iun. 21, 2020
675 Views
0 0

Ce este sistemul de ventilatie descentralizat?

Postat de

O locuinta moderna este o locuinta eficienta. Unul dintre elementele care decid eficienta este gradul de confort termic. In principiu, in orice constructie utilizata de om aerul trebuie sa aiba o temperatura constanta, o umiditate constanta si o compozitie cat mai sanatoasa. Tocmai de aceea, s-au inventat tot felul de sisteme pentru imbunatatirea aerului, printre care si sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura

Un astfel de sistem reuseste sa improspateze mereu aerul, eliminand toate elementele poluante. Exista mai multe tipuri de sisteme de ventilatie, insa. Cele mai populare pentru locuintele deja construite sunt cele descentralizate, deoarece sunt mai usor de instalat si de utilizat.

Ce este un sistem de ventilatie descentralizat si care sunt avantajele si proprietatile sale?

Un sistem descentralizat este un sistem de ventilatie bazae pe mai multe unitati independente, montate in fiecare incapere in parte. Asceste unitati sunt discrete ( ascunse in totalitate in perete) si nu au un traseu de tubulatura, asa cum se intampla in cazul sistemelor centralizate. Printre proprietatile cu care se remarca se numara si urmatoarele:

  • Are pierderi foarte mici de presiune, datorita traseului foarte scurt ( de doar 20-30 de centimetri);
  • Are consum minim de energie electrica;
  • Recuperatorul de caldura se curata foarte usor;
  • Este echipat cu fitre extrem de eficiente, care indeparteaza toate particulele nesanatoase;
  • Nu are depuneri de grasime pe traseu;
  • Are o durata foarte mare de viata data fiind constructia simpla si ingrijirea facila;
  • Poate sa fie instalat cu usurinta, chiar si de catre beneficiar. Este adevarat ca in prealabil este nevoie de gaurirea peretilor;
  • Poate sa fie instalat oriunde, atat in case construite deja, cat si in case care sunt in constructie;
  • Functioneaza fara probleme atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute si reuseste sa echilibreze temperatura. Astfel, asigura un aer curat si o temperatura confortabila, fara a consuma foarte multa energie;

Sistemele descentralizate sunt una dintre cele mai bune solutii pentru asigurarea unui aer curat in zone pline de poluare. Acestea sunt perfecte pentru livinguri, dormitoare  si incaperi de birou, reusesc sa elimine umezeala, tinand departe mucegaiul si au un randament foarte mare.

Este adevarat ca au un cost care poate parea ridicat la inceput, insa acesta se amortizeaza rapid. Specialistii de la Altecovent spun ca un sistem descentralizat de ventilatie descentralizat isi poate amortiza investitia in 5 ani.

Merita sa investesti intr-un astfel de sistem?

Cu siguranta, da! Daca locuiesti intr-un oras cu multa poluare, un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura iti poate asigura un aer sanatos, care sa te tina departe de boli. Iti petreci 80% din viata in diverse incaperi, motiv pentru care este important ca aerul din acestea sa fie respirabil.

 

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *