iul. 1, 2019
1390 Views
0 0

Buchet de flori

Postat de

Florile au fost dintotdeauna un cadou minunat, indiferent de ocazie. Mai mult decât atât, oferirea unui astfel de dar reprezintă un gest politicos, plin de eleganta care trebuie să urmeze câteva reguli ce ţin de bunele maniere. După ce ai ales florăria perfectă de unde poţi alege buchete de flori inedite, afla câteva sfaturi despre cum se dăruiesc florile:

Prima regulă de care să ţii cont este că, de obicei, orice cadou oferit unei doamne ar trebui să fie însoţit de o floare sau de un buchet de flori, un aranjament floral etc. Mai ales atunci când mergi în vizită, se impune să nu neglijezi niciun membru al familiei gazda; dacă pentru domni vei alege cel mai probabil o băutură fină, pentru doamna casei alege un buchet de flori.

Nu oferi niciodată flori artificiale, oricât de mult ţi-ai dori să faci cadou o amintire care să dureze. Acestea sunt considerate a fi flori funerare, aşa că sunt de evitat în alte situaţii. Dacă eşti în căutarea unor flori care să reziste, alege un trandafir criogenati, care au devenit un adevărat trend în materie de daruri.

Codul Bunelor Maniere recomanda că florile pe care le dăm în dar mai ales persoanelor ce nu ne sunt foarte apropiate, să nu fie din categoria celor pretenţioase. De exemplu, în astfel de cazuri, sunt de evitat gladiolele, crinii, nuferii sau calele. Optează pentru tipuri de flori mai delicate, pentru a evita riscul ca persoana care le primeşte să se simtă ofensată de un buchet de flori mult prea pompos.

O altă regulă pe care foarte mulţi dintre noi o ignorăm atunci când oferim flori tine de faptul că acestea se dăruiesc de fiecare dată fără ambalajul în care le-am achiziţionat, oricât de atrăgător ni s-ar părea acesta.

Numărul de fire pe care le alegem pentru a crea un buchet este şi el foarte important. Cu excepţia cazurilor în care urmează să participi la o ceremonie funerară, este bine să alegi un număr impar pentru alcătuirea buchetului. Se spune că cea care primeşte florile, completează buchetul!

În ciuda concepţiilor greşite, florile reprezintă o idee bună de cadou şi pentru bărbaţi, nu doar pentru femei. Este adevărat, există o singură situaţia în care este permis acest gen faţă de un bărbat, mai puţin plăcută ce-i drept, anume în cazul în care acesta se afla la spital.

În cazul în care doreşti să transmiţi gândurile tale bune unei persoane care are o problemă de sănătate, regulile bunul simţ spun că nu ar trebui să alegi flori prea impunătoare, nici din punct de vedere al parfumului, dar nici al dimensiunii. Mergi pe simplitate!

Desigur, atunci când oferi flori poţi ţine cont şi de simbolistica lor, precum şi de cromatica acestora. Nu uita nici de posibilitatea de a trimite un buchet de flori prin curier, atunci când vrei să îţi exprimi aprecierea faţă de cineva drag, care se afla la distanţă. Indiferent de modul în care te-ai gândit să faci acest gest, trebuie să ai întotdeauna un “complice” – o florărie care să îţi poată îndeplini dorinţele şi să-ţi creeze buchetele ideale. Ok Flora este o florarie online de lux, care livrează fericire.

 

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *