ian. 1, 2021
1332 Views
0 0

Tipuri de asfalt si unde pot fi folosite

Postat de

Asfaltul este unul dintre piesele de puzzle ale societatii moderne. Fara asfalt lumea de astazi nu ar mai arata asa cum arata acum: nu am avea orase curate, nu am avea masini care circula cu viteza mare, nu am avea un transport de gabarit bine pus la punct si nu am avea confort atunci cand mergem in vacante.

Desi procesul de asfaltari in Bucuresti si in alte orase din Romania nu este inca incheiat, existand o multime de strazi neasfaltate, sunt sanse mari ca in cativa ani fiecare carare sa aiba un strat de asfalt pe ea. Acest lucru este datorat, in primul rand, ieftinirii asfaltului, atat din punct de vedere al productiei, cat si din punct de vedere al turnarii.

Aceasta ieftinire a facut loc si asfaltarii in regim propriu, in curtile celor care au norocul sa aiba casa pe pamant. Daca te gandesti sa iti asfaltezi curtea insa, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de asfalt pentru care poti opta, fiecare destinat unui anumit mod de exploatare.

Care sunt tipurile de asfalt pe care le poti achizitiona?

BA8. Este un asfalt obtinut dintr-un amestec de pietris, smoala si nisip, gandit pentru trafic usor. Este solutia ideala pentru cei care doresc sa isi asfalteze curtea si circula doar pe jos pe alei. Nu este tocmai potrivit pentru constructia unei parcari, deoarece in timp se poate uza destul de repede.

BA16. Este un asfalt mai rezistent, potrivit pentru circulatia autovehiculelor. De regula este folosit pentru drumurile si aleile care ajung la un garaj, pentru parcarile putin circulate sau pentru zonele in care urmeaza sa se depoziteze diverse obiecte. Este un asfalt perfect pentru cei care isi doresc rezistenta si un pret decent.

BA25. Este un asfalt foarte rezistent, folosit pentru drumurile circulate is autostrazi. De regula, nu este folosit ca strat final, ci ca substrat pentru asfaltul BA16. Acesta face fata fara probleme masinilor cu tonaj mare si daca este ales pentru asfaltarea curtilor poate reziste o viata.

Nu doar calitatea asfaltului conteaza, ci si calitatea procesului de punere in opera. Tocmai de aceea, atunci cand alegi sa torni un strat de asfalt, indiferent unde il torni, este bine sa o faci cu o echipa de profesionisti.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *