iul. 19, 2023
249 Views
0 0

Ce trebuie sa stii despre periile de coafat?

Postat de

Când auzim de hairstyling, tururor ne vin în minte, mai mult ca sigur, coafuri deosebite, îndrăznețe, ce ne depășesc imaginația. Ei bine, la baza acestora stau în cea mai mare parte a cazurilor, niște instrumente simple, care fac însă minuni – periile de coafat.

Orice hair stylist care își face meseria cu dăruință și pasiune, și mai ales, cu dorința de a realiza unele dintre cele mai deosebite coafuri și tunsori, are nevoie de o întreaga gamă de perii de coafat, pentru a obține rezultate de calitate. Iată top trei tipuri de perii de coafat care ar trebui să se regăsească în trusa ori că lui hairstylist:

  1. Peria de coafat rotundă. Aceasta este cea mai des întâlnită perie de coafat, și poate fi folosită pentru majoritatea tipurilor de păr. Este ușor de manevrat, oferind versatilitate și un volum desăvârșit al părului. O astfel de perie poate avea peri de diferite dimensiuni. Cele ce au peri mai mari sunt potrivite pentru crearea buclelor ample, luxuriante. Iar cele ce au peri mai mici sunt potrivite pentru definirea detaliilor și pentru realizarea unor bucle mai fine.
  2. Peria plată. Aceasta ajută la o netezire perfectă a părului. Perii acestea sunt foarte eficienți în ceea ce privește îndreptarea firelor de păr rebel sau crearea unui aspect sleek și elegant. Această perie poate fi folosită atât pentru părul drept pentru a-l netezi, cât și pentru părul ondulat, oferindu-i un luciu natural.
  3. Peria electrică cu uscător. O astfel de perie de coafat este ideală atunci când se dorește stilizarea părului scurt, și nu numai, și pentru adăugarea de volum și plenitudine în zonele dorite.

Cele trei tipuri de perii descrise mai sus sunt doar câteva dintre tipurile de perii coafat care stau la dispoziția hair-styliștilor. Multitudinea de modele de perii existente nu face decât să-i ajute pe aceștia să-și exprime creativitatea și să creeze coafuri spectaculoase.

Materialele din care periile de coafat sunt realizate fac diferența

Pe lângă tipul periei de coafat, la fel de important este și să acorzi o atenție deosebită când vine vorba de materialele din care acestea sunt fabricate. Optează întotdeauna pentru materiale premium, care să îți garanteze durabilitate și cele mai bune rezultate. Câteva dintre cele mai recomandate materiale atunci când vine vorba de alegerea periilor pentru coafat sunt:

  • Părul natural. Acest tip de perie oferă eleganță și o calitate superioară, fiind una dintre cele mai rezistente tipuri de perii de coafat.
  • Perie acoperită cu un strat ceramic. Întâlnim această acoperire atunci când vorbim despre perii electrice, lucru ce face ca acestea să distribuie uniform căldura și protecția termică.
  • Perii din fibră sintetică. Fiind cele mai des întâlnite, avantajele acestora sunt durabilitatea și uscarea rapidă.

Înainte să achiziționezi o perie de coafat, trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale pentru a te asigura că faci o achiziție bună. Foarte important este să alegi dimensiuni și stiluri potrivite de perii pentru fiecare coafură. De asemenea, în ceea ce privește întreținerea acestora, curățarea și igiena trebuie să fie o prioritate, pentru a menține calitatea și a prelungi durata de viață a periilor de coafat.

Putem asemăna periile de coafat chiar cu niște “extensii” ale mâinilor talentate ale hair-stylistilor, mai ales că acestea pun la dispoziție o gamă largă de opțiuni. Pentru toți hair-styliști pasionați, să selecteze și să folosească corectă o perie de coafat devin o îndeletnicire suplimentară, care le completează gama de servicii și îi ajută să transforme părul într-o operă de artă. Fiecare perie de coafat reprezintă secretul către excelență și inspirație continuă în această industrie.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *