oct. 26, 2023
95 Views
0 0

Ce sunt chingile de ancorare si cum le folosesti corect?

Postat de

Chingile de ancorare sunt elemente esențiale în domeniul transportului și ridicării obiectelor grele, contribuind la siguranța și eficiența în diverse contexte, de la transporturile rutiere la cele maritime și feroviare.

Beneficiile chingilor de ancorare

Siguranță în timpul transportului. Acestea joacă un rol esențial în respectarea reglementărilor privind capacitatea de încărcare maximă a vehiculelor și garantează că încărcătura este stabilă și bine fixată în timpul călătoriei.

Flexibilitate. Oferă o soluție flexibilă atunci când trebuie să fixezi încărcătura în vehicul. Ele pot fi utilizate într-o varietate de situații de transport și se adaptează cu ușurință la diverse tipuri de încărcături.

Rezistență. Chingile de ancorare cu clichet sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, precum poliester sau polipropilenă. Aceste materiale sunt ușoare, extrem de rezistente la tracțiune, nu se corodează și nu absorb umiditatea. Astfel, chingile devin durabile și capabile să suporte volumul mare de marfă în condiții de siguranță.

Protecție pentru mărfuri. Datorită caracteristicilor lor relativ moi și non-abrazive, chingile de ancorare nu pun în pericol integritatea mărfii, obiectelor sau cutiilor de carton. Acest aspect este deosebit de important pentru a asigura că încărcătura rămâne în stare perfectă pe întreaga durată a transportului.

Unde pot fi utilizate chingile de ancorare?

În transport

Chingile de ancorare sunt utilizate adesea în industria transporturilor rutiere, feroviare, maritime și aeriene. Ele sunt indispensabile pentru asigurarea încărcăturilor în și pe vehicule, indiferent de tipul acestora.

În depozitare

Transportatorii folosesc chingile de ancorare pentru a fixa și asigura mărfurile depozitate în containere mari pe nave, prevenind mișcarea lor în timpul transportului pe mare.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra chingi de ancorare?

Asigură-te că nu se depășesc limitele de sarcină! Acestea sunt specificate în documentația fiecărei chingi și nu trebuie ignorate. Depășirea acestor limite poate duce la ruperea chingii și la incidente nedorite.

Informează-te în legătură cu tipurile de chingi de pe piață! Există diverse tipuri de chingi de ancorare, iar alegerea corectă depinde de necesitățile specifice ale încărcăturii și condițiile de transport. Chingile generale, disponibile în magazinele de bricolaj, sunt fabricate din polipropilenă și au o rezistență de 100 până la 200 daN, suportând între 10.000 și 20.000 de kilograme de greutate.

Respectă WLL (Working Load Limit)! WLL reprezintă o treime din puterea de rupere a chingii și trebuie respectat cu strictețe. De exemplu, dacă o chingă poate susține 10 tone, WLL maxim este de 3.333 de tone. Este indicat să nu se depășească această limită.

Cum se folosește o chingă de ancorare?

Pentru a utiliza corect o chingă de ancorare și a asigura încărcătura în mod eficient, chinga de ancorare trebuie sa fie conectată la cârligele de pe vehicul și trebuie asamblată conform specificațiilor de la producător. Nu uita să fixezi încărcătura și să ajustezi tensiunea. Trebuie să te asiguri că chinga nu este foarte strânsă, în așa fel încât să nu fie deteriorată încărcătura.

Pentru a preveni deplasarea mărfurilor în timpul transportului, chinga trebuie să fie prinsă de un sistem fix, precum o bara metalică. Aceasta poate avea diverse dimensiuni și se instalează în dubă, pe pereții laterali sau pe mobilier, în funcție de configurarea încărcăturii.

Daca vrei chingi de ancorare de cea mai buna calitate, le poti gasi pe www.cablero.ro

Categorii:
Afaceri · Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *