iul. 5, 2019
1183 Views
0 0

Cod de etichetă: ce flori să alegi în funcţie de eveniment sau gazdă

Postat de

Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi florile rămân pline de semnificaţii, iar gestul de oferire a lor ascunde intenţii, sentimente şi trăiri. Încă din antichitate florile erau folosite drept prilej de exprimare a unei emoţii. În trecut, de exemplu, se considera că florile au proprietăţi curative, motiv pentru care erau aduse în casa celui bolnav, pentru a-i ura astfel sănătate şi însănătoşire grabnică. De-a lungul timpului, cultura oferirii florilor s-a perfecţionat, astăzi existând o adevărată etichetă în acest sens.  Tipul florilor oferite, numărul şi culoarea lor transmit mesaje la fel de puternice ca şi cuvintele, iată de ce este foarte important să se ţină cont de acest aspect. Există flori universale care pot fi oferite indiferent de ocazie, totuşi este bine să cunoşti semnificaţia lor şi să le alegi pe cele mai potrivite în funcţie de evenimentul la care urmează să participi.

Întâlniri amoroase

Indiscutabil, trandafirii roşii rămân simbolul romantismului, al pasiunii şi iubirii. Buchetul de trandafiri roşii va fi mereu un „te iubesc” exprimat fără cuvinte. În funcţie de nuanţă, trandafirii îşi pot schimba semnificaţia. Trandafirii roz pot fi dăruiţi cu încredere unei femei, aceştia simbolizând feminitatea, rafinamentul şi eleganţa. Trandafirii albi sunt şi ei semn de puritate, inocenţă, sinceritate. Cert este că toate nuanţele trandafirilor reprezintă respect şi afecţiune şi pot fi oferiţi cu încredere la o întâlnire amoroasă. Liliacul, lalelele şi orhideele sunt de asemenea flori ce exprimă sentimentul de iubire, consideraţie şi apreciere.

Nunţi

Un eveniment extrem de special, elegant şi nobil, evident că necesită şi un buchet de flori pe măsură. Poţi opta pentru un buchet de nuntă creat din crini, orhidee sau trandafiri. Pentru cununia religioasă, poţi opta pentru un buchet fin din hortensii, bujori sau narcise. Dacă doreşti ca buchetul de nuntă să inspire rafinament şi eleganţă, optează pentru culori mai aprinse, culorile pale sunt potrivite dacă-ţi doreşti un buchet jucăuş şi romantic.

Zile de naştere

Cel mai indicat este să afli care sunt florile preferate ale persoanei care-şi serbează ziua de naştere şi să optezi pentru acel tip de floare. Dacă totuşi nu-i cunoşti preferinţele, opţiunea cea mai indicată este un buchet de flori de sezon. Buchetele colorate şi vesele, cu siguranţă  îi vor însenina ziua omagiatului. În cazul femeilor, poţi opta pentru un buchet de trandafiri. Şi orhideele sunt o alegere bună. Delicată şi graţioasă, orhideea este un simbol al preţuirii, luxului şi frumuseţii. Deşi asociate cu feminitatea, florile pot fi oferite cu încredere şi bărbaţilor. Trandafirii galbeni şi crizantemele sunt semn de prietenie. În cazul bărbaţilor poţi opta şi pentru o plantă în ghiveci. Contrar stereotiputilor, bărbaţilor le place să îngrijească flori şi să fie înconjuraţi de ele. În cazul copiilor mici însă, cred că aceștia ar prefera jucării, mai ales băieții, o idee ar fi să-i faci cadou un set de mașinuțe electrice pentru copii sau un atv electric copii.

Înmormântări/priveghi

Eticheta spune că la ceremoniile funerare este indicat să mergi cu un număr par de flori. Este o regulă nescrisă în special în ţările europene. Calele sunt cele mai potrivite flori pentru asemenea momente sobre, dar şi garoafele sunt o opţiune clasică. Pe lângă gândurile bune şi cuvintele de compasiune, crinii sunt şi ei o opţiune potrivită în cazul unei înmormântări, întrucât simbolizează puritatea sufletului. O altă floare care va oferi clasă unui eveniment funerar este gladiola. Este o floare care simbolizează tăria de caracter şi integritatea.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *