

În prima jumătate a anului, Aqurate a anunțat că a depășit 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI de recomandări de produse.

Despre Aqurate

Aqurate, platformă SaaS bazată pe inteligenţă artificială care ajută companiile din eCommerce să îşi folosească datele pentru a creşte, a fost fondată în 2019 de Vlad Marincaş, Tudor Goicea, Lisardo Erman si Raul Mazilu. Platforma a atras, până în prezent, finanțări în valoare de aproximativ 500.000 de Euro. Mai multe informații sunt disponibile pe www.aqurate.ai.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *