ian. 23, 2021
959 Views
0 0

5 Sfaturi simple pentru electrocasnice cu o viata cat mai lunga

Postat de

Una din cele mai importante investitii financiare pe care oamenii le fac pentru casele lor este legata de electrocasnicele importante (frigider, masina de spalat, uscator de haine, etc.). In 2021, de ce sa nu va propuneti cateva rezolutii pe care sa le respectati pentru a prelungi viata electrocasnicelor dumneavoastra si poate chiar pentru a reduce facturile de energie electrica? Iata 5 pasi simpli oferiti de https://reparatii-electrocasnice.net pe care ii puteti face chiar acum:

1. Stergeti bobinele condensatorului de la frigider

In general acest lucru nu se afla pe lista de activitati a oamenilor, dar este un pas care poate prelungi durata de viata a frigiderului si ii eficientizeaza functionarea. Si este un lucru simplu de facut. In primul rand, localizati bobinele frigiderului, fie la partea inferioara fie in spatele frigiderului. Inlaturati panoul si stergeti-le bine cu o carpa sau cu aspiratorul.

2. Verificati furtunurile masinii de spalat

In general, furtunurile masinii de spalat ar trebui inlocuite la fiecare trei pana la cinci ani. Inspectati-le incepand de la masina de spalat pana la perete, si verificati sa nu aiba umflaturi, crapaturi sau besici, si daca vedeti asemenea elemente, asigurati-va ca inlocuiti furtunul imediat. Multe masini de spalat de eficienta crescuta nu suporta furtunuri anti-scurgere. Acestea pot cauza fel de fel de probleme la masinile moderne. Furtunurile de cauciuc sunt cele mai eficiente si, daca sunt inlocuite o data la cinci ani, nu vor produce niciodata inundatii.

3: Verificati ventilatorul exterior al uscatorului de haine

Daca dureaza o vesnicie ca hainele dumneavoastra sa se usuce s-ar putea ca ventilatorul exterior al uscatorului sa fie infundat cu scame. In plus, animalele si insectele adora conducta calda si uscata, si isi pot face culcus in aerisirea externa. In plus, scamele de la uscator pot bloca sau infunda iesirea, scazand eficienta conductei in eliminarea aerului cald si umed spre exterior. Asigurati-va ca verificati aerisirea exterioara cel putin de doua ori pe an, si curatati orice blocaje vizibile. Mai mult, ar trebui sa faceti o curatare profesionala a sistemului de ventilatie la fiecare trei pana la cinci ani pentru a preveni eventualele incendii care provin din sistemul de ventilatie, una din cele mai frecvente cauze ale incendiilor conform serviciilor de pompieri.

4: Spalati sau stergeti garniturile masinii de spalat vase

Particulele de mancare si alte mizerii se pot aduna in spatiile din jurul usii masinii de spalat, cauzand slabirea garniturii in timp. Daca se agraveaza, s-ar putea sa trebuiasca sa inlocuiti intreaga masina de spalat. Pentru a evita acest lucru, luati o carpa umeda si stergeti garniturile.

5: Curatati frigiderul

Mancarii statute din frigider incep sa ii creasca bilute pufoase? Poate ca este timpul sa aruncati o privire la continutul frigiderului dumneavoastra. Daca frigiderul dumneavoastra este prea plin, nu este suficient loc pentru fluxul de aer, ceea ce inseamna ca frigiderul nu poate raci mancarea in mod adecvat. Acest lucru inseamna ca frigiderul functioneaza in exces, ceea ce semnifica o factura mai mare la energia electrica. Alocati cateva minute pentru a arunca mancarea stricata sau expirata din frigider. Nu doar ca va veti simti mai bine facand asta, dar frigiderul va va fi recunoscator!

Toate aceste activitati de intretinere trebuie facute cel putin o data pe an, daca nu si mai des. Sunt usor de facut si pot ajuta la prelungirea duratei de viata a electrocasnicelor dumneavoastra.

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *