feb. 25, 2020
1521 Views
0 0

Care sunt cele mai bune alternative la paiele din plastic?

Postat de

In ultimii ani pare a se fi declansat un adevarat razboi impotriva paielor din plastic. Toata lumea insista pe utilizarea de paie biodegradabile sau diverse alternative. Paiele nu sunt adevarata problema, insa. Este adevarat ca eliminarea paielor din plastic poate sa fie o lupta castigata impotriva poluarii, insa problemele reale sunt generate de pungi, PET-uri si alte elemente din plastic aruncate in locuri nepermise.

Din fericire, incepe sa se ia atitudine, iar paiele sunt o varianta de promovare a produselor mai sanatoase si mai prietenoase cu mediul. Pentru absolut orice produs din plastic exista o alternativa ecologica, insa conform celor de la Prohoreca, plasticul nu trebuie sa se transforme neaparat intr-un material de neatins. Atata vreme cat este aruncat acolo unde trebuie si este utilizat corect, plasticul poate fi inca o alternativa buna pentru farfurii de unica folosinta sau chiar pahare de unica folosinta. Totusi, daca se poate inlocui, este bine sa se inlocuiasca, insa cu solutii 100% ecologice.

Care sunt cele mai inedite solutii ecologice propuse pentru inlocuirea paielor din plastic?

  1. Bambusul. Paiele din bambus sunt o varianta din ce in ce mai folosita, materialul fiind unul foarte natural. Acestea se obtin fara pesticide, chimicale si coloranti si au devenit extrem de populare la nivel mondial.
  2. Sticla. Clasica sticla revine in atentia oamenilor atunci cand vine vorba despre farfurii si pahare, dar si atunci cand vine vorba despre mici accesorii cum ar fi paiele. Paiele din sticla sunt hipoalergene, impiedica acumularea de bacterii si sunt gasite in din ce in ce mai multe locuri.
  3. Hartie sau materiale biologice. Sunt asa numitele paie compostabile si sunt cea mai populara dintre alternative. Acestea se degradeaza rapid si pot fi realizate din extrem de multe materiale: amidon, porumb, trestie de zahar, grau, etc.
  4. Metal. Printre materialele din care se realizeaza paie se numara si metalul. Otelul inoxidabil poate preveni incalzirea bauturii, nu lasa in urma chimicale periculoase si este foarte rezistent.

Evident, folosirea alternativelor la paiele din plastic este doar un semnal de alarma. Acest semnal de alarma a reusit sa creeze impactul dorit, insa, foarte multi oameni constientizand problema generata de plastic si alegand sa caute solutii. Pana in momentul in care absolut toata lumea foloseste solutii ecologice insa, este bine sa folosim produsele din plastic cu responsabilitate. Reciclarea ramane o varianta excelenta prin care putem proteja mediul si ne putem bucura de materialul care tim de cateva zeci de ani a fost folosit pe scara larga in intreaga lume.

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *