dec. 12, 2020
1052 Views
0 0

Cand are o firma nevoie de avocat?

Postat de

Ai hotarat ca este cazul sa incepi propriul business?  Pe langa activitatea de baza pe care o vei avea, vei avea si o activitate mai putin placuta care implica birocratie. Practic, va trebui sa completezi si sa emiti acte, va trebui sa relationezi cu institutiile statului, va trebui sa semnezi contracte si sa comunici cat mai bine cu partenerii.

Pentru a face totul cat se poate de corect si de eficient, firma ta va avea nevoie de un contabil si de un avocat. De cele mai multe ori, antreprenorii aflati la inceput aleg doar serviciile unui contabil, lasand deoparte avocatul. Pana la urma, ce nevoie ai de avocat firma daca iti desfasori activitatea corect?

Ai nevoie! Un avocat te poate ajuta foarte mult de la momentul in care decizi sa infiintezi firma pana la momentul in care ajungi sa ai succes.

Cu ce te poate ajuta un avocat in firma?

Un prim pas pe care il poti face in colaborarea cu un avocat este sa ii soliciti sa te ajute in infiintarea firmei. Acesta poate redacta toate actele si poate comunica cu institutiile statului in numele tau. Vei economisi foarte mult timp si cel mai probabil vei economisi bani.
Dupa infiintarea firmei este bine sa tii mereu la indemana numarul avocatului, deoarece vei avea nevoie de el pentru urmatoarele lucruri:

  • Pentru completarea unor formulare si contracte importante. Un avocat te poate ajuta sa eviti orice greseli si neplaceri;
  • Pentru redactarea diverselor documente juridice de care ai nevoie in activitate;
  • Pentru activitatea de mediere, atunci cand apar neintelegeri intre firma ta si alte companii;
  • Pentru asistenta juridica in fata organelor de urmarire penala , in fata organelor de administratie publica sau a instantelor judecatoresti, atunci cand este cazul;
  • Pentru reprezentarea si apararea intereselor firme in raporturile cu institutiile si autoritatile statului;
  • Pentru diverse modificari in cadrul firmei: la sediul social, la structura de asociati, etc.

Daca ai o firma mica nu va fi nevoie sa platesti lunar un avocat, in conditiile in care momentele in care vei avea nevoie de ajutor nu vor fi atat de numeroase. Totusi, este bine sa ai un avocat bun la indemana pentru orice eventualitate.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *