feb. 25, 2020
1446 Views
0 0

Ajutor pentru mers: cum alegeti mai bine rolatorul

Postat de

Baston, carja, rolator cu doua sau patru roti, cadru de mers… Exista o serie de ajutoare pentru mers pentru a facilita circulatia zilnica. Fiecare ajutor corespunde unei nevoi specifice a utilizatorului si trebuie sa stim anumite informatii pentru a-l alege corect.

Pentru unii oameni, a se deplasa zilnic nu este atat de usor: odata cu varsta sau cu dobandirea unui handicap, chiar si calatoriile scurte pot deveni problematice. Pentru a va mentine autonomia in miscare, fie in interiorul casei, fie in exterior, exista echipamente specifice adaptate nevoilor si mediului.

Inainte de a alege un ajutor pentru mers, este important sa solicitati sfatul unui profesionist din domeniul sanatatii deoarece este important sa va adaptati la: patologia dvs., durere (genunchi, solduri, glezne, umeri, incheieturi …), viteza de mers, coordonare, echilibru, vedere,

masurile dvs. (greutate si dimensiune), inaltimea manerelor, sarcina maxima suportata etc.

Cadrul de mers simplu este folosit mai ales in interior, chiar daca poate fi folosit in exterior. Va ajuta sa calatoriti sigur datorita suportului foarte stabil pe care il ofera.

Cand vine vorba despre rolatoare, acestea sunt folosite, in special in exterior. Articole Ortopedice va ofera mai multe tipuri de rolatoare pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra: rolatoare cu doua roti, rolatoare cu patru roti si alte produse.

Rolatoarele sunt destinate persoanelor active, dar care au dificultati locomotorii si au nevoie de un punct de sprijin atunci cand se deplaseaza. Rolatorul functioneaza prin impingere si este special creat pentru persoanele care nu au suficienta forta in maini pentru a ridica un cadru de mers. Rolatoarele oferite de magazinul Articole Ortopedice sunt echipate cu frane pentru a oferi siguranta utilizatorului atunci cand stationeaza. Atunci cand utilizatorul oboseste in timpul deplasarii, se poate aseza pe scaunul confortabil pentru a se odihni. Rolatoarele sunt confectionate din materiale de cea mai buna calitate, fie din aluminiu, fie din otel. Acestea au un aspect placut, elegant si sunt foarte practice.

Aceste rolatoare cu doua roti, adesea compacte si usor, au doua roti in fata si doua placute antiderapante in spate. Manerele sunt reglabile in inaltime.

Pentru a economisi spatiu, rolatorul cu doua roti se pliaza. Unele modele au un scaun si / sau o tava pentru transportul obiectelor. Este recomandat persoanelor care nu merg prea repede si care au nevoie de sprijin stabil.

Acele rolatoare cu patru roti sunt folosite pe mai multe tipuri de teren decat cele cu doua roti si, prin urmare, sunt mai practice pentru calatorii in aer liber.

Acest ajutor pentru mers este deseori mai robust, dar si mai greu, se adapteaza persoanelor care merg pe jos cu o viteza aproape normala, dar au nevoie de sprijin stabil. Sistemul de franare (ca cel al bicicletelor) face posibila reducerea vitezei sale in timpul coborarii. Pozitia „parcare” il blocheaza sa stea si sa se ridice in picioare, fara riscul de a cadea. Este foarte stabil si usor de manevrat. Pentru a garanta o siguranta optima, fiecare model de rolator cu patru roti este prevazut cu manere de frana, cum spuneam. Manerele de frana sunt utile in special pe drumurile deluroase. Un rolator cu patru roti va sporeste echilibrul. Pentru drumurile accidentate optati pentru un model cu roti mari. Pentru calatorie cu masina, alegeti un rolator pliabil functional.

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *