iul. 17, 2019
1445 Views
0 0

Top 5 cele mai creative laptopuri

Postat de

Designul grafic este un domeniu în continuă dezvoltare, iar ofertele pentru specialişti sunt numeroase şi bine plătite. Firme private, instituţii de stat, unităţi de învăţământ, toate au nevoie de un expert care să poată realiza proiecte de grafică web, de publicitate, poligrafie sau branding. Comunicarea corporativă se bazează pe un set de informaţii şi simboluri care împreună cu logo-ul şi sloganul, realizate într-un anumit stil şi cu anumite fonturi şi culori, constituie imaginea organizaţiei. Specialistul în design grafic este persoana cheie care integrează toate acestea într-un tot unitar.

Pentru asta, el are nevoie de un computer performant, care necesită putere de calcul ridicată, memorie, calitate ridicată a imaginii şi precizie de redare a detaliilor. Nu e uşor şi nici ieftin să alegi un astfel de laptop performant care să reziste sarcinilor solicitante fără să ajungă după câteva săptămâni într-un service laptop, cu procesorul prăjit sau pentru înlocuirea plăcii grafice sau a cardurilor de memorie.

Iată cum ar arata un top al unor astfel de laptopuri:

  1. Apple MacBook Pro cu Touch Bar de 13,3 inch – este cel mai performant laptop cu sistem de operare ios pentru design grafic. Vine cu un procesor cu patru nuclee intel core i5 sau i7 şi o placă grafică dedicată intel. Are o memorie RAM de 8 sau 16 giga şi un hard, în funcţie de varianta aleasă, intre 128 de GB si 2 TB. În plus, vine cu un ecran extraordinar care redă clar şi în culori vii orice detaliu. Este un laptop super rapid, dar foarte scump.
  2. Microsoft Surface Book 2 de 13,5 inch – echipat cu un procesor intel core i5 sau i7 şi cu placă video marca intel sau o altă variantă Nvidia. Oferă o memorie RAM de maximum 16 GB şi vine cu un ecran ce are o rezoluţie de 3000X2000, adică 267 de pixeli per inch. Hardul poate duce cel puţin 256 de GB şi există şi o variantă de 1 TB. Este ceva mai ieftin decât MacBook-ul Pro şi are în plus o autonomie a bateriei mai ridicată. Ecranul se detaşează complet de tastatură şi poate fi folosit ca o tabletă de 13,5 inch, cu windows 10.
  3. Dell XPS 13 – laptopul celor de la Dell vine cu aceleaşi procesoare intel core i5 sau i7, placă video intel şi oferă în plus un ecran 4K ce are o rezoluţie de 3840X2160. Imaginea este atât de clară şi de luminoasă, încât ai impresia că te uiţi pe fereastră. Memoria RAM şi capacitatea hardului sunt similare cu ale celorlalte produse prezentate. Preţul în schimb este mai mic.
  4. Del XPS 15 2 in 1 – iată ca un alt produs al celor de la Dell figurează în topul celor mai creative laptopuri. Faţă de Dell XPS 13, el vine cu o placă video foarte performantă, de la Radeon, cu o putere de 4 GB. Extrem de scump, mai scump chiar decât unele MacBook-uri, XPS 15 are o putere de calcul impresionantă şi oferă posibilitatea detaşării ecranului de tastatură: fie ca ai nevoie de laptop sau doar de o tabletă, XPS-ul 15 este ideal pentru activităţile de design grafic.
  5. Acer Predator Helios 300 – un laptop performant cu un procesor intel core i7 cu 6 nuclee şi o placă video Nvidia de 6 GB. Ecranul de 15,6 inch Full HD este de tip IPS, iar memoria RAM oferă capacitatea incredibilă de 16 GB.

 

Cam aşa arată un top 5 al celor mai creative laptopuri de pe piaţă. Alegerea ţine de nevoile şi, evident, de bugetul fiecăruia.

Categorii:
IT&C · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *