mai 11, 2018
2252 Views
0 0

Care sunt actele necesare pentru montaj centrale

Postat de

Pentru ca centrala instalata sa functioneze in cele mai bune conditii, atat in apartament cat si intr-o casa, va fi nevoie sa se faca dosarul pe baza caruia sa se poata obtine autorizatia de functionare si dosarul acesta ar trebui sa contina mai multe documente foarte importante.

Procesul verbal pentru punere in functiune centrala si pentru amenajarea instalatiei de gaze in interior este foarte important si se va primi dupa ce s-a pus la punct instalatia. Procesul verbal se va face de fata cu un reprezentant al firmei furnizoare de gaze si alaturi de instalatorul care s-a ocupat de lucrare.

Sunt necesare facturile care demonstreaza cumpararea respectivei centrale termice, un certificat de garantie al acesteia si un manula de folosire. De asemenea, este important sa fie pastrat si inclus in dosar raportul punerii in functiune care va fi eliberat de tehnicianul care a instalat centrala termica si a realizat sistemul de incalzire dupa ce a pornit pentru prima data centrala.

De asemenea, pentru instalare centrala este nevoie si de o declaratie de conformitate care va fi emisa de firma care asigura montajul centralei termice si de aceea este foarte important ca firma care instaleaza sa aiba si autorizatie ISCIR.

In final este nevoie de prezentarea unei copii dupa autorizatia ISCIR a firmei executante a lucrarii.

Autorizatia de functionare va fi oferita contra unei sume si are valabilitatea de 2 ani. Dupa aceasta perioada se impune prelungirea sa. Pentru a obtine prelungirea autorizarii de functionare dupa ce o centrala de apartament a fost montata se impune verificarea tehnica periodica care se va face de catre firmele autorizate ISCIR si inseamna cheltuieli in plus, dar siguranta personala ar trebui sa conteze mai mult decat orice, deci investitia este justificata. Este recomandat sa nu uitati de reviziile tehnice periodice.

Categorii:
Legal
kontento.ro
    https://www.cril.ro/

    CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *