iul. 3, 2023
465 Views
0 0

Brother România a premiat cele mai bune proiecte pentru protecția mediului ale absolvenților de master de la USAMVB

Postat de

București, 3 July 2023 – Brother România, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a acordat premiile “Life on Land 2023” celor mai valoroase proiecte realizate de absolvenți ai programelor de master în protecția mediului ai Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din București (FIFIM).

Implicată la nivel global în programe menite să creeze o lume mai sigură și mai bună, compania Brother investește consecvent în cercetare și inovare, promovând dezvoltarea tehnologiilor verzi, principiile economiei circulare și cele mai noi concepte privind sustenabilitatea, protecția mediului, utilizarea eficientă a resurselor sau reducerea deșeurilor. Pentru al cincilea an consecutiv, compania Brother este alături de tinerii profesioniști aflați la început de carieră, viitorii experți care își vor asuma misiunea de a crea un viitor mai verde și mai durabil.

Foto Brother USAMV 2

Lucrările înscrise anul acesta în concursul Life on Land reprezintă un pas în avans în abordarea provocărilor de mâine. Tinerii absolvenți au propus soluții practice pentru problemele actuale, noi direcții pentru dezvoltarea politicilor de mediu și noi căi prin care am putea construi un viitor durabil pentru generațiile viitoare. Mihaela Ionela Mitică, absolvent al programului de master din cadrul FIFIM a obținut premiul I pentru o lucrare despre „Evaluarea hazardului și a riscului la inundații din surse de date multiple”, o cercetare teoretică însoțită de un studiu de caz pe râul Trotuș, comuna Dofteana, județul Bacău. Proiectul propune multiple moduri de folosire a hărților tematice create cu ajutorul tehnologiei GIS în domeniile de protecție a mediului și a evaluării riscurilor (naturale sau antropice) pentru a putea estima suprafețele afectate de diverse tipuri de hazard și populația care ar putea fi afectată. Proiectul propune moduri de folosire a imaginilor satelitare pentru stabilirea metodologiei determinării riscului asociat unui hazard și pentru evaluarea preliminară a posibilelor pagube. “Datele spațiale, provenite atât de pe hărți și planuri analogice, cât și digitale, ne ajută să identificăm zonele de risc, astfel încât să putem gestiona cât mai bine o situație care ar putea pune viața oamenilor în pericol și poate chiar să o prevenim sau să îi putem diminua efectele”, spune Mihaela Mitică.

qrf

Bianca Andreea Fenechiu a primit premiul II pentru lucrarea „Abordare integrată a aspectelor de mediu, teledetecție și cadastru pentru actualizarea P.U.G. al localității Domnești, județul Ilfov”. Teledetecția, spune tânăra premiantă, este procesul prin care se obțin imagini de la distanță ale suprafeței terestre prin intermediul radiației electromagnetice. Aceasta este aplicată în diverse domenii de activitate, iar principalul sistem de teledetecție utilizat este LiDAR. “Facilitând metodele cadastrului și ale teledetecției, sistemele din categoria GIS constituie singura soluție prin care se pot rezolva logic, inteligent și util problemele legate de folosirea resurselor terestre. Un astfel de sistem servește la crearea planurilor și hărților, pentru a gestiona rețelele de utilitate publică, identificarea așezământului propice unei investiții”, explică Bianca Andreea Fenechiu.

Promoția 2023 a programelor de master din domeniul Ingineria Mediului a avut alături compania Brother, care susține și premiază, pentru al cincilea an consecutiv, cele mai aplicative disertații. Ne dorim un mediu curat și sănătos, pentru că de asta depinde sănătatea noastră. Conceptul One Health cuprinde biosfera ca un tot – de sănătatea ecosistemelor depinde sănătatea oamenilor. Natura poate exista fără oameni, dar noi, oamenii, nu vom supraviețui într-un mediu îmbolnăvit de poluare. Din acest motiv, dorim ca absolvenții noștri să devină specialiști de valoare – cu dragoste față de natură, respect pentru resursele naturale, experți creativi și energici. Protejarea mediului este singura modalitate prin care viața poate continua să prospere pe aceasta planetă! Mulțumesc companiei Brother pentru susținere, constanță și interes!”, a declarat Ana Virsta, Decan al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul USAMVB.

oznorTO

Premiile, în valoare de 500 și 250 de Euro, reprezintă o recunoaștere a performanței în mediul academic și o încurajare a noilor generații de experți, care, prin contribuțiile lor la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul protecției mediului, vor putea asigura în viitor un echilibru între dezvoltarea socio-economică și conservarea resurselor naturale. Totodată, premiile „Climate Action” sunt parte dintr-un exercițiu global de colaborare între reprezentanți ai tuturor segmentelor sociale – comunități de afaceri, decidenți politici, consorții științifice și mediul academic – pentru a crea o lume mai curată și mai sănătoasă și o societate mai echitabilă.

Brother România și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București colaborează în susținerea absolvenților de master care realizează proiecte ce au rolul de a crea un mediu mai sănătos și o societate mai echitabilă. Suntem încântați să marcăm deja o tradiție în acordarea acestor premii, acum fiind al cincilea an consecutiv de parteneriat”, spune Simona Țăndărică, Country Manager Brother România.

Brother USAMV_Img3

Utilizarea durabilă a ecosistemelor terestre și combaterea deșertificării se numără printre principalele obiective ale acestui program, alături de stoparea degradării terenurilor și a pierderii biodiversității. Brother investește, de asemenea, în viitor, sprijinind experți și grupuri de cercetare care evaluează oportunitățile și riscurile într-o lume care se confruntă deja cu provocări ecologice.

Pentru mai multe informații despre premiile Life on Land 2023 și despre implicarea Brother România în programe și acțiuni de combatere a schimbărilor climatice, accesați website-ul nostru la www.brother.ro.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *