apr. 10, 2019
1362 Views
0 0

Cum evitam derapajul atunci cand intoarcem pe un drum umed sau cu zapada

Postat de

Anvelopele din spate pierd tracțiune înainte de anvelopele din față și începeți să vă rotiți.

Cum să recâștigați controlul:

Îndepărtați corecția direcției pe măsură ce axa din spate începe să recâștige tracțiunea și îndreptați-o înapoi pe directia de mers.

Dacă aveți o transmisie pe roți spate: ușurați pedala de ambreiaj și întoarceți-vă de la tracțiune. Îndepărtați corecția direcției pe măsură ce axa spate începe să recâștige tracțiunea.

Dacă aveți o transmisie pe toate roțile: rotiți în aceeași direcție în care vă deplasați și mențineți o accelerație ușoară. Îndepărtați corectarea direcției odată ce axa spate începe să recâștige tracțiunea.

Cum se poate evita:

Verificați lunar presiunea aerului din anvelope si verificați adâncimea benzii de rulare lunar. Rotiți anvelopele în mod regulat, astfel încât acestea să se uzeze uniform. Dacă achiziționați numai 2 anvelope noi, asigurați-vă că acestea sunt plasate în partea din spate a vehiculului.

Evitați acvaplanarea

Unele anvelope de vara  alunecă și nu răspund la direcție, frânare sau accelerare. Autovehiculul poate chiar să alunece sau să se rotească. Apare atunci când apa dintre anvelope și drum nu poate fi îndepărtată suficient de repede. Acest strat de apă se acumulează în fața anvelopei până când pneul nu poate evacua suficient apa. Aceasta este atunci când anvelopa pierde contactul cu drumul.

Cum să recâștigați controlul:

Nu atingeți frânele brusc.

Îndepărtați cu ușurință pedala de acceleratie si apasati pedala de ambreiaj până când încetiniți și recâștigați tracțiunea.

Cum se poate evita:

Verificați presiunea anvelopelor lunar. Presiunea în anvelope sub 30% din ceea ce se recomandă crește considerabil riscul de acvaplanare.

Verificați adâncimile benzilor de rulare lunar pe anvelopele dvs. Reduceți viteza atunci când vă apropiați de bălți mari sau zone inundate.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *