sept. 21, 2023
200 Views
0 0

Wine & Food – ce vin trebuie să alegi în funcție de masă

Postat de

Cu siguranță și tu știi că pentru fiecare tip de carne sau de anumite preparate, există un vin care se potrivește perfect! Dacă și tu îți dorești să afli cu ce vin este recomandat să servești fiecare preparat, rămâi până la final, deoarece subiectul de astăzi este Wine & Food! De asemenea, îți vom recomanda și câteva soiuri de vin din care cu siguranță vei găsi unul pe placul tău!

Wine & Food – alege vinul potrivit în funcție de masă

Să alegi un vin care se potrivește perfect cu ceea ce servești îți va îmbunătăți considerabil experiența culinară! Nu există recomandări pentru fiecare tip de preparat în parte. Iată însă o serie de recomandări generale:

  • Vin alb pentru pește și fructe de mare. Aproape toate vinurile albe au o textură ușoară și fresh. Câteva soiuri de vin alb perfecte alături de preparate din pește sau fructe de mare sunt Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Vinurile de acest fel vor completa perfect aromele delicate ale peștelui sau deliciilor cu fructe de mare. De asemenea, poți încerca și alte tipuri de vinuri albe, nu este o regulă să le folosești pe cele menționate pe noi anterior, acestea au fost doar un exemplu.
  • Carne roșie = Vin roșu. Carnea de vită, cea de miel sau alte tipuri de carne de acest fel se încadrează în categoria cărnii roșii. În cazul acestora, este recomandat să optezi pentru un vin roșu robust, așa cum este, de exemplu, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz etc. Cea mai mare parte din vinurile roșii au niște arome deosebite, puternice, care se potrivesc de minune cu gustul intens al cărnii roșii.
  • Vin rose pentru mâncăruri ușoare. Aceste tipuri de vinuri sunt perfecte pentru mâncărurile ușoare, precum aperitivele, salatele, brânzeturile etc, datorită versatilității lor.
  • Vinuri spumante pentru aperitive. Ne legăm tot de aperitive, iar în cazul acestora, se poate opta la fel de bine pentru un vin spumant de calitate – a good wine. Așadar, în cazul în care începeți masa cu aperitive, un vin spumant, cum ar fi șampanie sau Prosecco, este o alegere excelentă. Acestea sunt bune și pentru a sărbători momentele speciale.
  • Vin alb sec pentru pui și carne albă. În ceea ce privește preparatele unde carnea de pui este predominantă, sau pe cele cu carne de porc albă, aici se potrivește foarte bine un vin alb sec. Câteva soiuri din acest vin sunt: Pinot Grigio sau Riesling. Aceste vinuri, absolut demențiale, adaugă o notă de prospețime întregii mese și echilibrează aromele din preparate.
  • Vinuri dulci, perfecte pentru deserturi. Nu putem uita nici de cea mai așteptată parte de după o masă copioasă – desertul! Acesta vine la rândul său cu o recomandare de vinuri, ce se potrivesc perfect lângă o prăjiturică. Așadar, atunci când serviți deserturi, cum ar fi prăjituri sau tarte, încercați un vin dulce, cum ar fi Sauternes sau Muscat. Acestea completează dulceața desertului.

Și tu poți face din orice masă, o adevărată experiență culinară, care să îți răsfețe papilele gustative! De asemena, ia în calcul și gusturile tale personale, mai ales că recomandările pe care ți le-am oferit mai sus sunt unele generale. Este întotdeauna bine să experimentați și să descoperiți combinații de vin și mâncare care vă plac cel mai mult. Mai multe detalii pe: https://cramaunu.ro/

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *